Cégvariációk átalakulásra

Miért sláger a cégcsoport formáció?

2021. december 2.

BKIK Székház, Budapest, Krisztina krt. 99.

Tematika nyomtatása

Miért lettek népszerűek a cégcsoportosulások és a vagyonkezelő cégek? Az utóbbi időben hatalmas arányban váltak szét, vagy álltak össze, hogy cégcsoporttá alakuljanak a tulajdonosi szempontból összetartozó cégek.  Az újonnan alakulók is gyakran eleve a cégcsoport-variációkat választják. A cégcsoport formáció okai és megoldásai rendkívül változatosak. Közös bennük, hogy a vagyon nagyobb biztonságban van, a kockázatok viszont kisebbek, az adóelőnyök pedig vitathatatlanok. Az öröklési, utódlási gondok is ideálisan megoldhatók.
Az átalakulások akár tranzakciók lebonyolítására, akár a kockázatok kivédésére, akár a növekedés miatt is rendkívül sok jó megoldást tartogatnak. Ismerjük meg a legjobb variációkat, mielőtt bármit lépünk! De mindenképpen éljünk a cégvariációkban levő vagyonbiztonsági, kockázatcsökkentő és adózási lehetőségekkel!

Várjuk azokat a kkv-döntéshozókat, tulajdonosokat, akiknek több cégben is van érdekeltségük, s gondolkoznak azok optimálisan összefűzött, hatékony és vagyon szempontjából biztonságos működtetésében.

Cégvariációk átalakulásra

Miért sláger a cégcsoport formáció?  

 

Időpont: 2021. december 2.  9.30–16.30

Helyszín: BKIK Székház, Budapest, Krisztina krt. 99.

Részvételi lehetőségek: helyszínen és távolról (hibrid)

Nem véletlenül szaporodtak el a cégcsoportok. Miért olyan népszerűek?

Élj a cégvariációk lehetőségével akár egy, akár több céged van! Megéri!

Vagyon biztonságban, kockázat csökkentve, adózás optimalizálva!
p

Helyszínen résztvevőknek grátisz Networking kapcsolatépítési program!

Siessen a hely foglalásával, a létszám korlátozott!

Helyszínen kívül választhatja a videóközvetítést vagy mindkettőt!

p

Program

9.00-tól Regisztráció helyszínen és videómegtekintésre

9.30–9.35 Demcsák Zsuzsa moderátor konferenciamegnyitója

9.35–10.00 Családi cég és/vagy cégcsalád. Mikor hasznos a cégcsalád kiépítése?
Noszkay Erzsébet üzletviteli tanácsadó, T. elnök, Változás- és Válságmenedzserek Országos Szövetsége

10.00–10.40 Variációk holding-, cégstruktúrákra. Mikor kell cégcsoportban gondolkodni? Miért ne egy cégben, egy magántulajdonos alatt legyen minden tevékenység. A vagyonbiztonság és az örökség megoldva! Fizikai és szellemi vagyonnal rendelkezőknek, kkv-knak, családi vállalkozásoknak ajánlott cégszerkezetek, átalakulási formák. A csak vagyonkezelési tevékenységet folytató cég speciális működése jogi és adózási szempontból. Hol legyen látható a végső tulajdonos?
Csővári István ügyvéd, Csővári Ügyvédi Iroda
10-40–10.50 Csővári István élőben válaszol a kérdésekre

10.50–11.10 Álljunk meg egy pillanatra az átalakulás előtt! Cégátalakulás a generációváltás tükrében.
Molnár Szabolcs szervezetfejlesztő ügyvezető, Generációk Partnere Kft.
11.10–11.15 Molnár Szabolcs könyvelőzetese

11.15–11.35 Kávészünet. Személyes konzultáció az előadókkal.

11.35–12.15 Cégátalakulások biztonsági, gazdasági és adóelőnyei. Mennyi pénzbe kerül és mennyit hoz? Beszéljünk a cégátalakulással járó adóelőnyökről is! Csoportos áfa-alanyiság és társasági adózásA kapcsolt vállalkozások előnye cégcsoport esetében.
Papp Tibor vezérigazgató, Írisz Office Zrt.
12.15–12.25 Papp Tibor élőben válaszol a kérdésekre 

12.25–12.55 Cégkombinációk veszélyek kivédésére, a hatalom megtartására.
Dr. Kovács Attila vezető ügyvéd, Dean & St. Üzleti Tanácsadó Iroda
12.55-13.05 Dr. Kovács Attila élőben válaszol a kérdésekre

13.05–13.30 Bizalmi vagyonkezelés. A bizalmi vagyonkezelés jelentése, a bizalmi vagyonkezelés adózása, gyakorlati oldala. Esettanulmányok vagyonvédelemről, cégstrukturálásokról és a cégvagyon egységben tartásáról.
Dr. Simon Stella ügyvéd, partner, AegisLegal
13.30–13.40 Dr. Simon Stella élőben válaszol a kérdésekre 

 13.40–14.10 Ebédszünet. Személyes konzultáció az előadókkal.

14.10–14.35 Milyen jogi formákat használjunk a cégvariációkra? Összeolvadás, fúzió, kiválás, megszűnés a jog eszközeivel, praktikusan. Csődeljárások és felszámolási helyzetekben a cégcsoportok előnyei.
Dr. Tömösvári Andrea ügyvéd, Dr. Tömösvári Ügyvédi Iroda
14.35–14.45 Dr. Tömösvári Andrea élőben válaszol a kérdésekre

14.45–15.10 Hogyan lesz egy cégcsoport a valóságban is irányítható? Hogyan készítsük fel vállalkozásunkat arra, hogy cégcsoportunk napi működtetése ne csak egy újabb teher legyen a vállunkon?
Krausz Zoltán professzionális vállalatépítő, Vállalatépítés.hu

15.10–15.25 Személyes konzultáció az előadókkal

15.25–16.15 Networking.

