Cégöröklés

Időben gondoskodjunk róla!

2021. október 7.

Budapest, Experience Center és Konferenciaközpont (Szentmihályi út 171. 3. emelet.)

Tematika nyomtatása

Soha nem tudhatjuk előre, mi történik velünk holnap. Szánj rá egy pillanatot, gondold át, hogy ha hirtelen történik veled valami tragikus, tud-e nélküled a céged, a családod tovább működni? Rendezett vagyoni, tulajdoni viszonyokat hagysz magad után, vagy adósságot, káoszt? Lesz, aki  azonnal átveszi a döntéseket pénzekről, szerződésekről? Aláírhat, ismerik, megbíznak benne is az ügyfeleid? Van-e végrendeleted, amiben mindenre gondoltál? Arra is, hogy megmarad-e az utódaid meghatározó többsége a cégeidben, ha a törvény szerint osztoznak?  Gondoskodtál-e arról, hogy a fejedben levő tudás ne tűnjön el veled együtt? Az is örökölhető legyen?
Ha van még az életedben elrendezetlen probléma, várunk a Cégöröklés című konferenciánkra, ahol nem csak az elrendezendő feladatokat soroljuk, hanem azokra a legjobb válaszokat is megadjuk.

Rengeteg gyakorlattal, a régi és új öröklési problémákra válasszal várjuk a kis- és középvállalati döntéshozókat és az örököseiket, valamint az ebben segítő szakembereket, pénzügyi szakértőket, tanácsadókat. Együtt okosabbak vagyunk!

Cégöröklés

Időben gondoskodjunk róla!

Időpont: 2021. október 7. csütörtök, 9.30–16.30

Helyszín: Budapest, Experience Center és Konferenciaközpont. (Szentmihályi út 171. 3. emelet.)

Részvételi lehetőségek: helyszínen és távolról

 

Belegondoltál már, hogy tud-e a céged és családod nélküled is létezni?

Lehet, hogy minden elveszik, amikor már csak a törvény dönthet!

Gondoskodj a fejedben lévő vagyonod átadásáról is. Ez a legnehezebb?

pHelyszínen résztvevőknek grátisz Networking kapcsolatépítési program!

Siessen a hely foglalásával, a létszám korlátozott!

Helyszínen kívül választhatja a videóközvetítést vagy mindkettőt!

p

Program

9.00-tól Regisztráció a helyszínen és a videóközvetítéshez

9.30–9.35 Demcsák Zsuzsa műsorvezető

9.35–9.55 Ha a törvényre bízzuk, elveszhet a befolyás a cég felett. Milyen az előrelátó társasági szerződés? A végrendelet mindent felülír?
dr. Udvardy Károly 
ügyvédRSM Legal |Szűcs & Partnerei Ügyvédi Társulás 

9.55–10.15 Hogyan óvható meg a lehető leghosszabb ideig a cég és az alapító szellemi vagyona?
dr. 
Vass László osztályvezető, Iparjogvédelmi Jogi Osztály, Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala

10.15–10.35 Menedzsment deficit. Önjáró cégvezetés nélkül a cégöröklés is kútba eshet.
Krausz Zoltán
 professzionális vállalatépítő, Vállalatépítés.hu

10.35–10.55 Tegyük rendbe az öröklés és a cégátadás menetét! Teremtsünk megnyugtató állapotot jogilag és pénzügyileg az örökösök és tulajdonostársak felé!
Domokos Olivér 
üzleti igazgató, Klassis Z Kft.

10.55–11.15 Miként szolgálhatja egy családi cég cégcsoporttá alakulása a cégutódlást? Családtagok holdingtársasága a vagyon védelme érdekében
Csővári István 
ügyvéd, Csővári Ügyvédi Iroda

11.15-11.30 Milyen lehetőséget jelent a tőkefinanszírozás a kkv-k számára? Az EKO konzervgyár generációváltás sztorija tőkebevonással.
Láving Gusztáv befektetési igazgató, Hiventures

11.30–11.50 Kávészünet, konzultáció az előadókkal

11.50–12.10 Adjuk el? Ne adjuk?  A cégöröklés nehézségei az érzelmi kötődésen túl.
Csorbai Hajnalka stratégiai igazgató, Opten Informatikai Kft.

12.10–12.30 A bizalmi vagyonkezelés intézménye praktikus megközelítésből. Esettanulmányok a cégeladás, öröklés és vagyonvédelem köréből.
Simon Stella ügyvéd, partner, AegisLegal

12.30–12.55 Gazdasági társaságok felkészítése az átörökítésre, adóelőnyök érvényesítése örökléskor.
Papp Tibor 
vezérigazgató, Írisz Office Zrt.

12.55–13.15 A Covid utáni tranzakciós piac kereslete. Hogyan készítsd fel a cégedet eladásra?
Heitner Tamás
 üzletfejlesztési igazgató, közgazdász, Invescom Kft.

13.15–13.30 A digitalizáció szerepe a cégérték átörökítésében.
Magyar Zoltán üzleti konzultáció igazgató, Ixenit Kft.

