Online adatszolgáltatás a NAV-nak

Július 1-től mindenkinek kötelező

2020. június 18.

élő videókonferencia

Tematika nyomtatása

Július 1-től valós időben, tehát azonnal látni akar a NAV minden belföldi adóalanynak kiállított számlát. Nem számít, van-e áfatartalma vagy sem. Tehát a katásokat is érinti. Sőt, 2021-től a magánszemélyeknek kiállítottakra is kiterjeszti a NAV a kíváncsiságát. A vállalkozókra, vállalkozásokra erős digitalizációfejlesztési kényszer nehezedik ezekben a napokban. Épp ésszel csak a számlázóprogramok jöhetnek szóba.  De egy jó számlázóprogram még önmagában nem elegendő. A többi ügyviteli munkát is érdemes lesz összehangolni, egységes, automatizált rendszerbe fűzni. Az elektronikus bankolás, a könyvelés, a különböző ügyviteli programok lecserélését, integrált rendszerbe fűzését is egyszerre célszerű megoldani. Felkészülve a 2021. januári kötelezettségkiterjesztésre is. Ehhez a cégnek jóval fejlettebb információtechnológiai háttérre van szüksége. Mi lesz a nyugta és a számlatömb sorsa?

A  kötelezettséget teljesíteni kell. Pénz kell hozzá és szervezés. A kényszerből azonban sok haszon is származik: gyorsabb, olcsóbb lesz az irodai adminisztráció.

Várjuk az online adatszolgáltatásra kötelezett, de még arra nem felkészült kkv-vezetőket. Még van pár napunk arra, hogy megoldjuk, illetve a hiányos információkat beszerezzük, és felkészüljünk az indulásra. Előadóink sok megoldással, jó tanáccsal készülnek. Tegyék fel kérdéseiket időben!

Az élő videókonferencia 7 napig visszanézhető

Online adatszolgáltatás a NAV-nak

Július 1-től mindenkinek kötelező

 

Időpont: 2020. június 18. csütörtök, 9.30–12.30

Helyszín: élő videókonferencia (7 napig visszanézhető)

Minden számlát látni akar a NAV, ha áfás, ha nem. Ez csak az első lépés.

Katásokra is vonatkozik a kötelezettség. Nincs kivétel.

Milyen szempontok szerint válasszunk számlázó programot?

p

Program

9.30–10.00 A kör lassan bezárul. Az online számlaadat-szolgáltatási kötelezettség legújabb változásai. Kinek kiállított és milyen tartalmú számlákra vonatkozik az online, valós idejű számlaadat-szolgáltatási kötelezettség? Minden számlát be kell adni. 2021-ben jön a kiterjesztés. Az online számla követelményei és a NAV-komformosság. Büntetni is fog a NAV? Lesz kegyelmi időszak a bevezetéskor?
Dr. Balogh Ákos vezérigazgató, Vira Sándor tanácsadó igazgató-helyettes, Saldo Zrt.

10.00–10.10 Facebook-on feltett  hallgatói kérdésekre plenáris  előadói válasz

10.10–10.40 Mi is az az elektronikus számla? A PDF, a távnyomtatásos és az e-számla értelmezése, elfogadottsága. Milyen technikai háttérre van szükség a kötelezettség teljesítéséhez. Számítsunk arra, hogy az elektronikus követelmények folyamatosan erősödnek. Mit tud egy jó számlázóprogram a számlázáson kívül?
Kalaidzisz Nikosz ügyfélszolgálati vezető, Kulcs-Soft Nyrt.

10.40–10.50 Facebook-on feltett  hallgatói kérdésekre plenáris  előadói válasz

10.50–11.20 Le kell cserélni a számlázási/vállalatirányítási, könyvelési rendszerünket a NAV megfelelés miatt? Nem. De megbízható automatizált kiegészítő szofvermegoldást kell választani a meglévő vállalatirányítási és könyvelés rendszerekhez. Mit jelent és milyen elemei vannak a teljes digitális ügyviteli ökoszisztémának?
Németh Lilla vezető menedzser adóüzletág,  RSM Hungary Zrt.

11.20–11.30 Facebook-on feltett  hallgatói kérdésekre plenáris  előadói válasz

11.30­–11.45 Elektronikus számlaküldés és –fogadás a gyakorlatban. Cél a teljes automatizáció.
Sághy Balázs Értékesítés és szállító aktiválás vezető, First Businesspost Kft.

11.45–11.55 Facebook-on feltett  hallgatói kérdésekre plenáris  előadói válasz

11.55–12.15 A banki utalások és a kiállított számlák szinkronizálásának előnyei.
Mózes Tamás szenior szegmens menedzser, K&H Bank Zrt.

