Szellemi tulajdon – a láthatatlan vagyon

Tárjuk fel a legnagyobb kincsünket!

2022. január 20.

Budapest, BKIK Székház, Krisztina körút 99.

Tematika nyomtatása

Videókonferencia

KATTINTSON IDE A VIDEOKÖZVETÍTÉS MEGTEKINTÉSHÉHEZ

A videókonferencia jelszóval az élő konferenciát követő nap 12 órától + még 9 napon át nézhető!

A világban jelen levő vagyoni értékek közül a szellemi vagyon értéke sokkal nagyobb mértékben növekedik, mint a fizikai eszközökben levő vagyon. Pedig mennyi szellemi tulajdon nincs megmérve, mert nem vált vagyonná? Tudja-e hogy az Ön cégében a szellemi vagyonban felhalmozott érték mennyi? A láthatatlan vagyon láthatóvá tétele mellett nagyon sok érv szól. A szemétbe dobás helyett válasszuk inkább a szellemi vagyonunk feltárását, cégértékként kezelését és bevédését, hogy továbbra is sokat termeljen nekünk. De azt is tartsuk szem előtt, hogy a befektetőknek értékesebb céget árulunk, az örökösöknek többet és használhatóbbat adunk át.

Tulajdonosoknak, döntéshozóknak, céget vásárlóknak és eladóknak, generációváltóknak mondjuk el, hogyan mérhető és értékesíthető a tulajdonos és a munkatársak hatalmas kapcsolatrendszere, innovativitása, speciális egyéni tudása. Hogyan válik láthatóvá a cég innovációs képessége, az emberek egyéni hozzáadott értéke, a cég brandje, hírneve, kapcsolatrendszere. A legjobb szakember előadóinktól megtudhatjuk, mit tegyünk, hogy ne a kukába kerüljön az általunk teremtett érték. 

Távolról résztvevőknek: interneten jelszóval


Ha jelentős szellemi tulajdont halmoztunk fel, váltsuk vagyonra!

Írjuk le, védjük be, mert eltűnik, ellopják, a kukában végzi!

Szánjunk időt és pénzt vagyonunk gyors gyarapodására!

 

Helyszínen résztvevőknek grátisz Networking kapcsolatépítési program!
Távolról résztvevőknek 7 napig jelszóval nézhető!
Választhatja mindkettőt együtt (távolról és helyszínről részvételt)!

 

Program

9.00– Regisztráció a helyszínen, illetve belépés a videóközvetítés felületén.

9.30–9.35 Demcsák Zsuzsa műsorvezető

9.35–10.00 A szellemi tulajdon, mint vagyon. Ma a legnagyobb érték a tudás? Iparjogvédelem és szerzői jogok itthon és a nagyvilágban.
Gyetvainé Virág Dóra 
műszaki elnökhelyettes, SZTNH
10.00–10.10 Kérdezzen az előadótól! (Plenáris program.)

10.10–10.35 Hogyan válasszunk szellemi tulajdoni oltalmi formát? Iránytű a szabadalmak, védjegyek, mintaoltalmak, a know-how és a szerzői jog világában.
Legeza Dénes főosztályvezető, Tájékoztatási és Innovációtámogatási Főosztály, SZTNH
10.35–10.45 Kérdezzen az előadótól! (Plenáris program.)

10.45–11.10 Van-e különbség a szellemi tulajdon és a szellemi vagyon között? Mi mindent kell még tenni a vagyonná váláshoz?
Kiss János József magyar és európai szabadalmi ügyvivő, innovációs és iparjogvédelmi szakmérnök, Glósz és Társa System
11.10–11.20 Kérdezzen az előadótól! (Plenáris program.)

11.20–11.45 Kávészünet, személyes konzultáció az előadókkal

11.45–12.10 Tárjuk fel a szellemi tulajdonainkat! Szellemivagyon-gazdálkodás. Hogyan és miért érdemes vagyonként megjeleníteni a cégértékben?
Glósz Andrea ügyvezető, Glósz és Társa System
12.10–12.20 Kérdezzen az előadótól! (Plenáris program.)

