Munkaerő-piaci fordulat jön!

Hiányból a túlkínálat felé

2022. október 13.

Budapest, BKIK Székház, Krisztina körút 99.

Tematika nyomtatása

Videókonferencia

KATTINTSON IDE A VIDEOKÖZVETÍTÉS MEGTEKINTÉSHÉHEZ

A videókonferencia jelszóval az élő konferenciát követő nap 12 órától + még 9 napon át nézhető!

Még munkaerőhiány van, még magas az átlagbér-emelkedés üteme. Miközben a gazdaság rohamosan vágtat a mély recesszióba, a munkaerőpiac lassan eszmél. A nyár elodázta a szembenézést a rezsiköltségek emelkedésével, az üzemanyagárak, az infláció elszabadulásával. De a nehéz gazdasági helyzetben percek alatt működésbe lép a költségcsökkentési reflex, a bérköltségek visszavágása. Tömegesen jelennek meg a munkaerőpiacon a magukra hagyott katások, gyülekeznek a sötét felhők a kiskereskedelem, a vendéglátás, a szállodaipar felett, az állami szektorban már hivatalosan bejelentették a létszámleépítéseket.

Csődhullám, a bérspirál megállása, több álláskereső megjelenése a piacon. – Ez várható, erre kell készülni 2022 végén és 2023-ban! A home office és az irodai munka kérdése is nagyon leegyszerűsödik: ott dolgozunk, ahol nem fogunk fázni.

Nézzük az elsöprő erejű változás jó oldalát is. Az irreális bérigényű, magát a nyeregben érző, ám hiányos képzettségűek helyett jóval nagyobb eséllyel lehet majd jó szakembereket is találni. Meg lehet spórolni a járulékos költségeket (utaztatás, szállásolás stb.) is.

Nagy, viharos mozgások várhatóak a munkaerőpiacon. Vannak jó és rossz oldalai, s sok mindent másként kell csinálnunk a cégben, hogy a lehető legjobban jöjjünk ki belőle. A munkatársakkal kell talán a legóvatosabban bánnunk. A jókkal leginkább!

Várjuk azokat a kkv-döntéshozókat, akik a nehézségekkel szembe nézve a megmaradók, a győztesek oldalán akarják tovább folytatni. Szakértő előadóink sok oldalát mutatják meg a változásoknak, s felkészítenek a közeljövőre.

Munkaerő-piaci fordulat jön!

Hiányból a túlkínálat felé

 

Időpont: 2022. október 13. 9.30–16.20

Helyszín: személyesen résztvevőknek Budapest, BKIK Székház, Krisztina körút 99. 7. emelet.

Távoli résztvevőknek: interneten keresztül jelszóval.

 

Feje tetejére áll a munkaerőpiac. Jó hír: lesz minőségi munkaerő!

A bérköltségek visszavágása helyett vannak jobb megoldások!

Koncentráljunk a kulcsembereinkre! Sok megoldást mutatunk, hogyan!

 

Helyszínen résztvevőknek grátisz Networking kapcsolatépítési program!
Távolról résztvevőknek 7 napig jelszóval nézhető!
 

Választhatja mindkettőt együtt (távolról és helyszínről részvételt)!

 

Program

9.00– Regisztráció a helyszínen és a videóközvetítésbe belépés jelszóval.

9.30–9.35 Moderátor bevezetője

9.35–10.00 A gazdasági recesszió a munkaerőpiachoz is elér? Milyen változásokra készüljenek munkáltatók és munkavállalók?
Szalai Piroska munkaerő-piaci szakértő

10.00–10.20 A HR-esek időben készüljenek fel a jó képességű munkaerő újbóli megjelenésére és a bérköltségek kényszerű visszavágására?
Csaposs Noémi elnök, OHE

10.20–10.40 A vállalatok jelenlegi kihívásai: munkaerő-megtartás és támogatás. Mindkettőre találhatunk megoldást!
Zsuffa Ákos elnök, Felnőttképzési Szövetség

10.40–11.00 A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara szerepe a szakképzés új rendszerében.
Varga Zoltán szakképzési vezető, BKIK Szakképzési Iroda

11.00–11.20 A sikeres vállalkozás kulcsa a szakemberek hosszú távú megtartása. Hogyan érjük el ezt hatékonyan, kedvezőbb adózással?
Domokos Olivér üzleti igazgató, Klassis Z Kft.

