Szellemi tulajdon – A láthatatlan vagyon

Tedd láthatóvá a vagyoni értékek között!

2021. január 21.

Országos élő videókonferencia.

Tematika nyomtatása

A tomboló gazdasági válság idején a saját bőrünkön tapasztaljuk meg, milyen könnyen válik értéktelenné a  fizikai vagyon. A fejünkben levő tudás azonban csak akkor veszhet kárba, ha nem jelenítjük meg a cég vagyoni értékei között. De ne csak az innovációban, a feltalálásban, az újításban közvetlenül kifejeződött vagyoni értékekben gondolkodjunk! Tudjuk meg időben, hogy a „láthatatlan vagyon”, azaz az alapító tulajdonos kapcsolatrendszere, saját vezetői, szervezetfejlesztési know-howja, a felépített brand, a márka éppen úgy vagyonosítható, mint a szervezeti működési folyamat, a sikert hozott üzleti, termelési, értékesítési rendszereink.

Ne hagyjuk elveszni a láthatatlan vagyonunkat, ami akár a cég fizikai vagyonának 3-4-szerese is lehet.  Ne dobjuk a kukába saját értékünket! Ha sor kerül a generációváltásra, vagy a cég eladására, befektető bevonásába, döntő szerepe lesz a cégértékben a szellemi vagyonnak. 

Tulajdonosoknak, döntéshozóknak, céget vásárlóknak és eladóknak, generációváltóknak mondjuk el, hogyan mérhető és értékesíthető  a tulajdonos hatalmas kapcsolatrendszere, innovativitása, speciális egyéni tudása. Hogyan válik láthatóvá a cég innovációs képessége, az emberek, egyéni hozzáadott-értéke, a cég brandje, hírneve, kapcsolatrendszere. Szakemberektől megtudhatjuk, mit tegyünk, hogy ne a kukába kerüljön az általunk teremtett érték. 

Szellemi tulajdon – A láthatatlan vagyon

Tedd láthatóvá a vagyoni értékek között!

 

Időpont: 2021. január 21. csütörtök, 9.30–15.10 (utána még 6 napig megnézhető megtekinthető)

Helyszín: országos élő videókonferencia (interneten, mobilon, tableten, bárhonnan)

 

A fizikai vagyonod elveszhet a válságban. A szellemi vagyonod soha.

A láthatatlan vagyon akár 2-3-szorosára is növelheti a cég értékét!

A tulajdonos kincse a sikeres modellben van. Értékeltesd fel, míg nem késő!

 

Még kedvezménnyel!

A videóközvetítés a konferencia napján és még 6 napig visszanézhető!

Program

9.00– Regisztráció a videóközvetítésre jelszóval

9.35–10.05 A szellemi tulajdon, mint vagyon.
Pomázi Gyula elnök, Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH)

10.05–10.30 Szellemivagyon-gazdálkodás az innovációmenedzsment eszközeivel.
Kiss János József magyar és európai szabadalmi ügyvivő, innovációs és iparjogvédelmi szakmérnök, Glósz és Társa System

10.30–11.00 Cégnév, domain, védjegy és védjegykutatás.
Dr. Łuszcz Viktor ügyvéd partner Danubia Legal | Luszcz Ügyvédi Iroda

11.00–11.30 A szellemivagyon-gazdálkodás vállalati módszertana.
Kiss János József magyar és európai szabadalmi ügyvivő, innovációs és iparjogvédelmi szakmérnök, Glósz és Társa System

11.30–11.50 Konzultáció a közvetítés felületén az előadókkal, kávészünet

 

11.50–12.15 Amit a know-how-ról feltétlenül tudni kell.
Dr. Molnár István ügyvezető, magyar és európai szabadalmi ügyvivő, Danubia IP Innovációs Tanácsadó Kft.

12.15–12.45 A szellemi alkotások adókedvezménye, adózási vonzatai. Érdemes odafigyelni rá!
Dr. Csővári István ügyvéd, partner, Jalsovszky Ügyvédi Iroda

12.45–13.10 A piaci siker érdekében már a cégalapításkor tisztázandó kérdések
Pál Roberta jogi szakértő, partner, Mihalics Ügyvédi iroda

13.10–13.50 Webtelevízió
Ne dobjuk a kukába a tudásunkat! Tudod, hogy mennyit ér a fejedben levő láthatatlan vagyon?
Beszélgetőpartnerek:
Glósz Andrea ügyvezető, Glósz és Társa System
Dr. Molnár István ügyvezető, magyar és európai szabadalmi ügyvivő, Danubia IP Innovációs Tanácsadó Kft.
Keresnyei János ügyvezető igazgató, Kerko Media Kft.

 

13.50–14.10 Konzultáció a közvetítés felületén az előadókkal, ebédszünet

 

14.10–14.30  A XXI. század menedzsmentjének legfőbb feladata a vállalati – számvitel által nem mért – láthatatlan vagyonelemekkel való gazdálkodásMiért?
Láncz Gábor változásmenedzsment szakértő, Változás- és Válságmenedzserek Országos Szövetsége

14.30–14.50 Hogyan tárjuk fel és hasznosítsuk a goodwillben rejtőzködő szellemi vagyont?
Keresnyei János ügyvezető igazgató, Kerko Media Kft.

