Pénz, piac és partnerség

Túlélés és fejlődés a közösség részeként

2012. április 17.

Tematika nyomtatása

Tisztelettel meghívjuk Debrecen Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala és a Piac & Profit üzleti magazin közös konferenciájára. A „Pénz, de honnan?” országos konferenciasorozat a „Pénz, piac és partnerség” címet és „Túlélés és fejlődés a közösség részeként” alcímet viseli, s az önkormányzatok, a kormányzat és az üzleti szektor partnerségére helyezi a hangsúlyt. Az együttműködés, partnerség, összefogás, összehangolódás, az érdekek harmonizációja nélkül ugyanis egyik partner sem lehet sikeres.
A partnerséget és a helyi közösség részekénti létezést hangsúlyozó rendezvényre várjuk a kkv-kat, külön említve az agrárvállalkozásokat, az önkormányzatokat és a térség fejlesztésében érdekelt szervezeteket.
A konferencia egy csokorba fűzi a kormányzati, pénzintézeti, Európai Uniós, és helyi finanszírozási és fejlesztési lehetőségeket, valamint bemutatja a legfrissebb, leghatékonyabb üzleti megoldásokat, melyek alkalmazása versenyelőnnyé válhat.

A térség vállalkozóinak és önkormányzatainak fejlődése múlik azon, hogyan tudják az érintettek optimálisan kihasználni az mkv-k, kkv-k és az agrárium, valamint a térségfejlesztés kedvezményes és egyéb forráslehetőségeit, s azt a helyi üzleti, társadalmi környezet fellendítésére transzformálni.

Pénz, piac és partnerség
Túlélés és fejlődés a közösség részeként

Debrecen Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala és a Piac & Profit közös konferenciája
mikro-, kis- és középvállalatok, agrárvállalkozások és önkormányzatok számára

Helyszín: Debrecen, Kölcsey Központ (Hunyadi u. 1-3.)
Időpont: 2012. április 17. (kedd), 9.00-13.30

8.30-9.00 Helyszíni regisztráció

Tematika:

9.00-9.30 Helyi önkormányzati lehetőségek a gazdaság fellendítése érdekében.dr. Papp László, Debrecen Megyei Jogú Város alpolgármestere.
9.30-10.00 A kormány gazdaságpolitikája, s kedvezményes támogatási konstrukciói az mkv-k és a kkv-k számára.Varga Gyula, a Nemzetgazdasági Minisztérium vezető főtanácsosa.
10.00-10.30 Vidékfejlesztési, agrártámogatási konstrukciók a kormányzattól.Földesi Péter János, a Vidékfejlesztési Minisztérium vidékfejlesztési referense.
10.30-10.50 OTP Bank: finanszírozás és fejlődés. Recessziós környezetben is a hitel adhat lendületet a vállalkozásoknak. – Mészáros Zoltán, az OTP Bank Nyrt. kapcsolattartói módszertani szakértője.

 

10.50-11.10 Konzultáció az előadókkal

11.10-11.40 Mit érdemes és mit nem – pályázati források érthetően.Kovács Ibolya Krisztina, a Rolling Consulting Hungary Kft. ügyvezető igazgatója és Kiss Gyula, a Rolling Consulting Hungary Kft. vezető tanácsadója.
11.40-12.00
Kicsiben is megéri! Hogyan váltsunk villamosenergia-kereskedőt? Jakócs Krisztián, az MVM Partner Energiakereskedelmi ZRt. termékmenedzsere.
12.00-12.20 A személygépkocsi-állomány optimalizálása.Markó Zoltán, a Hyundai Holding Hungary ügyvezető igazgatója.
12.20-12.40 Kockázatkezelés a kapcsolatok hálójában. Bak Boglárka, az Opten Informatikai Kft. projekt koordinátora, értékesítési referense.
12.40-13.00 Tudatos döntések a telekommunikációs költségek menedzselésében.Fejes Szabolcs, a Vodafone Magyarország Zrt. Kelet-Magyarország területi vezetője.
13.00-13.20
Így is lehet? Minőségi nyomtatás. Gyorsan, olcsón, hatékonyan.Szabó Zsolt, az Oki Systems (Magyarország) Kft. disztribútor és partner menedzsere.

13.20- Konzultáció

A tematika változtatási jogát fenntartjuk!