11.20–11.55 Kávészünet, konzultáció az előadókkal

11.55–12.15 Így lehetsz vonzó munkáltató, munkaerőpiaci helyzettől függetlenül.
Gyimesi László ügyvezető, Mystic Nails Hungary Kft.

12.15–12.35 Új típusú munkaszerződések és más foglalkoztatási formák, melyeket érdemes alkalmazni.
Dr. Tömösvári Andrea ügyvéd, Dr. Tömösvári Ügyvédi Iroda

12.35–12.55 Hogyan és miért érdemes társasági részesedésjuttatást adni az értékes munkatársaknak?
Csővári István ügyvéd, Csővári Ügyvédi Iroda

12.55–13.15 Ilyen stresszhelyzetekben nem voltunk még! Az egészség állandó törődést igényel.
Balázs Iván egészségbiztosítási szakértő, Balazsivan.hu

13.15–13.40 Adózási rendszerünk okos használatával sokat lehet megtakarítani. Hol spórolhatunk úgy, hogy a munkatársaink is többet keressenek?
Papp Tibor vezérigazgató, Írisz Office Zrt.

13.40–14.15 Ebédszünet, konzultáció az előadókkal

14.15–14.35 Hol a leghatásosabb a béren kívüli juttatás szerepe?
Kravalik Gábor főtitkár, ÖPOSZ

14.35­–14.55 A minősített foglalkoztatókra vonatkozó 2022. évi nyári új szabályok. Harmadik országbeli foglalkoztatás.
Dr. Vidóczy-Fehér Judit ügyvéd, Bán és Karika Ügyvédi Társulás

14.55–15.15 Kit tartsunk meg? Nem csak a lojalitás tesz valakit kulcsemberré!
Borbély László coach, szervezetfejlesztő, SPA Tudásbázis Kft.

15.15– 15.35 Alkalmazkodás a munkaerőpiac változásaihoz, tudásmenedzsmenttel.
Gyulay Tibor ügyvezető, Kmexpert Kft.

15.35–15.50 Konzultáció az előadókkal

15.40–16.20 Networking Különprogram

 

Networking különprogram

Szabadon választott Networking Program a konferencia helyszíni résztvevőinek az üzleti kapcsolatok bővítésének szándékával. Személyes bemutatkozás névjegycserével. Moderált program. Személyenként 1-2 perces plenáris bemutatkozás, névjegyosztás, személyes beszélgetéssel végződően. A programra jelentkezni a konferencia regisztrációs pultjánál lehet a konferencia teljes ideje alatt.

