Nyilvános konzultáció az Üzleti Etikai Díjról

2016. szeptember 15.

Budapest, Experience Center és Konferenciaközpont, 15. ker. Szentmihályi út 171. 3. emelet

Tematika nyomtatása

Úgy érzi, etikusan van jelen cége az üzleti életben? Fontos cége számára, hogy ezt mások is megtudják? Szeretné viselni az üzleti etikus cégek logóját? Szeretne az Üzleti Etikai Díjat kapott cégek közé tartozni?

Honnan tudhatja meg, hogy megfelel-e az Ön cége az Üzleti Etikai Díj kritériumainak? Mely szempontok szerint ítélik oda a díjat egy cégnek? Hogyan építse fel pályázatát? Milyen hangsúlyokra térjen ki feltétlenül?

 

Nyilvános konzultáció az Üzleti Etikai Díjról

 

A konzultációt tartja: Demcsák Mária, az Üzleti Etikai Díj egyik alapítója

Időpont: 2016 szeptember 15. 10.00−14.00
Helyszín: Budapest, Experience Center és Konferenciaközpont, 15. ker. Szentmihályi út 171. 3. emelet

 

Jó gyakorlatok: Üzleti Etikai Díjat kapott cégek

A konzultációt azoknak a cégeknek javasoljuk, amelyek

már pályáztak az Üzleti Etikai Díjra, s úgy érzik, pontosabb felkészüléssel nagyobb esélyük lehet  a díj elnyerésére;

az idei, 2016. évi Üzleti Etikai Díjra jelöltették magukat önjelöléssel (az önjelölés feltételei), s a pályázat írásához segítségre, bővebb információra van szükségük (Az önjelölés határideje 2016. szeptember 16.);

a díjra pályázásra valamely szakmai szervezet, kamara jelölte őket, s a pályázás eldöntéséhez pontosabb információkra van szükségük;

minden más céget, akiket érdekel az üzleti etika, s fontolgatják az önjelölést már idén is, esetleg a következő években.

Az Üzleti Etikai Díjra jelentkezés feltételei

A konzultációs napon mindent megtudhatnak az Üzleti Etikai Díj elnyerésének feltételeiről, a pályázat kritériumairól, a zsűri szempontjairól, az üzleti etika lényegéről, jellemzőiről, az üzleti etikus magatartásmód, gondolkodásmód gyakorlati megnyilvánulásairól.

Ma Magyarországon  mindössze csak 65 cég viselheti az üzleti etikai díj logóját, holott 17 éve adják át az alapítók – László Ervin professzor, világhírű tudós, író és Demcsák Mária, a Piac & Profit alapító főszerkesztője −  a hazai üzleti élet etikusan működő szereplőinek a díjat. Ma már évente mintegy 7-8 cég – kisvállalatok, középvállalatok, nagyvállalatok és multinacionális vállalatok  − vehetik át kategóriájukban a díjat. Évente 70-80 cég  jelölt közül 50-70-en adnak be pályázatot, de közülük csak 7-8 cég jut el a díjazottságig. Miért? Mert nincsenek pontosan tisztában azzal, mi nevezhető ma etikus üzleti gyakorlatnak, mi különbözteti meg az üzleti etikus céget a társadalmi felelősségvállalótól, transzparens cégtől, jó munkahelytől stb. Nincs semmiféle normarendszere az etikusságnak, tisztességes üzleti magatartásmódnak. A díj alapítói szerint viszont az etikus létezésnek, emberi, üzleti magatartásnak nincsenek mérőszalaggal mérhető normái, számai, törvényei, melyeket kipipálva, teljesítve máris etikussá válhatunk.

De mégis vannak szempontrendszerek, gyakorlatok, és folyamatosan változó egyre magasabb etikai szintek, elvárások. S nem csak az alapítók, hanem a zsűri részéről is. Mert a díjat kapott cégek vezetőiből álló zsűri igen nagy dicsőségnek tartja a díj elnyerését, s nagyon szigorúan megnézi, melycégekkel osztja meg a dicsőséget és a felelősséget is.

A konzultáció korlátozott létszámú!

A konzultáció részvételi díja: 19 000 Ft + áfa

A részvételi díj tartalmazza a fogyasztás költségét (frissítő italok, aprósütemény), melyet a számlában külön tételként tüntetünk fel.

Jelentkezem a konzultációra

 

Budapest, Experience Center és Konferenciaközpont, 15. ker. Szentmihályi út 171. 3. emelet