Variációk cégcsoportra!

Válságban is biztonságban!

2022. december 1.

Budapest, BKIK Székház, Krisztina körút 99.

Tematika nyomtatása

Válságos időket élünk. Akinek van mit féltenie, s nem szereti a kiszolgáltatottságot, most cégcsoportba rendezi mindenét. Körbe bástyázza, betonbiztonságba helyezi a vagyoni értékeket kezelő céget. Ezt nem csak a tulajdonosi szempontból összetartozó, már meglévő cégek esetében, hanem egy olyan cég divíziókra szétszedésével, külön cégekbe átrakásával is megtehetjük, melyben a veszélyben lévő tevékenység az egész céget veszélybe sodorhatja.

A cégcsoport az öröklés elrendezésére is kiváló megoldás.

A társasági formák változtatásának, új cégek alapításának ezen kívül még sok oka lehet. Ha növekszik, ha csökken, ha a tulajdonosok szét akarják szedni, ha vita van a tulajdonosok között, ha befektető érkezik, ha exportálunk vagy importra szorulunk, ha külföldön is jelen akarunk lenni stb. ­–  a cégformáknak, struktúráknak is változnia kell!

Nem véletlenül lett sláger formáció a cégcsoport, vagyonkezelővel, holdinggal a közepén. Ha sokan választották, akkor érdemes odafigyelnünk, miért előnyös, biztonsági, adózási és pénzügyi szempontból is.

Várjuk a kis-, közepes és nagyvállalatokat egyaránt! Hasznos információink vannak a cégcsoportos variációkról, a tulajdonosság miatt összetartozó cégek összerendezéséről a vagyon biztonságba helyezése szempontjából, s az egy cég szétszedéséről több alakulatba a kockázatok csökkentése érdekében. 

Variációk cégcsoportra!

Válságban is biztonságban!

 

Időpont: 2022. december 1. csütörtök, 9.30–16.20

Helyszín: Budapest, BKIK Székház, Krisztina körút 171. 7. emelet

Távolról résztvevőknek: interneten jelszóval

 

A cégcsoportok népszerűsége nem véletlen. A vagyont baj nem érheti!

Adózásra optimalizálva, öröklés ideálisan elrendezve, kockázat csökkentve!

Akár egy, akár több cég tulajdonlása esetén érdemes használni a modellt!

 

Helyszínen résztvevőknek grátisz Networking kapcsolatépítési program!
Távolról résztvevőknek 7 napig jelszóval nézhető!
Választhatja mindkettőt együtt (távolról és helyszínről részvételt)!

 

Program 

9.00– Regisztráció a helyszínen és távolról videóközvetítésre 

9.30–9.35 Moderátori felvezető

9.35–10.15 Variációk holdingra, vagyonkezelőre, cégstruktúrákra. Milyen tevékenységeket kell külön cégekbe szervezni a biztonság miatt? A cégnövekedés kezelésére is ideális cégcsoporti forma. Legnépszerűbb cégcsoportos formációk gyártóknak, kereskedőknek, szolgáltatóknak. Cégöröklésre optimalizált vagyonkezelői rendszer. 
Dr. Csővári István ügyvéd, Csővári Ügyvédi Iroda 

10.15–10.25 Az előadó válaszol a kérdésekre. 

10.25– 11.05 A cégátalakulások pénzügyi, gazdasági és adózási előnyei. Mennyi pénzbe kerül és mennyit hoz? A cégcsoport összetartozásának vagy egymástól megkülönböztetésének előnyei, hátrányai. Vigyázat! A cégcsoport nem önálló jogi személy! A cégek eredményei nem összeadhatók?
Papp Tibor az Írisz Office Zrt. vezérigazgatója 

11.05–11.15 Az előadó válaszol a kérdésekre. 

 

11.15–11.45 Személyes konzultáció az előadókkal. Kávészünet 

 

11.45–12.20 A cégcsoportos áfa- és társaságiadó-fizetés optimalizációs lehetőségei. A kapcsolt vállalkozások speciális dokumentációs és adózási terhei. 
Lakatos Zsuzsa adószakértő, Tax Revolutions Tanácsadó Kft. 

12.20–12.30 Az előadó válaszol a kérdésekre. 

12.30–13.10 Milyen lehetőségei vannak egy magyar kkv-nak nemzetközi „csoportosulással” adó- és felelősségoptimalizációra. Hogyan lehet a céges vagyont biztonságba helyezni külföldön anélkül, hogy adóteherrel járna?
dr. Tallér Péter Rechtsanwalt & Ügyvéd, NZP Nagy Legal Ügyvédi Társulás

13.10–13.20 Az előadó válaszol a kérdésekre. 

 

13.20–13.50 Személyes konzultáció az előadókkal. Ebédszünet. 

 

13.50–14.30 Milyen megnövekedett vagyoni kockázatokkal kell számolni, ha egy cégben van minden tevékenység? A tulajdonrészek ideális modellje viták, veszélyek esetére, a hatalom megtartására. Cégkombinációk komplikált esetekre szabva. Miért véd meg baj esetén egy tulajdonosi szerkezet szempontjából is jól átgondolt cégcsoport? 
Dr. Kovács István Attila vezető ügyvéd, Dean& St. Üzleti Tanácsadó Iroda 

14.30–14.40 Az előadó válaszol a kérdésekre. 

14.40–15.15 Milyen társasági jogi formákat használjunk a cégcsoportban? Átalakulások, megszűnések, összeolvadások, szétválások stb. Milyen társasági jogi és adózási szabályok vonatkoznak a vagyonkezelést folytató cégre? 
dr. Tömösvári Andrea ügyvéd, Dr. Tömösvári Ügyvédi Iroda

15.15–15.25 Az előadó válaszol a kérdésekre. 

