Blogcikkek

hirdetés, social media, tiktok

7+1 game changer TikTok-tipp

Konferenciakozpont PP

Azt, hogy egyáltalán kifizetődő-e és milyen márkák számára működhet a TikTok, mint hirdetési felület, azt egy másik posztunkban már elemeztük. Most azonban nézzük meg, hogy mire használhatjuk ezt az újonnan berobbanó, egyre több funkcióval ellátott social media óriást. Milyen trükkökkel szerezhet versenyelőnyt az, aki 2022-ben TikTok marketingre adja a fejét?

Tovább olvasom »
e-learning, ekkv program, fenntartható, fenntarthatóság, képzés, kkv, klímaváltozás, vállalkozás, vállalkozó

Megjelent a díjmentes EKKV e-learning legújabb modulja, a fenntartható vállalkozás

Konferenciakozpont PP

A díjmentes EKKV program új modullal bővült A fenntartható vállalkozás címmel, a Bay Zoltán Kutatóközpont együttműködésével. Ezzel a legátfogóbb vállalkozásokat segítő oktatási program már fenntarthatóság témában is segítséget nyújt a digitalizáció, az innováció, valamint a generációváltás mellett.

Tovább olvasom »
fenntartható, fenntartható világ, fenntarthatóság, globális, lászló ervin, paradigma, paradigmaváltás

Globális válság, globális lehetőség – László Ervin

Konferenciakozpont PP

A 2021-es Fenntarthatósági Csúcstalálkozóhoz való hozzájárulásom a jövőkép kérdésével kezdődik. Az Ószövetség azt mondja nekünk, hogy ahol nincs látomás, ott az emberek elpusztulnak. Ez a figyelmeztetés ma különösen időszerű. A mai világban a legtöbb ember sajnos nem rendelkezik jövőképpel, vízióval. – László Ervin előadása a novemberi XII. Magyar Fenntarthatósági Csúcs konferencián.

Tovább olvasom »
etika, üzleti etika, üzleti etikai díj

Idén is 10 vállalat vette át az Üzleti Etikai Díjat

Konferenciakozpont PP

Idén novemberben újabb 10 vállalat vette át az alapítók és az előző évben nyertesekből álló zsűritagok által odaítélt Üzleti Etikai Díjat. A 22. Üzleti Etikai Díjátadó Gála ünnepségéről részletes beszámolót készítettünk, melyből kiderül, hogy kategóriánként mely cégek viselhetik büszkén az üzleti etikus jelzőt az eddigi 21 évben nyertes és még működő 113 vállalattal együtt.

Tovább olvasom »
építőipar, fa, gyapjú, házépítés, kender, készház, klímaváltozás, környezetbarát, szalma, vályog

Hogyan tovább? – Drasztikus áremelkedés és alapanyaghiány az építőiparban

Konferenciakozpont PP

A klímaváltozás elleni küzdelem egyik frontja az épületeink építése, felújítása, üzemeltetése. Ez az a terület, ahol világszinten a legtöbb széndioxid-kibocsátás történik, és egyik fő oka a közeledő klímakatasztrófának. A katasztrófa elkerülésének, illetve elodázásának egyik megoldása, hogy az épületek alapanyagainak és végtermékeinek előállítása, szállítása, az épületek és berendezéseik üzemeltetése, majd újrahasznosítása a lehető legkevesebb károsanyag-kibocsátással járjon, és 2050-ig itt is elérhessük a karbonsemlegességet. (PROMÓCIÓ)

Tovább olvasom »
home office, munkavégzés, távmunka, védettség

Ennyi mindenben kell megállapodni home office esetén

Konferenciakozpont PP

A negyedik hullám közeledtével ismét egyre többet beszélnek a hibrid munkavégzéssel kapcsolatos kérdésekről. Meglehetősen komoly vita van a munkajogászok között ennek kapcsán, különösen a távmunka és a home office különbségeivel, azonosságaival kapcsolatban. Erről is beszél majd a HR Portal Hibrid munkavégzésről szóló rendezvényén Fodor T. Gábor, ügyvéd, munkajogász. (PROMÓCIÓ)

Tovább olvasom »

Tréning Kerekasztal Konferencia 2021.

