Munkaerőhiány – 2021

Új fokozatra kapcsolva!

2021. szeptember 30.

1016 Budapest, Krisztina krt. 99.

Tematika nyomtatása

Teljes erővel, magasabb fokozatra kapcsolva tért vissza a munkaerőhiány a pandémia előtti szintre. Néhány hiányszakmában aranyáron sem lehet új munkaerőt kapni.
Hol vannak új munkavállalók? Az ismét diktáló pozícióba kerültek milyen új elvárásokat támasztanak a munkavállalók felé?  A rugalmas munkavégzés – a pandémia öröksége – már alapvető igényükké vált? Sőt! Az új trendi: Napi 6 óra hetente 4 nap.
Új embereket többnyire már csak a huszonéves, illetve pályakezdő korosztályból lehet beemelni? Hol találhatóak a harmincasok, akik az önállóságuk megtartását alapfeltételként támasztják, vagy a negyvenesek?  Akik még nem hagyták el az országot? A kb. 600 ezer külföldön dolgozó fiatal, szakképzett embereket be lehet-e pótolni az atipikus, a nyugdíjas és a megváltozott munkaképességű emberekkel?
A bérek újra az egekben. Szakképzést kívülről továbbra sem várhatunk. A kiöregedés problémája tömegessé vált a vezetői pozíciókban.
Mit lehet tenni ebben a helyzetben, hogy a termelés, működés ne akadozzon? Hogyan lehet megőrizni, stabillá tenni a működést biztosító embereket?  Előadóink sok jó tanáccsal, működő gyakorlat bemutatásával készültek a kkv- és nagyvállalati döntéshozók, HR-szakemberek számára.

Várjuk a kkv-döntéshozókat, a gazdálkodó szervezetek tulajdonosait, első számú vezetőit, a középvezetőket, HR-es szakembereket, pénzügyi, munkaügyi tanácsadókat. Sokat tanulhatunk egymástól! A gyakorlat a legjobb tanítómester!

Munkaerőhiány – 2021

Új fokozatra kapcsolva!

 

Időpont: 2021. szeptember 30. csütörtök. 9.30–16.30

Helyszín: BKIK Székház, Budapest, Krisztina krt. 99.

Részvételi lehetőségek: helyszínen, távolról és mindkettőn.


A kiürült munkaerőpiacon csak a hibrid munkavégzés a csábító?

Bérek az egekben! Mégis, hogyan biztosítsuk cégünk működését?

Hol található a fiatal generáció? Hogyan motiválhatóak?

p

Helyszínen résztvevőknek grátisz Networking kapcsolatépítési program!
Siessen a hely foglalásával, a létszám korlátozott!
Helyszínen kívül választhatja a videóközvetítést vagy mindkettőt!


Program

9.00 – Regisztráció a helyszínen és a videóközvetítéshez

9.30–9.35 Demcsák Zsuzsa műsorvezető

9.35–9.55 Újra itt a betöltetlen álláshelyek világaSzámíthatunk a kormány segítségére?
Hágen Tímea Katalin főosztályvezető, Információs és Technológiai Minisztérium Foglalkoztatási Szolgálat

9.55–10.20 Az aktuálisan igénybe vehető foglalkoztatási és képzési támogatások.
Zsuffa Ákos elnök, Felnőttképző Szövetség

10.20–10.40 Nemzetközi trendek, tapasztalatok a HR területén.
Fata László elnök, OHE

10.40–11.00 Home-office, e-munkaviszony, e-toborzás, e-felmondás. Izgalmas kérdésekre munkajogi válaszok.
Dr. Gera Dániel ügyvéd, munkajogi csoportvezető, Schönherr Hetényi Ügyvédi Iroda

11.00–11.20 Ha sikeres jövőt szeretne vállalkozásának, tartsa meg a szakembereket hosszú távon, kedvezőbb adózással!
Domokos Olivér üzleti igazgató, Klassis Z Kft.

