Pénz, piac és partnerség

Túlélés és fejlődés a közösség részeként

2012. április 5.

Tematika nyomtatása

Tisztelettel meghívjuk Szombathely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala és a Piac & Profit üzleti magazin közös konferenciájára. A „Pénz, de honnan?” országos konferenciasorozat a „Pénz, piac és partnerség” címet és „Túlélés és fejlődés a közösség részeként” alcímet viseli, s az önkormányzatok, a kormányzat és az üzleti szektor partnerségére helyezi a hangsúlyt. Az együttműködés, partnerség, összefogás, összehangolódás, az érdekek harmonizációja nélkül ugyanis egyik partner sem lehet sikeres.
A partnerséget és a helyi közösség részekénti létezést hangsúlyozó rendezvényre várjuk a kkv-kat, külön említve az agrárvállalkozásokat, az önkormányzatokat és a térség fejlesztésében érdekelt szervezeteket.
A konferencia egy csokorba fűzi a kormányzati, pénzintézeti, Európai Uniós, és helyi finanszírozási és fejlesztési lehetőségeket, valamint bemutatja a legfrissebb, leghatékonyabb üzleti megoldásokat, melyek alkalmazása versenyelőnnyé válhat.

A térség vállalkozóinak és önkormányzatainak fejlődése múlik azon, hogyan tudják az érintettek optimálisan kihasználni az mkv-k, kkv-k és az agrárium, valamint a térségfejlesztés kedvezményes és egyéb forráslehetőségeit, s azt a helyi üzleti, társadalmi környezet fellendítésére transzformálni.

 Pénz, piac és partnerség
Túlélés és fejlődés a közösség részeként
Szombathely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala és a Piac & Profit közös konferenciája
mikro-, kis- és középvállalatok, agrárvállalkozások és önkormányzatok számára

Helyszín: Szombathely, Városháza Nagyterem, Kossuth Lajos u. 1-3., I. emelet
Időpont: 2012. április 5. (csütörtök), 9.00-13.30

8.30-9.00 Helyszíni regisztráció 

Tematika:
Köszöntő beszédet mond: Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere
9.00-9.30 Helyi önkormányzati lehetőségek a gazdaság fellendítése érdekében. – Molnár Miklós, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere.
9.30-10.00 A kormány gazdaságpolitikája, s kedvezményes támogatási konstrukciói az mkv-k és a kkv-k számára.Varga Gyula, a Nemzetgazdasági Minisztérium vezető főtanácsosa.
10.00-10.30 Vidékfejlesztési, agrártámogatási konstrukciók a kormányzattól. Földesi Péter János, a Vidékfejlesztési Minisztérium vidékfejlesztési referense.
10.30-10.45 Konzultációs szünet

10.45-11.15 Mit érdemes és mit nem – pályázati források érthetően. Kovács Ibolya Krisztina, a Rolling Consulting Hungary Kft. ügyvezető igazgatója és Kiss Gyula, a Rolling Consulting Hungary Kft. vezető tanácsadója.
11.15-11.35 Kicsiben is megéri! Hogyan váltsunk villamosenergia-kereskedőt?Jakócs Krisztián, az MVM Partner Energiakereskedelmi ZRt. termékmenedzsere.
11.35-11.55 Hol szökik a hatékonyság? Időgazdálkodás és eredményességnövelés: célkeresztben a dokumentumok.Fábián Zoltán, a Ricoh Hungary Kft. business solutions divízióvezetője.
11.55-12.15 A személygépkocsi-állomány optimalizálása.Kovács Pál, a Hyundai Holding Hungary marketing-és PR vezetője..

12.15-12.40 Konzultáció

12.40-13.00 Kockázatkezelés a kapcsolatok hálójában.Bak Boglárka, Opten Informatikai Kft.
13.00-13.20 Tudatos döntések a telekommunikációs költségek menedzselésében. Zsivola Gabriella, a Vodafone Magyarország Zrt. mikro- és kisvállalati értékesítési vezetője.
13.20-13.40 Így is lehet? Minőségi nyomtatás. Gyorsan, olcsón, hatékonyan.Szabó Zsolt, az Oki Systems (Magyarország) Kft. disztribútor és partner menedzsere.

13.40- Konzultáció az előadókkal.

A tematika változtatási jogát fenntartjuk!