Konferenciakozpont PP

Komoly kihívások érték és érik a szervezeteket az utóbbi időszakban. Először a járvány okozta sokk, a vele érkező gazdasági megtorpanás, a home office, hogy szinte minden átkerült a digitális térbe. A helyzet továbbra is konstans változásban van, így szükség van folyamatos, rugalmas alkalmazkodásra, a szervezetek VUCA-környezethez való illeszkedésére, a mostanában egyre inkább teret nyerő hibrid működés kialakítására. Mindehhez a képzéseknek, a tréningpiacnak is alkalmazkodnia kell. Ezért is ül össze újra, egy év kihagyás után a Tréning Kerekasztal Konferencia 2021. október 5-én, a New York Palotában. (promóció)

Tovább olvasom »
bizalmi vagyonkezelés, vagyon, vagyonkezelés

Bizalmi vagyonkezelés: az öt leggyakoribb tévhit

Konferenciakozpont PP

Bár a magyarországi bizalmi vagyonkezelés az utóbbi években kitört a jogászszakmai körökből, és egyre ismertebbé vált az üzleti életben, még hosszú az út odáig, hogy olyan általánosan elterjedt intézménnyé váljon, mint a „trust” az angolszász világban. Friss és a magyar polgári jogtól valamelyest rendszeridegen konstrukcióról lévén szó, nem különösebben meglepő, hogy a közgondolkodásban egyelőre számos tévhit tartja magát. Simon Stella, az AegisLegal szakértője segít eloszlatni ezeket.

Tovább olvasom »

Sivatagosodás és pusztító árvizek várnak ránk, ha nem cselekszünk

Konferenciakozpont PP

Hirtelen lezúduló csapadék, villámárvizek, hosszú aszályok és emberemlékezet óta nem látott forróság jellemzi az idei nyarat. Az Éghajlatváltozási Kormányközi Testület (IPCC) tudományos bizonyítékokkal alátámasztott legfrissebb jelentésében bemutatta, hogy nem csupán érzéki csalódásról vagy a véletlenek összjátékáról van szó: az éghajlatváltozás itt van velünk, a saját bőrünkön érezhetjük, és csakis rajtunk múlik, hogy mekkora veszteségekkel vészeljük át a küszöbön álló klímaválságot.

Tovább olvasom »

IPCC-jelentés: a klímaváltozás egyre gyorsabb, és minden régiót sújt

Konferenciakozpont PP

Az ENSZ kormányközi klímaváltozással foglalkozó tanácsadó testülete (IPCC) kiadta a hatodik értékelő jelentését az éghajlatváltozásról. Ilyen átfogó tanulmányt legutóbb nyolc éve jelentettek meg. A jelentés megállapításaiban (sajnos) semmi meglepő nincs, az általa lefestett jövő pedig egyre aggasztóbb: a tudósok minden régióban, a teljes éghajlati rendszerben regisztrálják a változást, és e változások sokasága évezredek óta példátlan. Már eddig is történtek olyan változások, amelyek évszázadokon vagy évezredeken keresztül visszafordíthatatlanok maradnak. – áll a Magyar Tudományos Akadémia sajtóközleményében.

Tovább olvasom »

Jelöltesse cégét a 2021. évi Üzleti Etikai Díjra!

Konferenciakozpont PP

Kis-, közép-, nagy- és multinacionális cégek (profitorientált vállalkozások) jelentkezését várjuk, melynek vezetői, munkatársai úgy érzik, etikus, felelősségteljes magatartással vesznek részt az üzleti életben, és ezért pályázni szeretnének a 2021. évi Üzleti Etikai Díjra. Az Üzleti Etikai Díj 2000 óta, immár 22. éve az üzleti életben etikusan működő cégek rangos elismerése.

Tovább olvasom »

A magyar weboldalak alig több mint 10%-a ment át egy adatvédelmi gyorsteszten

Konferenciakozpont PP

A Liftup munkatársai 250 weboldalon található cookie banner technikai működését vizsgálták abból az alkalomból, hogy pont három éve, 2018. május 25-én élesedett az Általános Adatvédelmi Rendelet, a GDPR, ami szigorúan előírja többek között azt, hogy hogyan kell tájékoztatni a weboldalak látogatóit a személyes adataik kezeléséről.

Tovább olvasom »