12.15–12.25 Facebook-on feltett  hallgatói kérdésekre plenáris  előadói válasz

Részvételi feltételek

1. A rendezvényre való regisztráció a megadott részvételi díj elfogadásának és egyben megrendelésnek minősül, ezért a rendezvény megvalósulása esetén fizetési kötelezettséget von maga után.
2. A regisztrációról online regisztrációs rendszerünk automatikus visszaigazolást küld a megadott email címre, amely tartalmazza a megadott jelentkezési és számlázási adatokat is.
3. A regisztrációt követően átutalásos vagy bankkártyás fizetésű távnyomtatásos számlát küldünk a regisztrációnál megadott email címre. Az átutalásos számlát 8 napos, de legkésőbb a rendezvény napjáig szóló fizetési határidővel küldjük meg. Postai úton csak külön kérésre továbbítjuk.
4. Lemondást csak írásban (e-mailben) fogadunk el a konferencia dátuma előtt 10 nappal. A lemondási határidőt követően beérkezett regisztrációkat a rendezvény közelsége miatt visszamondani nem lehet. A megrendelés alapján kiállított számla megfizetési kötelező, a részvételi díj kifizetése alól a rendezvénytől való esetleges távolmaradás sem mentesít.
5. Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a rendezvényen, akár helyszíni, akár élő videokonferencián csak azok a regisztráltak vehetnek részt, akik a részvételi díjat előzetesen kifizették.
6. Felhívjuk továbbá figyelmét, hogy a helyszíni rendezvényekről kép- és hangfelvétel készülhet. Ezeket a kép- és hanganyagokat online felületeinken, a konferenciáról való tudósításban felhasználhatjuk.
7. A résztvevő személyét lehet módosítani a rendezvény előtti napig, ebben az esetben kérjük, hogy a konferencia@ppkonferencia.huemail címen jelezze ezen szándékát!
9. A kormány aktuális rendelkezései szerint, a konferenciákon való helyszíni részvétel korlátozásmentes.
10. A videóközvetítésre regisztráltak időben jelszót kapnak az élő videóközvetítésbe bekapcsolódáshoz, s jogosultak a jelszót aznap és még 6 napig használni a videókonferencia megtekintésére, az előadókkal konzultációra.
11. A helyszínre és távolról videóközvetítésre történő regisztráció írásban kérésre átcserélhető.

A csere a regisztrációkor érvényes díjak összegében rögzített. A különbséget meg kell téríteni. A catering átszámlázást tartalmazó számla helyett minden esetben új számlát állítunk ki.

A kombinált részvételi díjra átváltás esetében a változtatással kialakult új árról új számlát állítunk ki.

 

Lemondási feltételek

1.A regisztráció lemondását kizárólag írásban (emailben) fogadjuk el a konferencia dátuma előtti 10. napig a konferencia@ppkonferencia.huemail címen. Ebben az esetben a már esetlegesen átutalt részvételi díjat 100 %-ban visszatérítjük, illetve a számlát sztornózzuk.
2. Amennyiben a regisztrált résztvevő nem jelenik meg a helyszíni konferencián, illetve az élő videóközvetítést a konferencia napján (majd az azt követő 6 napon) nem tekintette meg a megkapott belépési kóddal, a részvételi díjat nem áll módunkban visszafizetni, és a részvételi díjra vonatkozó követelésünk érvényesítésétől eltekinteni!
3. A helyszíni rendezvények kormányzati, központi tiltása esetén azonnal távoli részvételű videókonferenciára térünk rá. A konferenciát megtartjuk. A részvétel lemondását ez esetre hivatkozva nem tudjuk elfogadni.
Jegyátváltások helyszíntiltás esetén

Amennyiben a törvényi szabályok megtiltják a személyes részvételű rendezvények megtartását, a konferencia csak élő videóközvetítéssel valósul meg, melyről minden helyszínre regisztrálót a Rendező a megfelelő módon és időben tájékoztatja. A helyszínes jegyet váltottak időben jelszót kapnak az élő videóközvetítésbe bekapcsolódáshoz, s jogosultak a jelszót aznap és még 6 napig használni a videókonferencia megtekintésére, az előadókkal konzultációra. Ez esetben a díjkülönbözetet nem hárítjuk át a helyszínre regisztráltakra. Az átszámlázott szolgáltatási díjtételt tartalmazó számla helyett új, változatlan összegű számlát állítunk ki. A részvételi díj nem változik.
A kombinált részvételi díjasok esetében a távoli részvételi díjra vonatkozó díjtételek lépnek életbe, új számla kiállításával együtt. A részvételi díj csökken.

Változtatás joga

A PP Konferenciaközpont, mint szervező a hatályos rendeleteket figyelembe véve fenntartja magának a jogot arra, hogy változtathat a konferenciák műfaján. Hibrid (helyszínen és távolról videón választhatóan, vagy mindkettőt együtt választva), csak helyszíni, csak élő videós műfajt írhat ki konferenciánként különbözően is.

Érdeklődés, reklamáció, visszamondás: konferencia@ppkonferencia.hu

élő videókonferencia