14.50–15.10 Szellemi apport a cég társasági szerződésében. Mire figyeljünk?
Dr. Kocsis Ildikó alapító ügyvéd, Kocsis és Szabó Ügyvédi Iroda

Részvételi feltételek

1. A rendezvényre való regisztráció a megadott részvételi díj elfogadásának és egyben megrendelésnek minősül, ezért a rendezvény megvalósulása esetén fizetési kötelezettséget von maga után.
2. A regisztrációról online regisztrációs rendszerünk automatikus visszaigazolást küld a megadott email címre, amely tartalmazza a megadott jelentkezési és számlázási adatokat is.
3. A regisztrációt követően átutalásos vagy bankkártyás fizetésű távnyomtatásos számlát küldünk a regisztrációnál megadott email címre. Az átutalásos számlát 8 napos, de legkésőbb a rendezvény napjáig szóló fizetési határidővel küldjük meg. Postai úton csak külön kérésre továbbítjuk.
4. Lemondást csak írásban (e-mailben) fogadunk el a konferencia dátuma előtt 10 nappal. A lemondási határidőt követően beérkezett regisztrációkat a rendezvény közelsége miatt visszamondani nem lehet. A megrendelés alapján kiállított számla megfizetési kötelező, a részvételi díj kifizetése alól a rendezvénytől való esetleges távolmaradás sem mentesít.
5. Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a rendezvényen, akár helyszíni, akár élő videokonferencián csak azok a regisztráltak vehetnek részt, akik a részvételi díjat előzetesen kifizették.
6. Felhívjuk továbbá figyelmét, hogy a helyszíni rendezvényekről kép- és hangfelvétel készülhet. Ezeket a kép- és hanganyagokat online felületeinken, a konferenciáról való tudósításban felhasználhatjuk.
7. A résztvevő személyét lehet módosítani a rendezvény előtti napig, ebben az esetben kérjük, hogy a konferencia@ppkonferencia.huemail címen jelezze ezen szándékát!
9. A kormány aktuális rendelkezései szerint, a konferenciákon való helyszíni részvétel korlátozásmentes.
10. A videóközvetítésre regisztráltak időben jelszót kapnak az élő videóközvetítésbe bekapcsolódáshoz, s jogosultak a jelszót aznap és még 6 napig használni a videókonferencia megtekintésére, az előadókkal konzultációra.
11. A helyszínre és távolról videóközvetítésre történő regisztráció írásban kérésre átcserélhető.

A csere a regisztrációkor érvényes díjak összegében rögzített. A különbséget meg kell téríteni. A catering átszámlázást tartalmazó számla helyett minden esetben új számlát állítunk ki.

A kombinált részvételi díjra átváltás esetében a változtatással kialakult új árról új számlát állítunk ki.

 

Lemondási feltételek

1.A regisztráció lemondását kizárólag írásban (emailben) fogadjuk el a konferencia dátuma előtti 10. napig a konferencia@ppkonferencia.huemail címen. Ebben az esetben a már esetlegesen átutalt részvételi díjat 100 %-ban visszatérítjük, illetve a számlát sztornózzuk.
2. Amennyiben a regisztrált résztvevő nem jelenik meg a helyszíni konferencián, illetve az élő videóközvetítést a konferencia napján (majd az azt követő 6 napon) nem tekintette meg a megkapott belépési kóddal, a részvételi díjat nem áll módunkban visszafizetni, és a részvételi díjra vonatkozó követelésünk érvényesítésétől eltekinteni!
3. A helyszíni rendezvények kormányzati, központi tiltása esetén azonnal távoli részvételű videókonferenciára térünk rá. A konferenciát megtartjuk. A részvétel lemondását ez esetre hivatkozva nem tudjuk elfogadni.
Jegyátváltások helyszíntiltás esetén

Amennyiben a törvényi szabályok megtiltják a személyes részvételű rendezvények megtartását, a konferencia csak élő videóközvetítéssel valósul meg, melyről minden helyszínre regisztrálót a Rendező a megfelelő módon és időben tájékoztatja. A helyszínes jegyet váltottak időben jelszót kapnak az élő videóközvetítésbe bekapcsolódáshoz, s jogosultak a jelszót aznap és még 6 napig használni a videókonferencia megtekintésére, az előadókkal konzultációra. Ez esetben a díjkülönbözetet nem hárítjuk át a helyszínre regisztráltakra. Az átszámlázott szolgáltatási díjtételt tartalmazó számla helyett új, változatlan összegű számlát állítunk ki. A részvételi díj nem változik.
A kombinált részvételi díjasok esetében a távoli részvételi díjra vonatkozó díjtételek lépnek életbe, új számla kiállításával együtt. A részvételi díj csökken.

Változtatás joga

A PP Konferenciaközpont, mint szervező a hatályos rendeleteket figyelembe véve fenntartja magának a jogot arra, hogy változtathat a konferenciák műfaján. Hibrid (helyszínen és távolról videón választhatóan, vagy mindkettőt együtt választva), csak helyszíni, csak élő videós műfajt írhat ki konferenciánként különbözően is.

Érdeklődés, reklamáció, visszamondás: konferencia@ppkonferencia.hu

Országos élő videókonferencia.