Bizalmi vagyonkezelés

Céges és magánvagyon tökéletes biztonságba helyezése

2014. december 4.

Tematika nyomtatása

A bizalmi vagyonkezelés jogintézménye 800 éves. Idén az új PTK Magyarországon is lehetővé tette bárki számára, hogy éljen ezzel a hasznos és nagyon sok mindenre használható lehetőséggel. Az üzleti és magánéletben egyaránt rendkívül sok érdekből és módon használható a vagyon védelmére, annak biztonságba helyezésére, megóvására.  Milyen feltételekkel válhat egy szervezet bizalmi vagyonkezelővé, kik lehetnek eseti vagyonkezelők, mire vigyázzunk a tulajdonjogot is átruházó vagyonkezelői szerződés kötésekor, mire lehet praktikusan, előnyösen használni az új intézményt az üzleti életben és a magánéletben?  A bizalmi vagyonkezelői intézménnyel végre megoldható céges és magánvagyonunk teljes biztonságba helyezése bármiféle veszéllyel szemben.

A konferencia előadói tapasztalt jogászok, ügyvédek, adószakértők, nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező üzletemberek azonnal használható, praktikus tanácsokkal szolgálnak az új jogintézmény előnyeiről.

Bizalmi vagyonkezelés

Céges és magánvagyon tökéletes biztonságba helyezése

 

Rendezők: BKIK. IX. Bank, Biztosítás és Vagyonkezelés Osztály – Piac & Profit

Időpont: 2014. december 4. 10.00−14.00
Helyszín:  Budapest, BCM Nagykereskedelmi Központ Konferenciaterem (XV. ker. Szentmihályi út 171. III. emelet.)

Korlátlan ingyenes parkolási lehetőség!

Szakmai támogató: BKIK XXVIII. Osztálya

Program:

Regisztráció: 9.30−10.00

10.00−10.30 Az új PTK bizalmi vagyonkezelést szabályozó törvényének ismertetése, értelmezése. Eseti és üzletszerű bizalmi vagyonkezelés lehetőségei.

Előadó: dr. Illés István ügyvéd, Réti, Antall & Társai Ügyvédi Iroda PricewaterhouseCoopers Legal

10.30−11.00 Milyen feltételeknek kell megfelelnie a bizalmi vagyonkezeléssel üzletszerűen foglalkozó szervezetnek? Milyen biztosítékok védik a vagyonukat átruházó megbízókat a bizalmi vagyonkezelői szervezettel szemben?

Előadó: dr. Menyhei Ákos, a STEP Hungary elnöke, a Hajdu és Menyhei Ügyvédi Iroda senior partnere

11.00−11.40 Mire lehet használni az üzleti és magánéletben a bizalmi vagyonkezelés lehetőségét? Örökösödéssel, üzletrésztulajdonnal, külföldi tőke idecsábításával, ingatlan-hasznosítással, -adásvétellel, kapcsolt vállalkozással, cégeladással, öngondoskodással stb. kapcsolatos tanácsok, tippek.

Előadó: dr. Magyar Csaba jogi igazgató, Crystal Worldwide Kft.

11.40−12.10 Konzultáció az előadókkal és kávészünet

12.10−12.40 Mire figyeljünk a bizalmi vagyonkezelői szerződések megkötésekor? A rugalmasan kezelhető szerződések részletei, a szerződések tartalmi és formai, valamint a biztonságot jelentő jegyeiről.

Előadó: dr. B. Szabó Gábor, a Balogh, B. Szabó, Jean és Társai Ügyvédi Iroda senior partnere.

12.40−13.10 A bizalmi vagyonkezelés adózási és illetékfizetési vonzatai, kötelezettségei, előnyei. Előnyös különbségek, amire érdemes odafigyelni.

Előadó: dr. Magyar Csaba jogi igazgató, Crystal Worldwide Kft.

13.10−14.00 Konzultáció az előadókkal és ebédszünet

14.00−14.30Üzleti kézfogó” A rendezvényen résztvevő cégek képviselőinek bemutatkozása szervezett rendszerben. Üzleti networking  program.

A KKV-AKADÉMIA 2014 őszi félév utolsó témája, időpontja:

Az egész napos rendezvények (szakmai konzultációk) részvételi díja:

1. Egy rendezvény részvételi díja: 12.000 Ft + áfa/rendezvény. Regisztráció rendezvényenként.

2. Figyelem, érdemes igénybe venni! Az egy cégtől egyszerre érkező több személy regisztrációja esetén a második, és további személy részvételi díja minden fajta regisztrációs ár 50 %-a! Kérjük, ehhez a regisztrációnál jelölje be a megfelelő mezőt (“céges kedvezmény”).

A részvételi díj tartalmazza a fogyasztás költségét, melyet a számlában külön tételként tüntetünk fel, valamint egy éves digitális Piac & Profit üzleti magazin előfizetést és az előadások prezentációit.