Tájékoztató a Networking programról:

Szabadon választott Networking Program a konferencia résztvevőinek az üzleti kapcsolatok bővítésének szándékával. Személyes bemutatkozás névjegycserével. Moderált program. Személyenként 1-2 perces plenáris bemutatkozás, névjegyosztás, személyes beszélgetéssel végződően. A programra jelentkezni a konferencia regisztrációs pultjánál lehet a konferencia teljes ideje alatt.


Előadóinkról bővebbet itt találhat.

A helyszínre kérjük, hozza magával a védettséget igazoló okmányát!

Részvételi feltételek

1. A rendezvényre való regisztráció a megadott részvételi díj elfogadásának és egyben megrendelésnek minősül, ezért a rendezvény megvalósulása esetén fizetési kötelezettséget von maga után.
2. A regisztrációról online regisztrációs rendszerünk automatikus visszaigazolást küld a megadott email címre, amely tartalmazza a megadott jelentkezési és számlázási adatokat is.
3. A regisztrációt követően átutalásos vagy bankkártyás fizetésű távnyomtatásos számlát küldünk a regisztrációnál megadott email címre. Az átutalásos számlát 8 napos, de legkésőbb a rendezvény napjáig szóló fizetési határidővel küldjük meg. Postai úton csak külön kérésre továbbítjuk.
4. Lemondást csak írásban (e-mailben) fogadunk el a konferencia dátuma előtt 10 nappal. A lemondási határidőt követően beérkezett regisztrációkat a rendezvény közelsége miatt visszamondani nem lehet. A megrendelés alapján kiállított számla megfizetési kötelező, a részvételi díj kifizetése alól a rendezvénytől való esetleges távolmaradás sem mentesít.
5. Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a rendezvényen, akár helyszíni, akár élő videokonferencián csak azok a regisztráltak vehetnek részt, akik a részvételi díjat előzetesen kifizették.
6. Felhívjuk továbbá figyelmét, hogy a helyszíni rendezvényekről kép- és hangfelvétel készülhet. Ezeket a kép- és hanganyagokat online felületeinken, a konferenciáról való tudósításban felhasználhatjuk.
7. A résztvevő személyét lehet módosítani a rendezvény előtti napig, ebben az esetben kérjük, hogy a konferencia@ppkonferencia.huemail címen jelezze ezen szándékát!
9. A kormány aktuális rendelkezései szerint, a konferenciákon való helyszíni részvétel korlátozásmentes.
10. A videóközvetítésre regisztráltak időben jelszót kapnak az élő videóközvetítésbe bekapcsolódáshoz, s jogosultak a jelszót aznap és még 6 napig használni a videókonferencia megtekintésére, az előadókkal konzultációra.
11. A helyszínre és távolról videóközvetítésre történő regisztráció írásban kérésre átcserélhető.

A csere a regisztrációkor érvényes díjak összegében rögzített. A különbséget meg kell téríteni. A catering átszámlázást tartalmazó számla helyett minden esetben új számlát állítunk ki.

A kombinált részvételi díjra átváltás esetében a változtatással kialakult új árról új számlát állítunk ki.

 

Lemondási feltételek

1.A regisztráció lemondását kizárólag írásban (emailben) fogadjuk el a konferencia dátuma előtti 10. napig a konferencia@ppkonferencia.huemail címen. Ebben az esetben a már esetlegesen átutalt részvételi díjat 100 %-ban visszatérítjük, illetve a számlát sztornózzuk.
2. Amennyiben a regisztrált résztvevő nem jelenik meg a helyszíni konferencián, illetve az élő videóközvetítést a konferencia napján (majd az azt követő 6 napon) nem tekintette meg a megkapott belépési kóddal, a részvételi díjat nem áll módunkban visszafizetni, és a részvételi díjra vonatkozó követelésünk érvényesítésétől eltekinteni!
3. A helyszíni rendezvények kormányzati, központi tiltása esetén azonnal távoli részvételű videókonferenciára térünk rá. A konferenciát megtartjuk. A részvétel lemondását ez esetre hivatkozva nem tudjuk elfogadni.
Jegyátváltások helyszíntiltás esetén

Amennyiben a törvényi szabályok megtiltják a személyes részvételű rendezvények megtartását, a konferencia csak élő videóközvetítéssel valósul meg, melyről minden helyszínre regisztrálót a Rendező a megfelelő módon és időben tájékoztatja. A helyszínes jegyet váltottak időben jelszót kapnak az élő videóközvetítésbe bekapcsolódáshoz, s jogosultak a jelszót aznap és még 6 napig használni a videókonferencia megtekintésére, az előadókkal konzultációra. Ez esetben a díjkülönbözetet nem hárítjuk át a helyszínre regisztráltakra. Az átszámlázott szolgáltatási díjtételt tartalmazó számla helyett új, változatlan összegű számlát állítunk ki. A részvételi díj nem változik.
A kombinált részvételi díjasok esetében a távoli részvételi díjra vonatkozó díjtételek lépnek életbe, új számla kiállításával együtt. A részvételi díj csökken.

Változtatás joga

A PP Konferenciaközpont, mint szervező a hatályos rendeleteket figyelembe véve fenntartja magának a jogot arra, hogy változtathat a konferenciák műfaján. Hibrid (helyszínen és távolról videón választhatóan, vagy mindkettőt együtt választva), csak helyszíni, csak élő videós műfajt írhat ki konferenciánként különbözően is.

Érdeklődés, reklamáció, visszamondás: konferencia@ppkonferencia.hu

BKIK Székház, Budapest, Krisztina krt. 99.