Munkaerő kerestetik! – 2023

Se minőség, se mennyiség!

2023. március 30.

Budapest, BKIK Székház, Krisztina körút 99.

Tematika nyomtatása

Hová tűntek a dolgozó kezek és agyak? Újabb külföldre menési hullám zajlott le a bolt- és szálláshely-bezárások miatt? Miért nincs a munkaerő-piacon szabad, használható munkaerő? Miért akar külföldre menni tanulmányai befejeztével a diákok 37 %-a?

A nehéz helyzetbe került termelő cégek többsége – aki tehette – elbocsátás helyett az egekbe emelte a béreket, csak ne menjen el tőlük a jó munkaerő. A „muszáj” béremelések fedezetét csak az inflációt még jobban gerjesztő áremelésekkel teremthették elő. Másik választásuk a gyárbezárás maradt volna. ­

A cégek 97 %-a bért emel 2023-ban is. Nem keveset. A dolgozók fizetése 26-44 %-kal nőtt egy év alatt. Mégis munkahelyet akar változtatni a munkavállalók több mint fele.

Tovább pörög a harmadik országból toborzás. Hozzák őket Ázsiából, a Fülöp-szigetekről, jönnek kirgizek, mongolok, kazahok. Nélkülük már padlót fogott volna a feldolgozóipar.

A biztos munkahely viszont felértékelődött. Már nem olyan könnyen váltanak munkahelyet az emberek. Óvatosak.

Hogyan lehet ebben a kaotikus munkaerő-helyzetben működni a cégeknek, termelőknek, szolgáltatóknak? Hogyan tartsák meg – ami most a legfontosabb – a jó munkaerőt?

Erről szólnak előadóink, akik sok új módszerrel, gyakorlattal, hasznos tanácsokkal készülnek a munkaerő-problémákkal küzdő munkáltatók, HR-esek, középvezetők és ügyvezetők problémáinak jó megoldása érdekében.

Munkaerő kerestetik! – 2023

Se minőség, se mennyiség!

 

Időpont: 2023. március 30. 9.30–16.30

Helyszín: Budapest, BKIK Székház, Krisztina körút 99. 7. emelet

Távolról résztvevőknek: 7 napig megnézhető a konferencia oldalán jelszóval.

 

Hogyan tudjuk megtartani a jó munkatársakat? A béremelésen túl!

A harmadik országból toborzott fizikai munkások jól beváltak. Megéri?

Hol vannak még új munkavállalók? Inkább hatékonyabban dolgozzunk!

 

Helyszínen résztvevőknek grátisz Networking kapcsolatépítési program!
Távolról résztvevőknek 7 napig jelszóval nézhető!
Választhatja mindkettőt együtt (távolról és helyszínről részvételt)!

 

Program

9.00–tól Regisztráció a helyszínen és a videóközvetítésbe jelszóval.

9.30–9.35 Demcsák Zsuzsa műsorvezető felvezetője

9.35–10.05 Munkaerő-piaci helyzetkép a gazdasági problémákba ágyazva.
Vértes András elnök, GKI Gazdaságkutató Zrt.

10.05–10.30 Koncentráljunk a meglévő munkatársak megtartására! Nehéz helyzetben a HR-esek.
Csaposs Noémi elnök, OHE

10.30–10.50 Isten hozott Z-generáció?! Hogyan vonzzuk be a munkahelyre és integráljuk csapatunkba a legfiatalabb munkavállalókat?
Bereczki-Fodor Enikő
tréner, mentálhigiénés szakember

10.50–11.10 Toborzás – 2023. Szakképzetlen betanított munkások harmadik országból. Milyen előnyökkel jár a foglalkoztatásuk?
Czellecz Zoltán cégvezető, Work Force Személyzeti Tanácsadó és Szolgáltató Kft.
(P)

11.10–11.40 Kávészünet. Konzultáció az előadókkal.