Részvételi feltételek

1. A rendezvényre való regisztráció a megadott részvételi díj elfogadásának és egyben megrendelésnek minősül, ezért a rendezvény megvalósulása esetén fizetési kötelezettséget von maga után.
2. A regisztrációról online regisztrációs rendszerünk automatikus visszaigazolást küld a megadott email címre, amely tartalmazza a megadott jelentkezési és számlázási adatokat is.
3. A regisztrációt követően átutalásos vagy bankkártyás fizetésű távnyomtatásos számlát küldünk a regisztrációnál megadott email címre. Az átutalásos számlát 8 napos, de legkésőbb a rendezvény napjáig szóló fizetési határidővel küldjük meg. Postai úton csak külön kérésre továbbítjuk.
4. Lemondást csak írásban (e-mailben) fogadunk el a konferencia dátuma előtt 10 nappal. A lemondási határidőt követően beérkezett regisztrációkat a rendezvény közelsége miatt visszamondani nem lehet. A megrendelés alapján kiállított számla megfizetési kötelező, a részvételi díj kifizetése alól a rendezvénytől való esetleges távolmaradás sem mentesít.
5. Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a rendezvényen, akár helyszíni, akár élő videokonferencián csak azok a regisztráltak vehetnek részt, akik a részvételi díjat előzetesen kifizették.
6. Felhívjuk továbbá figyelmét, hogy a helyszíni rendezvényekről kép- és hangfelvétel készülhet. Ezeket a kép- és hanganyagokat online felületeinken, a konferenciáról való tudósításban felhasználhatjuk.
7. A résztvevő személyét lehet módosítani a rendezvény előtti napig, ebben az esetben kérjük, hogy a konferencia@ppkonferencia.huemail címen jelezze ezen szándékát!
9. A kormány aktuális rendelkezései szerint, a konferenciákon való helyszíni részvétel korlátozásmentes.
10. A videóközvetítésre regisztráltak időben jelszót kapnak az élő videóközvetítésbe bekapcsolódáshoz, s jogosultak a jelszót aznap és még 6 napig használni a videókonferencia megtekintésére, az előadókkal konzultációra.
11. A helyszínre és távolról videóközvetítésre történő regisztráció írásban kérésre átcserélhető.

A csere a regisztrációkor érvényes díjak összegében rögzített. A különbséget meg kell téríteni. A catering átszámlázást tartalmazó számla helyett minden esetben új számlát állítunk ki.

A kombinált részvételi díjra átváltás esetében a változtatással kialakult új árról új számlát állítunk ki.

Lemondási feltételek

1.A regisztráció lemondását kizárólag írásban (emailben) fogadjuk el a konferencia dátuma előtti 10. napig a konferencia@ppkonferencia.huemail címen. Ebben az esetben a már esetlegesen átutalt részvételi díjat 100 %-ban visszatérítjük, illetve a számlát sztornózzuk.
2. Amennyiben a regisztrált résztvevő nem jelenik meg a helyszíni konferencián, illetve az élő videóközvetítést a konferencia napján (majd az azt követő 6 napon) nem tekintette meg a megkapott belépési kóddal, a részvételi díjat nem áll módunkban visszafizetni, és a részvételi díjra vonatkozó követelésünk érvényesítésétől eltekinteni!
3. A helyszíni rendezvények kormányzati, központi tiltása esetén azonnal távoli részvételű videókonferenciára térünk rá. A konferenciát megtartjuk. A részvétel lemondását ez esetre hivatkozva nem tudjuk elfogadni.
Jegyátváltások helyszíntiltás esetén

Amennyiben a törvényi szabályok megtiltják a személyes részvételű rendezvények megtartását, a konferencia csak élő videóközvetítéssel valósul meg, melyről minden helyszínre regisztrálót a Rendező a megfelelő módon és időben tájékoztatja. A helyszínes jegyet váltottak időben jelszót kapnak az élő videóközvetítésbe bekapcsolódáshoz, s jogosultak a jelszót aznap és még 6 napig használni a videókonferencia megtekintésére, az előadókkal konzultációra. Ez esetben a díjkülönbözetet nem hárítjuk át a helyszínre regisztráltakra. Az átszámlázott szolgáltatási díjtételt tartalmazó számla helyett új, változatlan összegű számlát állítunk ki. A részvételi díj nem változik.
A kombinált részvételi díjasok esetében a távoli részvételi díjra vonatkozó díjtételek lépnek életbe, új számla kiállításával együtt. A részvételi díj csökken.

Változtatás joga

A PP Konferenciaközpont, mint szervező a hatályos rendeleteket figyelembe véve fenntartja magának a jogot arra, hogy változtathat a konferenciák műfaján. Hibrid (helyszínen és távolról videón választhatóan, vagy mindkettőt együtt választva), csak helyszíni, csak élő videós műfajt írhat ki konferenciánként különbözően is.

Érdeklődés, reklamáció, visszamondás: konferencia@ppkonferencia.hu

Budapest, BKIK Székház, Krisztina körút 99.