Pénz, piac és partnerség

Túlélés és fejlődés a közösség részeként

2012. április 24.

Tematika nyomtatása

Tisztelettel meghívjuk Budaörs Város Önkormányzata és a Piac & Profit üzleti magazin közös konferenciájára. A „Pénz, de honnan?” országos konferenciasorozat a „Pénz, piac és partnerség” címet és „Túlélés és fejlődés a közösség részeként” alcímet viseli, s az önkormányzatok, a kormányzat és az üzleti szektor partnerségére helyezi a hangsúlyt. Az együttműködés, partnerség, összefogás, összehangolódás, az érdekek harmonizációja nélkül ugyanis egyik partner sem lehet sikeres.
A partnerséget és a helyi közösség részekénti létezést hangsúlyozó rendezvényre várjuk a kkv-kat, külön említve az agrárvállalkozásokat, az önkormányzatokat és a térség fejlesztésében érdekelt szervezeteket.

A konferencia egy csokorba fűzi a kormányzati, pénzintézeti, Európai Uniós, és helyi finanszírozási és fejlesztési lehetőségeket, valamint bemutatja a legfrissebb, leghatékonyabb üzleti megoldásokat, melyek alkalmazása versenyelőnnyé válhat.

A térség vállalkozóinak és önkormányzatainak fejlődése múlik azon, hogyan tudják az érintettek optimálisan kihasználni az mkv-k, kkv-k és az agrárium, valamint a térségfejlesztés kedvezményes és egyéb forráslehetőségeit, s azt a helyi üzleti, társadalmi környezet fellendítésére transzformálni.

Pénz, piac és partnerség
Túlélés és fejlődés a közösség részeként

Budaörs Város Önkormányzata és a Piac & Profit közös konferenciája
mikro-, kis- és középvállalatok, agrárvállalkozások és önkormányzatok számára

Helyszín: Budaörs, Budaörs Város Önkormányzata, Szabadság út 134. II. emelet
Időpont: 2012. április 24. (kedd), 9.00-13.40

8.30-9.00 Helyszíni regisztráció

Tematika:

9.00-9.30 Budaörs Város Önkormányzat a helyi gazdaság támogatásáért
Köszöntő: Wittinghoff Tamás polgármester, Budaörs Város Önkormányzata.
A helyi gazdaság támogatásának önkormányzati lehetőségei. Vágó Csaba kabinetvezető, Budaörs Város Önkormányzata.
Széchenyi hitelkártya, Széchényi beruházási hitel, Széchenyi forgóeszköz hitel.Decsi Zsóka, Budaörsi Ipartestület.
A kis-és középvállalatok fejlesztésének lehetőségei és feltételei.Kazai Zsolt, Közép-magyarországi Innovációs Központ Nonprofit Közhasznú Kft.
9.30-10.00 A kormány gazdaságpolitikája, s kedvezményes támogatási konstrukciói az mkv-k és a kkv-k számára.Varga Gyula, a Nemzetgazdasági Minisztérium vezető főtanácsosa.
10.00-10.30 Vidékfejlesztési, agrártámogatási konstrukciók a kormányzattól.Földesi Péter János, a Vidékfejlesztési Minisztérium vidékfejlesztési referense.
10.30-10.50 Vállalkozásfejlesztési hitellehetőségek felelősségvállaló kereskedelmi banktól Dakó Andrea, a MagNet Bank Zrt. partnerkapcsolati igazgatója.

10.50-11.10 Konzultáció az előadókkal

11.10-11.30 OTP Bank: finanszírozás és fejlődés. Recessziós környezetben is a hitel adhat lendületet a vállalkozásoknak. – Román Tibor, az OTP Bank Nyrt. értékesítési vezetője.
11.30-11.50
Kicsiben is megéri! Hogyan váltsunk villamosenergia-kereskedőt? Jakócs Krisztián, az MVM Partner Energiakereskedelmi ZRt. termékmenedzsere.
11.50-12.10 Hol szökik a hatékonyság? Időgazdálkodás és eredményességnövelés: célkeresztben a dokumentumok.Fábián Zoltán, a Ricoh Hungary Kft. business solutions divízióvezetője.
12.10-12.30 A személygépkocsi-állomány optimalizálása. Kovács Pál marketing- és PR Vezető, Hyundai Holding Hungary.

12.30-13.00 Konzultáció

13.00-13.20 Tudatos döntések a telekommunikációs költségek menedzselésében. – Zsivola Gabriella, a Vodafone Magyarország Zrt. mikro- és kisvállalati értékesítési vezetője.
13.20-13.50 Mit érdemes és mit nem – pályázati források érthetően.Kovács Ibolya Krisztina, a Rolling Consulting Hungary Kft. ügyvezető igazgatója és Kiss Gyula, a Rolling Consulting Hungary Kft. vezető tanácsadója.
13.50-14.10 Kockázatkezelés a kapcsolatok hálójában. Bak Boglárka, Opten Informatikai Kft.
14.10-14.30
A kkv-k nemzetközi piacra jutásának elősegítése.Mészáros Mónika Alíz, a Nemzeti Külgazdasági Hivatal üzletfejlesztési főosztályvezető helyettese.

14.30- Konzultáció az előadókkal.

A tematika változtatási jogát fenntartjuk!