Pénz, piac és partnerség

Túlélés és fejlődés a közösség részeként

2012. május 24.

Tematika nyomtatása

Tisztelettel meghívjuk Pécs Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala és a Piac & Profit üzleti magazin közös konferenciájára. A „Pénz, de honnan?” országos konferenciasorozat a „Pénz, piac és partnerség” címet és „Túlélés és fejlődés a közösség részeként” alcímet viseli, s az önkormányzatok, a kormányzat és az üzleti szektor partnerségére helyezi a hangsúlyt. Az együttműködés, partnerség, összefogás, összehangolódás, az érdekek harmonizációja nélkül ugyanis egyik partner sem lehet sikeres.
A partnerséget és a helyi közösség részekénti létezést hangsúlyozó rendezvényre várjuk a kkv-kat, külön említve az agrárvállalkozásokat, az önkormányzatokat és a térség fejlesztésében érdekelt szervezeteket.

A konferencia egy csokorba fűzi a kormányzati, pénzintézeti, Európai Uniós, és helyi finanszírozási és fejlesztési lehetőségeket, valamint bemutatja a legfrissebb, leghatékonyabb üzleti megoldásokat, melyek alkalmazása versenyelőnnyé válhat.

A térség vállalkozóinak és önkormányzatainak fejlődése múlik azon, hogyan tudják az érintettek optimálisan kihasználni az mkv-k, kkv-k és az agrárium, valamint a térségfejlesztés kedvezményes és egyéb forráslehetőségeit, s azt a helyi üzleti, társadalmi környezet fellendítésére transzformálni.

 

Pénz, piac és partnerség

Túlélés és fejlődés a közösség részeként

Pécs Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala és a Piac & Profit közös konferenciája

mikro-, kis- és középvállalatok, agrárvállalkozások és önkormányzatok számára

Helyszín: Pécs, Művészetek és Irodalom Háza (Széchenyi tér 7-8.)
Időpont: 2012. május 24. (csütörtök), 9.00-13.30

A rendezvényen a részvétel ingyenes!


8.30-9.00 Helyszíni regisztráció


Tematika:

9.00-9.30
Köszöntő: Dr. Őri László, önkormányzati képviselő, a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság tagja.
Az ipari park mint gazdasági lehetőség.Dr. Fülöp Krisztina, az Ipark Pécs Kft. projektmenedzser-jogtanácsosa.
9.30-10.00 A kormány gazdaságpolitikája, s kedvezményes támogatási konstrukciói az mkv-k és a kkv-k számára.Varga Gyula, a Nemzetgazdasági Minisztérium vezető főtanácsosa.
10.00-10.20
OTP Bank: finanszírozás és fejlődés. Recessziós környezetben is a hitel adhat lendületet a vállalkozásoknak.
Balogh Krisztián, az OTP Bank Nyrt. lakossági igazgatóság főelőadója.
Új lehetőség a KKV szektorban: Vállalati tanácsadás EU forrásból.Szabó Zsolt, az OTP Bank Kereskedelmi Banki Igazgatóság, Üzlet- és Termékmenedzsment Főosztály igazgatója.
10.20-10.50 Mit érdemes és mit nem – pályázati források érthetően.Kovács Ibolya Krisztina, a Rolling Consulting Hungary Kft. ügyvezető igazgatója és Pauliska Mariann, a Rolling Consulting Hungary Kft. menedzsere.

10.50-11.10 Konzultáció az előadókkal, kávészünet

11.10-11.40 Vidékfejlesztési, agrártámogatási konstrukciók a kormányzattól.Földesi Péter János, a Vidékfejlesztési Minisztérium vidékfejlesztési referense.
11.40-12.00 Kicsiben is megéri! Hogyan váltsunk villamosenergia-kereskedőt? Jakócs Krisztián, az MVM Partner Energiakereskedelmi ZRt. termékmenedzsere.
12.00-12.20 Hol szökik a hatékonyság? Időgazdálkodás és eredményességnövelés: célkeresztben a dokumentumok.Fábián Zoltán, a Ricoh Hungary Kft. business solutions divízióvezetője.
12.20-12.40 A személygépkocsi-állomány optimalizálása.Kovács Pál, a Hyundai Holding Hungary marketing- és PR vezetője.

12.40-13.10 Konzultáció és ebédszünet

13.10-13.30
Kockázatkezelés a kapcsolatok hálójában. Bak Boglárka, az Opten Informatikai Kft. projekt koordinátora, értékesítési referense.
13.30-13.50 Tudatos döntések a telekommunikációs költségek menedzselésében. Takács Roland, a Vodafone Magyarország Zrt. mikro- és kisvállalati területi vezetője.
13.50-14.10 Így is lehet? Minőségi nyomtatás. Gyorsan, olcsón, hatékonyan.Szabó Zsolt, az Oki Systems (Magyarország) Kft. disztribútor és partner menedzsere.

14.10- Konzultáció az előadókkal

A tematika változtatási jogát fenntartjuk!