Pénz, piac és partnerség

Túlélés és fejlődés a közösség részeként

2012. május 8.

Tematika nyomtatása

Tisztelettel meghívjuk Miskolc Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a Piac & Profit üzleti magazin közös konferenciájára. A „Pénz, de honnan?” országos konferenciasorozat a „Pénz, piac és partnerség” címet és „Túlélés és fejlődés a közösség részeként” alcímet viseli, s az önkormányzatok, a kormányzat és az üzleti szektor partnerségére helyezi a hangsúlyt. Az együttműködés, partnerség, összefogás, összehangolódás, az érdekek harmonizációja nélkül ugyanis egyik partner sem lehet sikeres.

A partnerséget és a helyi közösség részekénti létezést hangsúlyozó rendezvényre várjuk a kkv-kat, külön említve az agrárvállalkozásokat, az önkormányzatokat és a térség fejlesztésében érdekelt szervezeteket.A konferencia egy csokorba fűzi a kormányzati, pénzintézeti, Európai Uniós, és helyi finanszírozási és fejlesztési lehetőségeket, valamint bemutatja a legfrissebb, leghatékonyabb üzleti megoldásokat, melyek alkalmazása versenyelőnnyé válhat.A térség vállalkozóinak és önkormányzatainak fejlődése múlik azon, hogyan tudják az érintettek optimálisan kihasználni az mkv-k, kkv-k és az agrárium, valamint a térségfejlesztés kedvezményes és egyéb forráslehetőségeit, s azt a helyi üzleti, társadalmi környezet fellendítésére transzformálni.

Pénz, piac és partnerség
Túlélés és fejlődés a közösség részeként

Miskolc Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a Piac & Profit közös konferenciája
mikro-, kis- és középvállalatok, agrárvállalkozások és önkormányzatok számára

Helyszín: Miskolc, Polgármesteri Hivatal (Petőfi utca 1-3. III. emelet)
Időpont: 2012. május 8. (kedd), 9.00-13.30

A rendezvényen a részvétel ingyenes!

 

8.30-9.00 Helyszíni regisztráció

Tematika:

9.00-9.30 Helyi önkormányzati lehetőségek a gazdaság fellendítése érdekében.Kiss Gábor alpolgármester, Miskolc Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala.
9.30-10.00 A kormány gazdaságpolitikája, s kedvezményes támogatási konstrukciói az mkv-k és a kkv-k számára.Varga Gyula, a Nemzetgazdasági Minisztérium vezető főtanácsosa.
10.00-10.30 Vidékfejlesztési, agrártámogatási konstrukciók a kormányzattól.Földesi Péter János, a Vidékfejlesztési Minisztérium vidékfejlesztési referense.
10.30-10.50 OTP Bank: finanszírozás és fejlődés. Recessziós környezetben is a hitel adhat lendületet a vállalkozásoknak. Mészáros Zoltán, az OTP Bank Nyrt. értékesítési szakértője.

10.50-11.10 Konzultáció az előadókkal

11.10-11.40 Mit érdemes és mit nem – pályázati források érthetően.Kovács Ibolya Krisztina, a Rolling Consulting Hungary Kft. ügyvezető igazgatója és Kiss Gyula, a Rolling Consulting Hungary Kft. vezető tanácsadója.
11.40-11.20 Kicsiben is megéri! Hogyan váltsunk villamosenergia-kereskedőt? Jakócs Krisztián, az MVM Partner Energiakereskedelmi ZRt. termékmenedzsere.
12.00-12.20 Hol szökik a hatékonyság? Időgazdálkodás és eredményességnövelés: célkeresztben a dokumentumok.Fábián Zoltán, a Ricoh Hungary Kft. business solutions divízióvezetője.
12.20-12.40 A személygépkocsi-állomány optimalizálása.Markó Zoltán, a Hyundai Holding Hungary ügyvezető igazgatója.
12.40-13.00 Tudatos döntések a telekommunikációs költségek menedzselésében. – Zsivola Gabriella, a Vodafone Magyarország Zrt. mikro- és kisvállalati értékesítési vezetője.

13.00-13.40 Konzultáció

13.40-14.00 Kockázatkezelés a kapcsolatok hálójában.Bak Boglárka, az Opten Informatikai Kft. projekt koordinátora, értékesítési referense.
14.00- 14.20 Így is lehet? Minőségi nyomtatás. Gyorsan, olcsón, hatékonyan.Szabó Zsolt, az Oki Systems (Magyarország) Kft. disztribútor és partner menedzsere.
14.20-14.40 A kkv-k nemzetközi piacra jutásának elősegítése.Papp Andrea Aida, a Nemzeti Külgazdasági Hivatal innovációs tanácsadója.

14.40- Konzultáció az előadókkal.A tematika változtatási jogát fenntartjuk!