Kkv Akadémia – Jog

Időpont: 2012. november 06. , Helyszín: Budapest, BKIK Székház (Krisztina körút 99.)

A regisztráció elkészítéséhez a Mozilla Firefox vagy a Google Chrome böngészőt ajánljuk!

Kkv Akadémia

Kezdő és haladó vállalkozások részére

 A BKIK IX. és XXVIII. Osztálya és a Piac & Profit közös tréningsorozatán megtanulhat vállalkozni, gazdálkodni.

  A következő témákra lehet még jelentkezni:

November 6. (Kedd) – Gazdasági jog

Vezető tanár, szakértő: dr. Hatházi Vera, Dr. Hatházi Vera Ügyvédi Iroda

Program:

10.00–11.30
Aktuális társasági jogi kérdések, feladatok, tudnivalók
A társasági jog, mint a vállalkozások kiskátéja. Rossz és jó társasági szerződések és következményeik. Változott az ügyvezetői és tagi felelősség. Érdemes a papírokban is követni, nehogy probléma legyen belőle. Év végi kötelező teendők a társasági szerződésekkel, kötelezettségekkel. Praktikus tanácsok az egyéni és társas cégek tulajdonossági viszonyaival kapcsolatban. Tulajdonostársi problémák.

Munkajog, munkáltatói feladatok, munkaszerződések. Amin nagyot lehet bukni, ha a munkavállaló tudja a jogait. S nagyot veszíteni, ha a munkáltató nem ismeri a jogot.
Az új munkatörvény tükrében a megváltozott munkáltatói, munkavállalói jogviszonyokról, szabadságolásokról, jogokról, kötelezettségekről. Munkaszerződés-fajták, előnyeik, hátrányaik.
Interaktív kérdés-válasz

11.30–11.50 Kávészünet

11.50–12.50
Hogyan kell jó szerződéseket írni? A jó szerződés ismérvei.
Mire figyeljünk a szerződések megkötésénél és főleg az elolvasásukkor. Szerződésfajták és használatuk a praktikum oldaláról. Általános szerződésjog. Ajánlott szerződésfajták. Szerződések joga, általános tudnivalók. Az írott szerződés szerepe a hazai gazdasági életben és peres ügyekben. Praktikus tanácsok.

12.50–13.30 Ebédszünet

13.30–15.00
Követeléskezelés
Alapvetően milyen kifogástalan szerződésekkel, egyéb garanciákkal, ismert és kevésbé elterjedt fizetési formák alkalmazásával tudjuk bebiztosítani vevőink tartozásainak befolyását? Praktikus tanácsok. Jogi eszközök és praktikus alkalmazásuk követeléseink behajtására.

Praktikus tanácsok:
Bak Boglárka projektkoordinátor, Opten Informatikai Kft.: Jogi adatbázisok használata a mindennapi ügymenetben.
Hogyan előzhető meg céginformációs rendszer segítségével, hogy vészesen felszaporodjon cégünk kinnlevőség-állománya?

15.00–16.00
Adatvédelem és DM (Direct Mail)
Korunk legingoványosabb területeit egyre szigorúbb előírások, jogszabályok védik, korlátozzák, szabályozzák. Az adataink, információink vagyoni értékek. Mire figyeljünk, hogyan védjük meg az adatainkban, információinkban szellemi értékeinkben levő vagyonunkat? Az internet és az e-mail korszakában elburjánzó DM-levelezés nagyon hatásos eszköz, de könnyen átcsúszhatunk a jog határain. Alapjogok és a gyakorlat harmonizálása. Praktikus tanácsok.

Arculati kérdések (védjegyek, domain, névválasztás)
Hogyan vigyázzunk a sok befektetéssel létrehozott termékeink, szolgáltatásaink egyediségére, hogyan védjük meg értékeinket a másolástól, lopástól, meghamisítástól, a nevünkkel, brandünkkel visszaélőktől stb. Jogszabályok, melyek alkalmazásával birtokon belül maradhatunk. Jogi eszközök, amelyekkel mindenképpen élnünk kell.
Interaktív kérdés-válasz

 Regisztráció a „Jog” napra

Állandó helyszín: BKIK Székház, Budapest., Krisztina körút 99.
Időpont: 10.00-16.00

Egy tréning részvételi díja (külön regisztrációval):

 18.000 Ft/1 tréning + áfa

Több témára együtt jelentkezés esetén kedvezményes regisztrációs díjak:

  • Ha egy cégtől egynél több résztvevő érkezik a további résztvevők féláron vehetnek részt ugyanazon a tréningen!
  • 3-at fizet, 4-et kap! Regisztráljon három tréningre és a negyedik, Ön által választott előadáson ingyenesen vehet részt! A részvételi lehetőség nem személyhez kötött, cégen belül átruházható.
  • Ha az összes témára szeretne együtt regisztrálni rendezvényenként 30%-os kedvezménnyel vehet részt!

Kérjük, hogy a regisztrációkor a kedvezmény tényét legyen szíves megjelölni a „kedvezmények” menüpontban.

A részvételi díj tartalmazza: frissítő italok, aprósütemény, ebéd, egy éves Piac & Profit előfizetés, résztvevők listája, trénerek prezentációi.

Részvételi díj

Egy tréning részvételi díja (külön regisztrációval):
18.000 Ft/1 tréning + áfa

 

Részvételi feltételek

1. A Kkv Akadémiára való regisztráció a megadott részvételi díj elfogadásának és egyben megrendelésnek minősül, ezért a rendezvény megvalósulása esetén fizetési kötelezettséget von maga után.

2. A regisztrációról online regisztrációs rendszerünk automatikus visszaigazolást küld a megadott e-mail címre, amely tartalmazza a megadott jelentkezési- és számlázási adatokat is.

3. A Kkv Akadémia egyes alkalmairól való hiányzás esetén díj visszatérítés nincs.

4. A regisztációval a résztvevő elfogadja, hogy a meghirdetett időpontokban esetlegesen módosulás következhet be, ha a Rendezvényszervező az egy hónappal előbbi értesítés kötelezettségét betartja.

5. A fizetési határidő: a regisztrációs díjat a Megrendelő a regisztráció beérkezését követően, a Rendezvényszervező által szabályszerűen kiállított számla ellenében, átutalással, 8 napon belül fizeti meg.

6. Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a rendezvényen csak azok a regisztráltak vehetnek részt, akik a részvételi díjat előzetesen, határidőre megfizették. Amennyiben a számlát nem egyenlítik ki, a rendezvényen csak a helyszínen történő fizetés után vehet részt.

Lemondási feltételek

A regisztráció lemondását 2012.október 24-ig (szerda) áll módunkban elfogadni, amely esetben a már esetlegesen átutalt részvételi díjat 100 %-ban visszatérítjük.

Amennyiben a résztvevő nem jelenik meg a tréningen, a részvételi díjat nem áll módunkban visszafizetni, illetve a részvételi díjra vonatkozó követelésünk érvényesítésétől eltekinteni.

Lemondást csak írásban fogadunk el a következő elérhetőségen:

e-mail: konferencia@ppkonferencia.hu,
fax : (1) 239 - 9595

Budapest, BKIK Székház (Krisztina körút 99.)

A videókonferencia megtekintéséhez kattintson a képre!

Konferencia videó kép

Budapest, BKIK Székház (Krisztina körút 99.)

Szervező

Támogatók

Szakmai támogatók

Technikai partner

További konferenciák