12.20–12.45 A szellemi alkotások adózási vonzatai, kedvezményei. A jogdíjkedvezmények rendszere.
Csővári István
 ügyvéd, Csővári Ügyvédi Iroda
12.45–12.55 Kérdezzen az előadótól! (Plenáris program.)

12.55–13.20 A láthatatlan vagyon láthatóvá tételének racionális lépései.
Keresnyei János ügyvezető igazgató, Kerko Media Kft.

13.20–13.50 Ebédszünet, személyes konzultáció az előadókkal

13.50–14.35 Interaktív kerekasztal-beszélgetés: Őszintén a szellemi vagyon igazi értékéről.
Mennyit ér a befektetői piacon a szellemi vagyon? Van-e értelme a szellemi vagyon mérlegben megjelenítésének? Van-e igazi értéke a szellemi vagyonnak a tudás birtokosa nélkül?

A beszélgetés résztvevői:

Glósz Andrea ügyvezető, Glósz és Társa System
Legeza Dénes főosztályvezető, Tájékoztatási és Innovációtámogatási Főosztály, SZTNH
Csővári István ügyvéd, Csővári Ügyvédi Iroda
Boda György ügyvezető partner, Boda & Partners

14.35–15.00 Szellemitulajdon-jogok érvényesítése a jogszerzés után.
Pál Roberta 
jogi szakértő, partner, Mihalics Ügyvédi Iroda

15.00 –15.25 Érdemes valorizálni a szellemi vagyon értékét?
Boda György ügyvezető partner, Boda & Partners, Láncz Gábor TME, menedzsment tanácsadó, interim menedzser, Láncz & Partners Kft.

15.25–15.50 MI (mesterséges intelligencia) a munkajog láthatatlan szereplője? A “DABUS”-ügyben hozott EPO határozat következményei.
Karsay Enikő
, irodavezetőségi tag, ügyvéd, SBGK ügyvédi Iroda

15.50–16.10 Személyes konzultáció az előadókkal

16.00–16.40 Networking program a helyszínen résztvevőknek!

Tájékoztató a Networking programról:

Szabadon választott Networking Program a konferencia helyszíni résztvevőinek az üzleti kapcsolatok bővítésének szándékával. Személyes bemutatkozás névjegycserével. Moderált program. Személyenként 1-2 perces plenáris bemutatkozás, névjegyosztás, személyes beszélgetéssel végződően. A programra jelentkezni a konferencia regisztrációs pultjánál lehet a konferencia teljes ideje alatt.

Előadóinkról bővebbet itt találhat.

Maszkhasználat és érvényes védettségi igazolás felmutatása kötelező!

Meghagytuk az earlybird kedvezményt!

Részvételi feltételek

1. A rendezvényre való regisztráció a megadott részvételi díj elfogadásának és egyben megrendelésnek minősül, ezért a rendezvény megvalósulása esetén fizetési kötelezettséget von maga után.
2. A regisztrációról online regisztrációs rendszerünk automatikus visszaigazolást küld a megadott email címre, amely tartalmazza a megadott jelentkezési és számlázási adatokat is.
3. A regisztrációt követően átutalásos vagy bankkártyás fizetésű távnyomtatásos számlát küldünk a regisztrációnál megadott email címre. Az átutalásos számlát 8 napos, de legkésőbb a rendezvény napjáig szóló fizetési határidővel küldjük meg. Postai úton csak külön kérésre továbbítjuk.
4. Lemondást csak írásban (e-mailben) fogadunk el a konferencia dátuma előtt 10 nappal. A lemondási határidőt követően beérkezett regisztrációkat a rendezvény közelsége miatt visszamondani nem lehet. A megrendelés alapján kiállított számla megfizetési kötelező, a részvételi díj kifizetése alól a rendezvénytől való esetleges távolmaradás sem mentesít.
5. Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a rendezvényen, akár helyszíni, akár élő videokonferencián csak azok a regisztráltak vehetnek részt, akik a részvételi díjat előzetesen kifizették.
6. Felhívjuk továbbá figyelmét, hogy a helyszíni rendezvényekről kép- és hangfelvétel készülhet. Ezeket a kép- és hanganyagokat online felületeinken, a konferenciáról való tudósításban felhasználhatjuk.
7. A résztvevő személyét lehet módosítani a rendezvény előtti napig, ebben az esetben kérjük, hogy a konferencia@ppkonferencia.hu email címen jelezze ezen szándékát!
8. A kormány aktuális rendelkezései szerint, ha a konferenciákon való részvétel védettségi igazolványhoz kötött, a rendezvényszervező kötelessége és felelőssége elkérni a helyszínre érkezők védettségi igazolványát, illetve személyi igazolványát, mellyel résztvevő igazolni tudja, hogy védett a vírus ellen.
9. Amennyiben a törvényi szabályok megtiltják a személyes részvételű rendezvények megtartását, a konferencia csak élő videóközvetítéssel valósul meg, melyről minden helyszínre regisztrálót a Rendező a megfelelő módon és időben tájékoztatja. A helyszínesre regisztráltak időben jelszót kapnak az élő videóközvetítésbe bekapcsolódáshoz, s jogosultak a jelszót aznap és még 6 napig használni a videókonferencia megtekintésére, az előadókkal konzultációra.

