Gazdálkodj okosan!

Menedzselem a vállalkozásom

2012. április 26.

Budapest, BKIK Székház, Krisztina körút 99.

Tematika nyomtatása

Pénzügyi, jogi, adózási, szabályozási, marketing, vezetési, szervezési, gazdálkodási ismeretek nélkül a vállalatvezető nem tud eredményesen gazdálkodni. A vállalkozás jövőjének kulcsa abban rejlik, hogy a cégvezető, tulajdonos mennyiben rendelkezik ezekkel a tudásokkal, s a gyakorlatban képes-e megtanulni, akár a saját kárán is, hogy neki kell tudnia a legjobban mindent. A hazai kisvállalati vezetők körében nagyon gyakran elhangzó mondat: „a könyvelőm biztos tudja”. Ez a legnagyobb hiba.

Mit kell tudnia, min kell rajta tartania a szemét a kisvállalat vezetőjének, ha biztonságban akarja tudni cégét, ha nem nyomon követi, hanem megelőzi döntéseiben a szabályozó-, a jogi, adózási kötelezettségváltozásokat? A BKIK és a Piac & Profit közös rendezésű konferenciáján a résztvevők összefoglaló képet és nagyon sok gyakorlati, hasznosítható tudást kapnak a szakértő előadóktól.
Mert más kárán tanul az okos! 

Gazdálkodj okosan!
Menedzselem a vállalkozásom
Konferencia-tréning kisvállalat vezetőinek, tulajdonosainak

A BKIK tagok számára a részvétel térítésmentes.*

9.30─10.40 Pénzgazdálkodás, könyvelés, adózás
A jó kkv-vezető ért a könyveléshez, adózáshoz, számviteli szabályokhoz, a pénz működéséhez és működtetéséhez. (Hol találkozik a könyvelés, könyvelő logikája, adatai a vezető valóságos pénzügyi helyzetével? Hogyan hatnak pénzügyeinkre, ha tudjuk az adózási, adóbevallási, és más kötelezettségeink határidejét, s nagyságrendjét? A forrásokkal gazdálkodás, a számlán levő pénz és a rendelkezésre álló pénzeszköz különbsége, a likviditás, a kölcsönforrások kezelése, a pénzgazdálkodás költség- és hatékonyság oldalának folyamatos kézben tartása, az áfával gazdálkodás, a fizetési kötelezettségek és a pénzforrások összeegyeztetése, a pénz befektetése stb. tudás és képesség.)
Előadó: Matovics Klára közgazdász tréner, az Alessandria Consultatio Kft. ügyvezetője.

10.40─11.40 Pénzügyi tanácsok

10.40─11.00 Energiahatékonyság növelése és az energiaköltségek csökkentése a kkv-knál. Váradi Zsolt, Elmű Nyrt.
11.00─11.20 Pályázati források igénybe vételének pénzügyi feltételei, értelme, haszna. Lőrik Andrea az Unió Tender Europa Kft. szakmai vezetője
11.20─11.40 „Tartsa kezében bankügyeit!” Tippek, ötletek a mindennapi kényelmes és hatékony bankoláshoz. Simon Zsolt az Erste Bank Hungary Zrt. mikrovállalati szegmensmenedzsment osztályvezetője.
11.40─12.00 Konzultációs szünet

12.00─12.40 Társasági jog, szakjogok. A jogszabályok magas szintű ismeretének előnyei. Ne hagyatkozzunk csak a jogászokra! A társasági jog, munkajog, általános PTK, adójogszabályok, versenyjog stb. és tevékenységi területünk alapvető jogi szabályozásainak ismerete nélkül egyetlen jó döntés sem hozható. Az alapvetőnél lényegesen magasabb szintű jogszabályi ismeretre kell szert tennie a jó kkv-vezetőnek, ha nem akar a bírságok és bírósági, hatósági eljárások hálójában vergődve működni. Nincs mellettünk minden pillanatban egy univerzális tudású jogász, aki figyelmeztet döntéseink jogi következményeire.
Előadó: dr. Hatházi Vera, Dr. Hatházi Vera ügyvédi Iroda

12.40─13.20 Ebédszünet
13.20─14.10 Marketingkommunikáció ─ a legfontosabb tudás
Termék-, szolgáltatás-eladás, céghírnév, márkaépítés, imidzs, PR, reklám, mint a legnagyobb odafigyelést igénylő tevékenység. A termék, szolgáltatás eladása, a cég PR-jének, ismertségének, elismertségének megteremtése, folyamatos fenntartása, az új kommunikációs technikák, módszerek megismerése, alkalmazása saját céges érdekek érvényesítésére talán a legfontosabb tudás, és képesség is egyszerre. Enélkül kárba vesz minden. A jó ötlet mit sem ér, ha nem tudjuk eladni!!!
Előadó: Demcsák Mária, a Piac és Profit főszerkesztője.

14.10─15.00 A kkv-vezető a legjobb HR-es. Emberismeret, munkatársakkal bánás a legfontosabb feladat. Az emberekhez (munkatársakhoz) érteni kell. Pontosan fel kell térképezni, milyen feladathoz passzolnak legjobban képességeik. Tudni kell őket motiválni, a jó munkaerőt megtartani, a problémásaktól megválni emberi módon, gondoskodni róluk felelős vezetőként. Hogyan lehet jó emberismeretre szert tenni és jó emberként vezetni a céget?
Előadó: dr. Kovács Eszter, a Profil Training ügyvezető igazgatója.

15.00─15.20 Jó tanács a munkáltatónak
Munkáltatói gondoskodás cafeteriával. Kovács Anna marketing manager, Edenred Magyarország Kft.

15.20─16.00 Szervezetfejlesztés
A cég működőképessége a vezető szervezési és vezetési tudásán, képességén múlik.
Mitől működik egy cég? Hogyan kell a fejlődést, illetve a csökkenést, változást folyamatosan menedzselni átszervezéssel? Meddig tűri a rendszer a mennyiségi növekedést és mikor csap át minőségi átszervezés nélkül káoszba a rend? Hogyan kell válságra szabni a céget? Hogyan biztosítjuk a szervezet változásképességét, rugalmasságát? Honnan tudhatja meg a kkv-vezető, hogy meddig terjednek képességei és munkabírása határai, s hogyan ossza meg a vezetést fizetett alkalmazottakkal?
Előadó: Nagy Béla szervezetfejlesztő, a Comline Budapest Kft. ügyvezető igazgatója.

A rendezvény részvételi díjas!
A részvételi díj: 9000 Ft + áfa
*A BKIK tagoknak a részvétel térítésmentes. Kérjük a regisztrációs űrlapon a kedvezmény rovatban, válassza a BKIK tagság opciót.
A részvételi díj tartalmazza: frissítő italok, szendvicsebéd.

Budapest, BKIK Székház, Krisztina körút 99.