Meg kell és meg tudjuk változtatni világunkat!

Revolúció a tudományban, evolúció a tudatban

2012. szeptember 18.

Tematika nyomtatása

A Budapest Klub, a BKIK IX. és XXVIII. Osztálya és a Piac & Profit közös rendezvénye 
A társadalmi feszültségek, a gazdasági válság és a klímaváltozás fenyegető veszélye kétségbeejtő, de egyben esélyt ad életvitelünk gyökeres megváltoztatására is – vallja könyveiben és előadásaiban László Ervin. A tudatos változás, a közös tudat, a planetáris tudat, az új világnézet és új etika szükségességének hirdetője, a világhírű filozófus, rendszerelméleti tudós, László Ervin lesz a vendégünk. Leghitelesebb forrásból, tőle megtudhatjuk a HIX-mező mint legújabb felfedezés mostanában feltárt titkát is. Előadását élő beszélgetés követi.
Vitatkozzunk, érveljünk, jussunk egyezségre, s cselekedjünk felelősen. Ez a célja a világhírű professzorral töltött délutánnak.

Magánszemélyeknek a részvételi díj jelentős kedvezménnyel!
Töltsön el egy délutánt korunk egyik legelismertebb gondolkodójával,
László Ervin
világhírű filozófus professzorralHelyszín: BKIK-székház, Budapest (Krisztina körút 99.)
Időpont: 2012. szeptember 18., kedd, 14.00-17.00
 
Megnyitó: Dakó Andrea, a MagNet Magyar Közösségi Bank partnerkapcsolati igazgatója
László Ervin előadása
Beszélgetés a gondolkodásunk, értékrendünk megváltoztatásának gyakorlati tennivalóiról.

László Ervinről:
László Ervin zongorista csodagyerekként kilencéves korától több mint húsz évig koncertezett a világ minden táján. Művészi pályája befejeztével a Yale-en, a New York-i Állami Egyetemen és számos európai és távol-keleti egyetemen oktatott filozófiát és rendszerelméletet. A Római Klub felkérésére 1978-ban készítette el a Goals for Mankind (Célok az emberiség számára) című nagy hatású jelentését. A párizsi Sorbonne Egyetemen a legmagasabb tudományos fokozatot kapta meg, négy egyetem választotta díszdoktorává. A Magyar Tudományos Akadémiának 2011-ben lett a tagja. Számos díjjal tüntették ki, többek között megkapta a japán békedíjat és a Goi-díjat, 2004-ben pedig Nobel békedíjra jelölték. A Budapest Klub alapítója és elnöke. A Budapest Klub által jegyezte a Planetáris Tudat Kiáltványát és a Világváltás Kiáltványát. Több mint hetven könyv szerzője, könyveit húsz nyelvre fordították le. Jelenleg Olaszországban él.A Budapest Klub tiszteletbeli tagjai közül néhányan: Dalai Láma, Peter Gabriel, Milos Forman, Elie Wiesel, Mihail Gorbacsov, Edgar Mitchell, Vaclav Havel.
A beszélgetés mottója:
„Már Einsteintől is tudjuk, hogy nem oldhatunk meg egy problémát azzal a gondolkodásmóddal, amelyik előidézte. Azt is kijelentette, hogy az atombomba mindent megváltoztatott, kivéve a gondolkodásunkat. Ezek a felismerések sohasem voltak időszerűbbek, mint manapság. Megváltozott a világ, de a gondolkodásunk nem – vagy nem eléggé. Nem meglepő, hogy egyre mélyebben süllyedünk az ellentmondásokba és a válságba. Új gondolkodásmódra van sürgős szükségünk. jobb gondolkodással meg tudjuk változtatni a világot. Több esélyünk van napjainkban a gyökeres változtatásra, mint bármikor azelőtt. Fogyasztóként és termelőként, polgárként és aktivistaként – de akár olyan személyként is, akinek az élettel kapcsolatos értékrendje és életmódja hatással van másokra – mindannyian hozzáfoghatunk, hogy új módon gondolkodjunk. A helyes gondolkodással olyan mozgalmat indíthatunk el, amely elterjed, és döntő hatást tud gyakorolni a világra. Végső soron rajtad és rajtam múlik, hogy világunkat egy békés és fenntartható haladási pályára állítsuk.”
A rendezvény részvételi díjas!

Részvételi díj: 18 000 Ft + áfa/fő
Magánszemélyeknek helyszíni fizetéssel Bruttó 9000 Ft!
Előzetes regisztráció szükséges! (Kérjük, hogy magánszemély regisztrációt készítsen, kedvezmények menüpontban a magánszemély kedvezményt válassza!)

A részvételi díjjal a rendezők a Budapest Klub Alapítvány munkáját támogatják, mely szerte a világban végzi gondolkodásmód-váltásra, felelősségtudatra ösztönző feladatait.
Az előadáson grafikus jegyzeteket készít Strenner Szilárd, vizuális coach. A hazánkban újdonságnak számító eszközzel készült emlékeztető anyagot a rendezvény után a résztvevők elektronikus formában megkapják.
A rendezvény Főtámogatója a MagNet Bank Zrt.