A helyszínen személyes részvételi díjat fizetők esetében a catering-szolgáltatást a közvetítéshez való hozzáférés technikai díja váltja fel. Az átszámlázott szolgáltatási díjtételt tartalmazó számla helyett új, változatlan összegű számlát állítunk ki. A részvételi díj nem változik.

A kombinált részvételi díjasok esetében a távoli részvételi díjra vonatkozó díjtételek lépnek életbe, új számla kiállításával együtt. A részvételi díj csökken.

 

Lemondási feltételek

1. A regisztráció lemondását kizárólag írásban (emailben) fogadjuk el a konferencia dátuma előtti 10. napig a konferencia@ppkonferencia.hu email címen. Ebben az esetben a már esetlegesen átutalt részvételi díjat 100 %-ban visszatérítjük, illetve a számlát sztornózzuk.
2. Amennyiben a regisztrált résztvevő nem jelenik meg a helyszíni konferencián, illetve az élő videóközvetítést a konferencia napján (majd az azt követő 6 napon) nem tekintette meg, a részvételi díjat nem áll módunkban visszafizetni, és a részvételi díjra vonatkozó követelésünk érvényesítésétől eltekinteni!
3. A helyszíni rendezvények kormányzati, központi tiltása esetén azonnal távoli részvételű videókonferenciára térünk rá. A konferenciát megtartjuk. A részvétel lemondását ez esetre hivatkozva nem tudjuk elfogadni.

Fontos tudnivaló rendezvénytiltás esetén!

 

1. Amennyiben a törvényi szabályok megtiltják a személyes részvételű rendezvények megtartását, a konferencia csak élő videóközvetítéssel valósul meg, melyről minden helyszínre regisztrálót a Rendező a megfelelő módon és időben tájékoztatja. A helyszínes jegyet váltottak időben jelszót kapnak az élő videóközvetítésbe bekapcsolódáshoz, s jogosultak a jelszót aznap és még 6 napig használni a videókonferencia megtekintésére, az előadókkal konzultációra.

 

A helyszínen személyes részvételi díjat fizetők esetében a catering-szolgáltatást a közvetítéshez való hozzáférés technikai díja váltja fel. Az átszámlázott szolgáltatási díjtételt tartalmazó számla helyett új, változatlan összegű számlát állítunk ki. A részvételi díj nem változik.

A kombinált részvételi díjasok esetében a távoli részvételi díjra vonatkozó díjtételek lépnek életbe, új számla kiállításával együtt. A részvételi díj csökken.

A helyszíni rendezvények tiltására, ellehetetlenülésére hivatkozva lemondást nem fogadunk el. A konferencia programján távoli részvétel teljesített szolgáltatásnak számít.

2. Helyszíni részvétel esetén a kormány erről szóló rendeletének visszavonásáig a rendezvény szervezőjének, lebonyolítójának kötelessége és felelőssége elkérni a helyszínre érkezők védettségi igazolványát, illetve személyi igazolványát, mellyel résztvevő igazolni tudja, hogy védett a vírus ellen.

Érdeklődés, reklamáció, visszamondás: konferencia@ppkonferencia.hu

Budapest, BKIK Székház, Krisztina körút 99. 7. emelet.