11.20–11.50 Kávészünet, konzultáció az előadókkal

11.50–12.10 Vírusálló pénztárak. Digitalizációs kihívások.
Dr. Kravalik Gábor főtitkár, ÖPOSZ

12.10–12.30 A duális szakképzés lehetőségei.
Nádori Judit 
szakképzési vezető, BKIK

12.30–12.50 Digitális transzformáció a munkahelyi képzésekben. Munkatársaink hatékony online képzése szimulációs gyakorlati tréningekkel.
Vályi-Nagy Péter ügyvezető, üzleti szimulációs partner, Üzleti Szimulációk Informatikai Szolgáltató Bt.

12.50–13.10 Hogyan csökkentsük a hiány miatti kockázatot?
Kelemen Viktor
 ügyvezető, Bureau Veritas Kft.

13.10–13.30 Adjunk a dolgozóinknak társasági részesedés juttatást! Motivál és adóhatékony.
Csővári István ügyvéd, Csővári Ügyvédi Iroda

13.30–14.20 Konzultáció az előadókkal, ebédszünet

14.20–14.40 Munkaerőpiaci trendek a V4 országokban.
Dr. Poór József
 egyetemi tanár, Selye János Egyetem-SJE, a HSZOSZ elnöke, a BKIK tanácsadói osztály elnöke

14.40–15.00 Munka Erő Hiány! A munkaerőhiány gazdasági, pénzügyi háttere.
Vértes András 
elnök, GKI Gazdaságkutató Zrt.

15.00–15.20 X-Y-Z-generációk: markáns, jól kihasználható különbségek. Élj vele!
Borbély László ügyvezető, szervezetfejlesztő, SPA Tudásbázis Kft.

15.20–15.40 Zöld munkaerőpiaci helyzetkép és a Zöldállásportál.
Kopcsándy Anna
 zöld munkaerőpiac, tagi kapcsolatok, KSZGYSZ

15.40–16.00 Next normal – hibrid megoldások és munkahelyi gondoskodás mint megtartó- és vonzerő
Müller Diána szervezetfejlesztési osztályvezető, Telenor

16.00–16.20 Konzultáció az előadókkal

16.20– Grátisz Networking Program a helyszínen résztvevőknek
Szabadon választott Networking Program a konferencia résztvevőinek az üzleti kapcsolatok bővítésének szándékával. Személyes bemutatkozás névjegycserével. Moderált program. Személyenként 1-2 perces plenáris bemutatkozás, névjegyosztás, személyes beszélgetéssel végződően. A programra jelentkezni a konferencia regisztrációs pultjánál lehet a konferencia teljes ideje alatt.

Előadóinkról bővebbet itt találhat.

pp

A helyszínre kérjük, hozza magával a védettséget igazoló okmányát!

