KATA!

Váltsunk vagy maradjunk?

2022. augusztus 18.

Élő videókonferencia konzultációval

Tematika nyomtatása

Nagy problémát okozott a Kata-törvény nyár közepi elfogadása, s a drasztikus változások mellett a rövid határidő a mintegy 450 000 egyéni vállalkozónak, Bt.-knek, ügyvédi irodáknak, kkt-knak és a könyvelőknek.  A törvény szerint már augusztus 15.-étől indulhatnak az átjelentkezések más adónemre, illetve szeptember 1-től már nem lehet használni a KATÁS adózást a Bt.-knek egyáltalán, az egyéni vállalkozóknak csak a lakosság felé.

Rengeteg kérdés vár még megválaszolásra. A jó döntéshez és a pontos tennivalókhoz nyújtanak szakértő előadóink segítséget még időben, a szoros határidők lejárta előtt.

Várjuk a KATA-adózást folytatott érintetteket, valamint könyvelőiket! Minden kérdésre választ adnak szakértő előadóink annak érdekében, hogy az érintettek meghozzák a lehető legjobb döntést ebben a nehéz helyzetben.

KATA!

Váltsunk vagy maradjunk?

 

Rendezők: BKIK – PP Konferenciaközpont

Időpont: 2022. augusztus 18. 9.30–14.30

Helyszín: Élő videókonferencia konzultációval

 

A részvétel ingyenes. Csak regisztrációhoz kötött.

Az előadók az írásban feltett kérdésekre élőben válaszolnak.

A prezentációkat letölthetővé tesszük a regisztráltaknak.

 

Program

9.30–10.30
KATA helyett. Választási lehetőségek adózási szempontból. Az átalányadó főállásúaknál, mellékállásúaknál és nyugdíjasoknál. Melyiket válasszuk? Az átalányadónál érdemes figyelni a bevételek ütemezett beérkezésére. KIVA vagy TAO, vagy/és költségszámlák gyűjtése. Adónemek pénzügyi és adminisztrációs összehasonlítása.

Előadó: Papp Tibor vezérigazgató, Írisz Office Zrt.

10.30–11.00 Papp Tibor az írásban beérkezett kérdésekre válaszol

11.00–11.15 Szünet

11.15–12.15
Hogyan kell az átállást a hatóságok és a NAV felé adminisztrálni? Hogyan lehet megszüntetni az egyéni vállalkozást és a Bt.-t, ha erről akarunk dönteni? Mit, mikor és milyen nyomtatványon lehet bejelenteni, adminisztrálni és a jogszabályoknak megfelelően eljárni? Hogyan alakul a biztosítottság (nyugdíj, gyes stb.) mértéke az átalányadózással? Mi lesz a folyamatban levő megrendelések, teljesítések, szerződések sorsa, elrendezése fordulónappal? KATÁ-ban maradóknak átállás főállású egyéni vállalkozóvá. A KATA-adózók bejelentkezési kötelezettsége, még akkor is, ha maradni akarnak.

Előadó: NAV szakértő felkérés alatt

12.15–12.45 NAV szakértő az írásban beérkező kérdésekre válaszol

 

12.45–13.00 Szünet

13.00–14.00
Könyvelők figyelem! Plusz adminisztráció az átállással kapcsolatban. Számoljunk a járulékos költségekkel is! Könyvelő igénybevétele nélkül nem megy? Hogyan alakulnak a kapcsoltságok az átalányadózásnál? Az egyszerűsített foglalkoztatás előnyei és ésszerű használata. A lakosság felé szolgáltató KATÁS egyéni vállalkozóval az átalányadózó egyéni vállalkozó sem szerződhet? Számlázás átállítása egyik napról a másikra. Mire kell figyelni? Kell-e céges bankszámla az átalányadózáshoz? Mit kell tenni az iparűzési adóval az átálláskor? Átalányadózóknak az is növekszik!

Előadó: Fülöp Olgaa MINKE (Minősített Könyvelők Egyesülete) felügyelőbizottsági tagja

14.00–14.30 Fülöp Olga az írásban beérkezett kérdésekre válaszol

 

A részvétel ingyenes. Csak regisztrációhoz kötött.
Videóközvetítéshez a jelszót 6 nappal előbb elküldjük e-mailen.
A videóközvetítés csak élőben követhető az interneten, belépési jelszóval.

Élő videókonferencia konzultációval