Ez a föld eladó!

A győztes licit után hogyan tovább?

2016. február 11.

Tematika nyomtatása

A kormány révén több mint 350 ezer hektár állami tulajdonú szántó, rét és legelő került kalapács alá országszerte. A tervek szerint február közepén folytatják az állami földek eladását. A komoly kérdések azonban még csak a földárverések után jönnek. Hogyan szerződjünk a Nemzeti Földalappal? Milyen jogosultságai lesznek a bérlőnek és a tulajdonosnak? Hogyan fog működni az automatikus tulajdonlást megakadályozni képes elővásárlási jog?  Mit jelent majd a gyakorlatban a haszonbérletbe adott földek bérleti díjának és a földhaszonbérleti szerződéseknek a felülvizsgálhatósága? Kik kaphatnak és milyen feltételekkel az MFB által meghirdetett 150 milliárd forintos keretösszegű kedvezményes földvásárlási hitelből?  

A konferencia előadói a résztvevők üzletvitelének sikere érdekében azonnal használható új információkat, tudásokat, tapasztalatokat osztanak meg. Személyes konzultációra is lehetőség nyílik! 

AGRÁR−AKADÉMIA

A Magyar Mezőgazdasági Lapcsoport és a Piac & Profit konferenciasorozata az agráriumban tevékenykedő vállalkozók, vállalkozások (kis, közepes és nagyvállalatok) vezetőinek.

agrar-traktoros bubi-800-pix_72dpi

Ez a föld eladó!

A győztes licit után hogyan tovább?

 

Időpont: 2016. február 11. 10.00−16.00
Helyszín:
Budapest, Lurdy Konferencia – és Rendezvényközpont (Könyves Kálmán krt. 12-14.)

Program:

9.30−10.00 Regisztráció

10.00−10.40 A földtulajdonhoz jutás előnyei a magyar gazdák szemszögéből. Az állami tulajdonú földek eladásától várható-e fellendülés a hazai agráriumban?  

Előadó: Jakab István elnök, Magosz

10.40−11.10  A Nemzeti Földalapkezelő Szervezet, mint szerződő partner. A szerződés alapfeltételei.

Előadó: Dr. Nagy János főosztályvezető, Földművelési Minisztérium Földvagyon-gazdálkodási Főosztály

11.10−12.00 Az árverés megnyerésétől a tulajdonba kerülésig vezető út. A tulajdonosi szerződésről, a bérlővel való viszonyról, az elővásárlási jog érvényesítéséről, a bérleti díjak és földhaszonbérleti szerződések felülvizsgálatának esélyeiről, veszélyeiről részletesen.

Előadó: Dr. Mikó András ügyvéd

12.00−12.30 Konzultáció és kávészünet

12.30−13.10 Mennyit ér a föld? Vételár, megtérülés. A Magyar Fejlesztési Bank földvásárlási hitelprogramjának feltételei. Kedvezményesen elérhető földvásárlási hiteltermék a helyben lakó, magyar állampolgárságú, élethivatásszerűen földműveléssel foglalkozó gazdák számára, 150 milliárd forintos keretösszeggel.

Előadó: Sebestyén Róbert  igazgató, Magyar Fejlesztési Bank

13.10−13.30 Jön a földadó! Ki fizeti, mennyit és mikortól?

Előadó: Schmidt Jenő elnök, Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége

13.30-13.50 Agrártámogatások előfinanszírozása.
Előadó: Dr. Suták Péter faktoring üzletág vezető, MKB Bank Zrt.

13.50−14.40 Konzultáció és ebédszünet

14.40−15.40 Hogyan kössünk szerződést?
Interaktív Fórum az előadókkal, jogászokkal, adótanácsadókkal

Fórumrésztvevők:
Dr. Nagy János főosztályvezető, FM
Dr. Mikó András ügyvéd
Sebestyén Róbert  igazgató, MFB

15.50−16.20 Üzleti kézfogó Szervezett networking-program a résztvevők számára. Bemutatkozások az üzleti kapcsolatépítés szándékával

A tematika változtatási jogát fenntartjuk!

Regisztrálok a rendezvényre

 A rendezvény részvételi díja: 10.000 Ft + áfa.

A részvételi díj tartalmazza a fogyasztás költségét, melyet a számlában külön tételként tüntetünk fel,egy éves Piac & Profit digitális előfizetés,valamint az elhangzott prezentációkat (melyek közzétételét az előadó engedélyezi).