Részvételi feltételek

1. A rendezvényre való regisztráció a megadott részvételi díj elfogadásának és egyben megrendelésnek minősül, ezért a rendezvény megvalósulása esetén fizetési kötelezettséget von maga után.
2. A regisztrációról online regisztrációs rendszerünk automatikus visszaigazolást küld a megadott email címre, amely tartalmazza a megadott jelentkezési és számlázási adatokat is.
3. A regisztrációt követően átutalásos vagy bankkártyás fizetésű távnyomtatásos számlát küldünk a regisztrációnál megadott email címre. Az átutalásos számlát 8 napos, de legkésőbb a rendezvény napjáig szóló fizetési határidővel küldjük meg. Postai úton csak külön kérésre továbbítjuk.
4. Lemondást csak írásban (e-mailben) fogadunk el a konferencia dátuma előtt 10 nappal. A lemondási határidőt követően beérkezett regisztrációkat a rendezvény közelsége miatt visszamondani nem lehet. A megrendelés alapján kiállított számla megfizetési kötelező, a részvételi díj kifizetése alól a rendezvénytől való esetleges távolmaradás sem mentesít.
5. Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a rendezvényen, akár helyszíni, akár élő videokonferencián csak azok a regisztráltak vehetnek részt, akik a részvételi díjat előzetesen kifizették.
6. Felhívjuk továbbá figyelmét, hogy a helyszíni rendezvényekről kép- és hangfelvétel készülhet. Ezeket a kép- és hanganyagokat online felületeinken, a konferenciáról való tudósításban felhasználhatjuk.
7. A résztvevő személyét lehet módosítani a rendezvény előtti napig, ebben az esetben kérjük, hogy a konferencia@ppkonferencia.huemail címen jelezze ezen szándékát!
9. A kormány aktuális rendelkezései szerint, a konferenciákon való helyszíni részvétel korlátozásmentes.
10. A videóközvetítésre regisztráltak időben jelszót kapnak az élő videóközvetítésbe bekapcsolódáshoz, s jogosultak a jelszót aznap és még 6 napig használni a videókonferencia megtekintésére, az előadókkal konzultációra.
11. A helyszínre és távolról videóközvetítésre történő regisztráció írásban kérésre átcserélhető.

A csere a regisztrációkor érvényes díjak összegében rögzített. A különbséget meg kell téríteni. A catering átszámlázást tartalmazó számla helyett minden esetben új számlát állítunk ki.

A kombinált részvételi díjra átváltás esetében a változtatással kialakult új árról új számlát állítunk ki.

 

Lemondási feltételek

1.A regisztráció lemondását kizárólag írásban (emailben) fogadjuk el a konferencia dátuma előtti 10. napig a konferencia@ppkonferencia.huemail címen. Ebben az esetben a már esetlegesen átutalt részvételi díjat 100 %-ban visszatérítjük, illetve a számlát sztornózzuk.
2. Amennyiben a regisztrált résztvevő nem jelenik meg a helyszíni konferencián, illetve az élő videóközvetítést a konferencia napján (majd az azt követő 6 napon) nem tekintette meg a megkapott belépési kóddal, a részvételi díjat nem áll módunkban visszafizetni, és a részvételi díjra vonatkozó követelésünk érvényesítésétől eltekinteni!
3. A helyszíni rendezvények kormányzati, központi tiltása esetén azonnal távoli részvételű videókonferenciára térünk rá. A konferenciát megtartjuk. A részvétel lemondását ez esetre hivatkozva nem tudjuk elfogadni.
Jegyátváltások helyszíntiltás esetén

Amennyiben a törvényi szabályok megtiltják a személyes részvételű rendezvények megtartását, a konferencia csak élő videóközvetítéssel valósul meg, melyről minden helyszínre regisztrálót a Rendező a megfelelő módon és időben tájékoztatja. A helyszínes jegyet váltottak időben jelszót kapnak az élő videóközvetítésbe bekapcsolódáshoz, s jogosultak a jelszót aznap és még 6 napig használni a videókonferencia megtekintésére, az előadókkal konzultációra. Ez esetben a díjkülönbözetet nem hárítjuk át a helyszínre regisztráltakra. Az átszámlázott szolgáltatási díjtételt tartalmazó számla helyett új, változatlan összegű számlát állítunk ki. A részvételi díj nem változik.
A kombinált részvételi díjasok esetében a távoli részvételi díjra vonatkozó díjtételek lépnek életbe, új számla kiállításával együtt. A részvételi díj csökken.

Változtatás joga

A PP Konferenciaközpont, mint szervező a hatályos rendeleteket figyelembe véve fenntartja magának a jogot arra, hogy változtathat a konferenciák műfaján. Hibrid (helyszínen és távolról videón választhatóan, vagy mindkettőt együtt választva), csak helyszíni, csak élő videós műfajt írhat ki konferenciánként különbözően is.

Érdeklődés, reklamáció, visszamondás: konferencia@ppkonferencia.hu

1016 Budapest, Krisztina krt. 99.