11.40-12.00
Munkaerő-foglalkoztatási támogatások! Sok van belőle. Éljünk vele!
Zsuffa Ákos elnök, Felnőttképzési Szövetség

12.00–12.20 Már nem lehet komoly indoklás nélkül felmondani! A munkából hiányzások ellenszere. Miért harapózott el a jelenléti pénz, mint juttatás?
Tömösvári Andrea ügyvéd, Dr. Tömösvári Ügyvédi Iroda

12.20–12.40 Hogyan tartsuk meg a munkatársakat kedvezőbb adózással?
Domokos Olivér üzleti igazgató, Klassis Z Kft.

12.40–13.00 Adjunk a dolgozóinknak társasági részesedésjuttatást!
Csővári István ügyvéd, Csővári Ügyvédi Iroda

13.00–13.20 Törődjünk többet a munkavállalók egészségével. Ezzel adunk a legtöbbet.
Balázs Iván egészségbiztosítási szakértő, Balazsivan.hu
(P)

13.20–13.55 Ebédszünet. Konzultáció az előadókkal


13.55-14.20
Big quit Magyarországon. Hogyan befolyásolja a munkavállalók munkahely-váltási terveit a munka világának és a munkavégzés kereteinek átalakulása?
Somogyi Anna szenior tanácsadó, Human Capital, Deloitte Magyarország

14.20–14.45 Munkaerő-piaci körkép és toborzási lehetőségek.
Toldi Gábor DTC / SocialTalent | Ügyvezető igazgató / Partner

14.45–15.05 Keresés helyett megtartás. A kultúra jelentősége. A pénzen túl!
Kosztra Balázs ügyvezető partner, Concordia Szervezet- és Vezetésfejlesztési Kft.

15.05–15.25 Mit adjunk béren kívüli juttatások, cafeteria címén azoknak, akiket meg szeretnénk tartani?
Kravalik Gábor főtitkár, ÖPOSZ
(P

15.25–15.45 Konzultáció az előadókkal


15.45-16.30
Grátisz networking program a helyszínen lévőknek.


Szabadon választott Networking Program a konferencia helyszíni résztvevőinek az üzleti kapcsolatok bővítésének szándékával. Személyes bemutatkozás névjegycserével. Moderált program. Személyenként 1-2 perces plenáris bemutatkozás, névjegyosztás, személyes beszélgetéssel végződően. A programra jelentkezni a konferencia regisztrációs pultjánál lehet a konferencia teljes ideje alatt.

Előregisztráció a KKV-AKADÉMIA 2023 1. féléves konferenciáira!

10 üzleti témában naprakész tudás a legjobb szakemberektől!
Több konferencia együttes megrendelésekor alacsonyabb díjak!

Témák, időpontok, regisztrációs feltételek

Részvételi feltételek

1. A rendezvényre való regisztráció a megadott részvételi díj elfogadásának és egyben megrendelésnek minősül, ezért a rendezvény megvalósulása esetén fizetési kötelezettséget von maga után.
2. A regisztrációról online regisztrációs rendszerünk automatikus visszaigazolást küld a megadott email címre, amely tartalmazza a megadott jelentkezési és számlázási adatokat is.
3. A regisztrációt követően átutalásos vagy bankkártyás fizetésű távnyomtatásos számlát küldünk a regisztrációnál megadott email címre. Az átutalásos számlát 8 napos, de legkésőbb a rendezvény napjáig szóló fizetési határidővel küldjük meg. Postai úton csak külön kérésre továbbítjuk.
4. Lemondást csak írásban (e-mailben) fogadunk el a konferencia dátuma előtt 10 nappal. A lemondási határidőt követően beérkezett regisztrációkat a rendezvény közelsége miatt visszamondani nem lehet. A megrendelés alapján kiállított számla megfizetési kötelező, a részvételi díj kifizetése alól a rendezvénytől való esetleges távolmaradás sem mentesít.
5. Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a rendezvényen, akár helyszíni, akár élő videokonferencián csak azok a regisztráltak vehetnek részt, akik a részvételi díjat előzetesen kifizették.
6. Felhívjuk továbbá figyelmét, hogy a helyszíni rendezvényekről kép- és hangfelvétel készülhet. Ezeket a kép- és hanganyagokat online felületeinken, a konferenciáról való tudósításban felhasználhatjuk.
7. A résztvevő személyét lehet módosítani a rendezvény előtti napig, ebben az esetben kérjük, hogy a konferencia@ppkonferencia.huemail címen jelezze ezen szándékát!
9. A kormány aktuális rendelkezései szerint, a konferenciákon való helyszíni részvétel korlátozásmentes.
10. A videóközvetítésre regisztráltak időben jelszót kapnak az élő videóközvetítésbe bekapcsolódáshoz, s jogosultak a jelszót aznap és még 6 napig használni a videókonferencia megtekintésére, az előadókkal konzultációra.
11. A helyszínre és távolról videóközvetítésre történő regisztráció írásban kérésre átcserélhető.

