Blogcikkek

Ilyen volt a Nagyvállalatok Logisztikai Vezetőinek 17. Konferenciája

2023. május 25. 14:44

Immár 17. alkalommal rendezték meg a Nagyvállalatok Logisztikai Vezetőinek Konferenciáját, ahol izgalmas, szakmai tartalmakkal teli előadásokkal, workshopokkal gazdagíthatták tudásukat a résztvevők. A rendezvényen – amely idén az ELLÁTÁSOK LÁNCA 2023 nevet kapta – a vendégek elmerülhettek a logisztika világában, kezdve a legújabb raktári megoldásoktól egészen a mesterséges intelligencia térhódításáig.

Ketyegő bomba lehet a cégeknek a heti és a napi pihenőidő

2023. május 22. 11:05

Nagy visszhangot keltett az Európai Unió Bírósága március elején hozott ítélete, amely szerint a munkavállalót a heti pihenőidő a napi pihenőidejétől elkülönülten illeti meg. Azt is kimondták, hogy a napi pihenőidőt a heti pihenőidő előtt kell kiadni. Ez azt jelentené Magyarországon, hogy a pénteki munkaidőnek 13.00 órakor véget kell érnie.

Segítség! Hová változik a világ? Merre igazodjunk?

2023. május 17. 11:14

Olyan régóta zúdulnak ránk soha meg nem élt, váratlan események, hogy már ideje benne meglátni a tendenciát. Kénytelenek vagyunk nagyobb távlatból ránézni, mi folyik a világban. Könnyebb lesz úgy döntéseket hozni, ha tisztában vagyunk, az életünk minden részét érintő változások részesei vagyunk. Egyelőre kiszámíthatatlan a jövő. De a régi rendet, szokásokat el kell felejtenünk, mert visszafelé nincs már út. Csak egy olyan új felé mehetünk, amit még nem látunk. Jelenleg csak a káoszt érzékeljük.

3 év után újra China Brand Fair!

2023. május 8. 11:53

3 év elteltével ismét „élőben” látogatható Közép-Kelet-Európa legnagyobb ingyenes kínai beszállítói kiállítása, ráadásul a rekordszámú kiállítóra és a nagy érdeklődésre való tekintettel idén először a Hungexpo területén szervezi meg az expót a Kínai Kereskedelmi Minisztérium Kereskedelemfejlesztési Irodája és a CECZ.

Profitot csak felelősen!

2023. április 30. 13:09

Zöldülni minden áron! Ha önszántunkból nem megy, akkor azért, mert kötelező. Sőt, még ennél is jobb a helyzet! Ma már kifejezetten ciki, ha egy cég a profitdöntéseinél nem veszi figyelembe a társadalmi és a környezeti értékeket.

Német-Magyar Üzleti Találkozó

2023. április 30. 13:00

A leggazdagabb tartomány, Bajorország, azon belül is Nürnberg városa és nagyvárosi régiója magyar befektetőket, vállalkozásokat szeretne meggyőzni a kinti üzletépítés előnyeiről. Kedvező üzleti és befektetői környezetével, és nem utolsósorban biztonságos piacával kétségkívül kevesen vetélkedhetnek. De milyenek a magyar vállalkozások esélyei a német piacon?

Cégvezetők Csúcstalálkozója 2023

2023. április 28. 11:45

Az elmúlt három évben egyik megrázkódtatás követte a másikat a gazdaság szereplőinek életében. Akár azt is mondhatnánk, hogy már megszoktuk, együtt élünk vele. Krízigazdaság lett az új paradigma. Felkészültünk arra, hogy a hektikus pénzpiacok, az összeomlott ellátási láncok, az energiakrízis, a vészes munkaerő- és nyersanyaghiány még sokáig marad.  Ebben a kiszámíthatatlanságban ugyanakkor nemcsak működőképesnek kell lenni, hanem növekedni is kell!

Válságok és Valóságok

2023. április 3. 10:21

Szinte mindenki érzi… valami alapvetően megváltozott körülöttünk, és nem csupán 2020-ban. Úgy is mondhatnánk, félrecsúsztak a dolgok, már ha ennek a kifejezésnek ezesetben volna bármi értelme. Eltűnt a felhőtlen optimizmus, a helyét pedig átvette a remény, ami mellett egyre sötétebben ott gomolyog egy igen kellemetlen érzés… a bizonytalanságé. Joggal.

Nagyvállalatok Logisztikai Vezetőinek 17. Konferenciája

2023. március 19. 10:56

A hagyományokhoz híven az NLV Klub idén ismét megrendezi háromnapos konferenciáját, ahol az ország logisztikai-, beszerzési-, raktár-, és supply chain vezetői képviseltetik magukat.

Munkaerő kerestetik! – 2023

2023. március 8. 12:00

Hová tűntek a dolgozó kezek és agyak? Miért nincs a munkaerő-piacon szabad, használható munkaerő? Miért akar külföldre menni tanulmányai befejeztével a diákok 37 %-a? Hogyan lehet ebben a kaotikus munkaerő-helyzetben működni a cégeknek, termelőknek, szolgáltatóknak? Hogyan tartsák meg – ami most a legfontosabb – a jó munkaerőt?

Állandó partnereink