Az ügyvezetői tévedés ára

Azonnali teendők a korlátlan felelősség veszélyeinek kivédésére

2014. május 8.

Tematika nyomtatása

Az új Ptk. március 15-től megteremtette annak a lehetőségét, hogy a károsult harmadik személy kárigényét ne csak a társasággal, hanem a vezető tisztségviselővel szemben is közvetlenül érvényesítse. Az új jogszabályokat értelmezők egységesek abban, hogy nem árt felkészülni a legrosszabbakra. Kis hibáért is vihetik a családi otthonunkat. A precedens értékű perek lezajlásáig legalább két évet kell várni, akkor tudjuk meg, mit hoz a bírói gyakorlat, hogyan értelmezik a vezető tisztségviselő személyes felelősségének körét és mértékét. Addig azonban abból kell kiindulni, hogy az ügyvezető csak rendkívüli esetekben mentesülhet a társaságnak okozott károk vádja alól.

Hallgassuk meg az ügyvédeket, szakértőket, mit tanácsolnak, mit tegyünk, milyen eszközök vannak a kezünkben a felelősségi kockázat mérséklésére.

Az ügyvezetői tévedés ára

Azonnali teendők a korlátlan felelősség veszélyeinek kivédésére

Konzultáció kkv-vezetők számára

A BKIK XXVIII. Általános Pénzügyi Szolgáltatás Osztály és a Piac & Profit közös rendezvénye

A rendezvényt támogatja: a BKIK IX. Osztálya

Időpont: 2014. május 8. 10.00−16.05

Helyszín: BKIK Székház, I. kerület, Krisztina körút 99.

Program:

9.30−10.00 Regisztráció

10.00−10.50

Milyen típusú károk tartoznak az új ügyvezetői felelősség körébe? Szempont-e a szándékosság, a gondatlanság? Van-e különbség a szerződéses viszonyok körében bekövetkezett, illetve harmadik személynek okozott károk megítélésében? Milyen tipikus károkról lehet szó e két körben?

Előadó: dr. Kocsis Ildikó ügyvéd, dr. Kocsis Ildikó Ügyvédi Iroda

10.50−11.50

Tulajdonos és ügyvezető közötti viszonyok megváltozása. Szabályozzuk részletesen a döntéshozatali kompetenciákat.

Kik számítanak a jogszabály szerint vezető tisztségviselőknek (pl. igazgatósági tagok, felügyelőbizottsági tagok)? Milyen védelmet nyújthat a tulajdonos a vezető tisztségviselőknek?  Hogyan tudja az ügyvezető a munkaszerződésében a felelősségi jogkörét védelembe helyezni? Megváltoztatható-e az ügyvezető tényleges jogállása? Írjuk át a munkaköri leírásokat, kössünk mentesítési megállapodásokat. Jó tanácsok ügyvezetőknek.

Előadó: Fehérváry Ákos partner, Baker & McKenzie

11.50−12.20 Konzultáció és kávészünet

12.20−12.50

Vezetői felelősségbiztosítás, mint megoldás. Hány vezető beosztású embert kell bebiztosítani? Megnövekedett költségek, kárenyhítés.

Előadó: Ifj. Gál József  UFS Bróker felelősség- és vagyonbiztosítási szakértő, BKIK XXVIII. Osztály

12.50−13.40 Konzultáció és ebédszünet

13.40−14.30

Hogyan írjuk meg és át a szerződéseket, hogy csökkenjen az ügyvezető rizikója? Üzleti szerződések, megállapodások, munkaszerződések átírására, kiegészítésére javaslatok.

Előadó: dr. Németh Gabriella ügyvéd, Dr. Németh & dr. Haraszti Ügyvédi Iroda

14.30−15.20

Csődtörvényt, felszámolási eljárást felülíró gyakorlat várható az ügyvezető hátrányára.  Már nem kell megvárni az eljárások végét, már a felszámolás folyamata alatt követelhető az ügyvezetőtől a helytállás. Mit lehet tenni?

Előadó: Dr. Nehéz-Posony Márton ügyvéd, Nehéz-Posony Ügyvédi Iroda

15.2015.35

Csökkentse a nemfizetés kockázatát!

Előadó:
 Gősi Bernadett ügyfélkapcsolati menedzser, Opten Informatikai Kft

15.35−15.55 Konzultáció az előadókkal

15.45−16.05 Üzleti kézfogó – a rendezvényen részt vevők ismerkedése egymással (szervezett rendszerben, névjegycserével).

A tematikaváltoztatás jogát fenntartjuk!

Részvételi díj: 10.000.- Ft + Áfa/fő

A részvételi díj tartalmazza: egész napos ellátás, egyéves előfizetés a Piac & Profit digitális kiadására, résztvevők listája, elhangzott prezentációk

A részvételi díjról kiállított számlán az ellátás költségét külön tételként tüntetjük fel!