A csere a regisztrációkor érvényes díjak összegében rögzített. A különbséget meg kell téríteni. A catering átszámlázást tartalmazó számla helyett minden esetben új számlát állítunk ki.

A kombinált részvételi díjra átváltás esetében a változtatással kialakult új árról új számlát állítunk ki.

 

Lemondási feltételek

1.A regisztráció lemondását kizárólag írásban (emailben) fogadjuk el a konferencia dátuma előtti 10. napig a konferencia@ppkonferencia.huemail címen. Ebben az esetben a már esetlegesen átutalt részvételi díjat 100 %-ban visszatérítjük, illetve a számlát sztornózzuk.
2. Amennyiben a regisztrált résztvevő nem jelenik meg a helyszíni konferencián, illetve az élő videóközvetítést a konferencia napján (majd az azt követő 6 napon) nem tekintette meg a megkapott belépési kóddal, a részvételi díjat nem áll módunkban visszafizetni, és a részvételi díjra vonatkozó követelésünk érvényesítésétől eltekinteni!
3. A helyszíni rendezvények kormányzati, központi tiltása esetén azonnal távoli részvételű videókonferenciára térünk rá. A konferenciát megtartjuk. A részvétel lemondását ez esetre hivatkozva nem tudjuk elfogadni.
Jegyátváltások helyszíntiltás esetén

Amennyiben a törvényi szabályok megtiltják a személyes részvételű rendezvények megtartását, a konferencia csak élő videóközvetítéssel valósul meg, melyről minden helyszínre regisztrálót a Rendező a megfelelő módon és időben tájékoztatja. A helyszínes jegyet váltottak időben jelszót kapnak az élő videóközvetítésbe bekapcsolódáshoz, s jogosultak a jelszót aznap és még 6 napig használni a videókonferencia megtekintésére, az előadókkal konzultációra. Ez esetben a díjkülönbözetet nem hárítjuk át a helyszínre regisztráltakra. Az átszámlázott szolgáltatási díjtételt tartalmazó számla helyett új, változatlan összegű számlát állítunk ki. A részvételi díj nem változik.
A kombinált részvételi díjasok esetében a távoli részvételi díjra vonatkozó díjtételek lépnek életbe, új számla kiállításával együtt. A részvételi díj csökken.

Változtatás joga

A PP Konferenciaközpont, mint szervező a hatályos rendeleteket figyelembe véve fenntartja magának a jogot arra, hogy változtathat a konferenciák műfaján. Hibrid (helyszínen és távolról videón választhatóan, vagy mindkettőt együtt választva), csak helyszíni, csak élő videós műfajt írhat ki konferenciánként különbözően is.

Érdeklődés, reklamáció, visszamondás: konferencia@ppkonferencia.hu

Budapest, BKIK Székház, Krisztina körút 99.