 15.25–15.45 Konzultáció az előadókkal 

 

15.35–16.20 Networking különprogram

Szabadon választott Networking Program a konferencia helyszíni résztvevőinek az üzleti kapcsolatok bővítésének szándékával. Személyes bemutatkozás névjegycserével. Moderált program. Személyenként 1-2 perces plenáris bemutatkozás, névjegyosztás, személyes beszélgetéssel végződően. A programra jelentkezni a konferencia regisztrációs pultjánál lehet a konferencia teljes ideje alatt.

Részvételi feltételek

1. A rendezvényre való regisztráció a megadott részvételi díj elfogadásának és egyben megrendelésnek minősül, ezért a rendezvény megvalósulása esetén fizetési kötelezettséget von maga után.
2. A regisztrációról online regisztrációs rendszerünk automatikus visszaigazolást küld a megadott email címre, amely tartalmazza a megadott jelentkezési és számlázási adatokat is.
3. A regisztrációt követően átutalásos vagy bankkártyás fizetésű távnyomtatásos számlát küldünk a regisztrációnál megadott email címre. Az átutalásos számlát 8 napos, de legkésőbb a rendezvény napjáig szóló fizetési határidővel küldjük meg. Postai úton csak külön kérésre továbbítjuk.
4. Lemondást csak írásban (e-mailben) fogadunk el a konferencia dátuma előtt 10 nappal. A lemondási határidőt követően beérkezett regisztrációkat a rendezvény közelsége miatt visszamondani nem lehet. A megrendelés alapján kiállított számla megfizetési kötelező, a részvételi díj kifizetése alól a rendezvénytől való esetleges távolmaradás sem mentesít.
5. Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a rendezvényen, akár helyszíni, akár élő videokonferencián csak azok a regisztráltak vehetnek részt, akik a részvételi díjat előzetesen kifizették.
6. Felhívjuk továbbá figyelmét, hogy a helyszíni rendezvényekről kép- és hangfelvétel készülhet. Ezeket a kép- és hanganyagokat online felületeinken, a konferenciáról való tudósításban felhasználhatjuk.
7. A résztvevő személyét lehet módosítani a rendezvény előtti napig, ebben az esetben kérjük, hogy a konferencia@ppkonferencia.huemail címen jelezze ezen szándékát!
9. A kormány aktuális rendelkezései szerint, a konferenciákon való helyszíni részvétel korlátozásmentes.
10. A videóközvetítésre regisztráltak időben jelszót kapnak az élő videóközvetítésbe bekapcsolódáshoz, s jogosultak a jelszót aznap és még 6 napig használni a videókonferencia megtekintésére, az előadókkal konzultációra.
11. A helyszínre és távolról videóközvetítésre történő regisztráció írásban kérésre átcserélhető.

A csere a regisztrációkor érvényes díjak összegében rögzített. A különbséget meg kell téríteni. A catering átszámlázást tartalmazó számla helyett minden esetben új számlát állítunk ki.

A kombinált részvételi díjra átváltás esetében a változtatással kialakult új árról új számlát állítunk ki.

 

Lemondási feltételek

1.A regisztráció lemondását kizárólag írásban (emailben) fogadjuk el a konferencia dátuma előtti 10. napig a konferencia@ppkonferencia.huemail címen. Ebben az esetben a már esetlegesen átutalt részvételi díjat 100 %-ban visszatérítjük, illetve a számlát sztornózzuk.
2. Amennyiben a regisztrált résztvevő nem jelenik meg a helyszíni konferencián, illetve az élő videóközvetítést a konferencia napján (majd az azt követő 6 napon) nem tekintette meg a megkapott belépési kóddal, a részvételi díjat nem áll módunkban visszafizetni, és a részvételi díjra vonatkozó követelésünk érvényesítésétől eltekinteni!
3. A helyszíni rendezvények kormányzati, központi tiltása esetén azonnal távoli részvételű videókonferenciára térünk rá. A konferenciát megtartjuk. A részvétel lemondását ez esetre hivatkozva nem tudjuk elfogadni.
Jegyátváltások helyszíntiltás esetén

Amennyiben a törvényi szabályok megtiltják a személyes részvételű rendezvények megtartását, a konferencia csak élő videóközvetítéssel valósul meg, melyről minden helyszínre regisztrálót a Rendező a megfelelő módon és időben tájékoztatja. A helyszínes jegyet váltottak időben jelszót kapnak az élő videóközvetítésbe bekapcsolódáshoz, s jogosultak a jelszót aznap és még 6 napig használni a videókonferencia megtekintésére, az előadókkal konzultációra. Ez esetben a díjkülönbözetet nem hárítjuk át a helyszínre regisztráltakra. Az átszámlázott szolgáltatási díjtételt tartalmazó számla helyett új, változatlan összegű számlát állítunk ki. A részvételi díj nem változik.
A kombinált részvételi díjasok esetében a távoli részvételi díjra vonatkozó díjtételek lépnek életbe, új számla kiállításával együtt. A részvételi díj csökken.

Változtatás joga

A PP Konferenciaközpont, mint szervező a hatályos rendeleteket figyelembe véve fenntartja magának a jogot arra, hogy változtathat a konferenciák műfaján. Hibrid (helyszínen és távolról videón választhatóan, vagy mindkettőt együtt választva), csak helyszíni, csak élő videós műfajt írhat ki konferenciánként különbözően is.

Érdeklődés, reklamáció, visszamondás: konferencia@ppkonferencia.hu

Budapest, BKIK Székház, Krisztina körút 99.