13.30–14.10 Ebédszünet. Konzultáció az előadókkal

14.10–14.30 Az emberi tényező, avagy miért bukik el a cégöröklés folyamatok 80%-a?
Borbély László 
ügyvezető, SPA Tudásbázis Kft.

14.30–14.50 Miért kell cégvezetőt kineveznünk? A bt. és az egyéni vállalkozás nem örökölhető. Mit tegyünk, ha az örökösünknek végrehajtási ügye van?
Dr. Füzessy Maglics Tímea 
LL.M. Partner, KNP LAW

14.50–15.30 Beszéljük meg! Hogyan lehet átörökíteni az üzleti kapcsolatrendszert? Csak családtagban bízhatunk meg?
Interaktív beszélgetés a közönség bevonásával!

Beszélgetőpartnerek:

Demcsák Mária alapító, ügyvezető, PP Konferenciaközpont
Dr. Füzessy Maglics Tímea LL.M. Partner, KNP LAW
Simon Stella ügyvéd, partner, AegisLegal
Trautmann László egyetemi tanár, a BKIK Kandó Klub szakmai vezetője

15.30–15.50 Konzultáció az előadókkal

15.40–16.40 Grátisz networking program a helyszínen résztvevőknek


Tájékoztató a Networking programról

Szabadon választott Networking Program a konferencia résztvevőinek az üzleti kapcsolatok bővítésének szándékával.  Személyes bemutatkozás névjegycserével. Moderált program. Személyenként 1-2 perces plenáris bemutatkozás, névjegyosztás, személyes beszélgetéssel végződően. A programra jelentkezni a konferencia regisztrációs pultjánál lehet a konferencia teljes ideje alatt.


Előadóinkról bővebbet itt találhat.

A helyszínre kérjük, hozza magával a védettséget igazoló okmányát!

Részvételi feltételek

1. A rendezvényre való regisztráció a megadott részvételi díj elfogadásának és egyben megrendelésnek minősül, ezért a rendezvény megvalósulása esetén fizetési kötelezettséget von maga után.
2. A regisztrációról online regisztrációs rendszerünk automatikus visszaigazolást küld a megadott email címre, amely tartalmazza a megadott jelentkezési és számlázási adatokat is.
3. A regisztrációt követően átutalásos vagy bankkártyás fizetésű távnyomtatásos számlát küldünk a regisztrációnál megadott email címre. Az átutalásos számlát 8 napos, de legkésőbb a rendezvény napjáig szóló fizetési határidővel küldjük meg. Postai úton csak külön kérésre továbbítjuk.
4. Lemondást csak írásban (e-mailben) fogadunk el a konferencia dátuma előtt 10 nappal. A lemondási határidőt követően beérkezett regisztrációkat a rendezvény közelsége miatt visszamondani nem lehet. A megrendelés alapján kiállított számla megfizetési kötelező, a részvételi díj kifizetése alól a rendezvénytől való esetleges távolmaradás sem mentesít.
5. Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a rendezvényen, akár helyszíni, akár élő videokonferencián csak azok a regisztráltak vehetnek részt, akik a részvételi díjat előzetesen kifizették.
6. Felhívjuk továbbá figyelmét, hogy a helyszíni rendezvényekről kép- és hangfelvétel készülhet. Ezeket a kép- és hanganyagokat online felületeinken, a konferenciáról való tudósításban felhasználhatjuk.
7. A résztvevő személyét lehet módosítani a rendezvény előtti napig, ebben az esetben kérjük, hogy a konferencia@ppkonferencia.huemail címen jelezze ezen szándékát!
9. A kormány aktuális rendelkezései szerint, a konferenciákon való helyszíni részvétel korlátozásmentes.
10. A videóközvetítésre regisztráltak időben jelszót kapnak az élő videóközvetítésbe bekapcsolódáshoz, s jogosultak a jelszót aznap és még 6 napig használni a videókonferencia megtekintésére, az előadókkal konzultációra.
11. A helyszínre és távolról videóközvetítésre történő regisztráció írásban kérésre átcserélhető.

A csere a regisztrációkor érvényes díjak összegében rögzített. A különbséget meg kell téríteni. A catering átszámlázást tartalmazó számla helyett minden esetben új számlát állítunk ki.

A kombinált részvételi díjra átváltás esetében a változtatással kialakult új árról új számlát állítunk ki.

 

Lemondási feltételek

1.A regisztráció lemondását kizárólag írásban (emailben) fogadjuk el a konferencia dátuma előtti 10. napig a konferencia@ppkonferencia.huemail címen. Ebben az esetben a már esetlegesen átutalt részvételi díjat 100 %-ban visszatérítjük, illetve a számlát sztornózzuk.
2. Amennyiben a regisztrált résztvevő nem jelenik meg a helyszíni konferencián, illetve az élő videóközvetítést a konferencia napján (majd az azt követő 6 napon) nem tekintette meg a megkapott belépési kóddal, a részvételi díjat nem áll módunkban visszafizetni, és a részvételi díjra vonatkozó követelésünk érvényesítésétől eltekinteni!
3. A helyszíni rendezvények kormányzati, központi tiltása esetén azonnal távoli részvételű videókonferenciára térünk rá. A konferenciát megtartjuk. A részvétel lemondását ez esetre hivatkozva nem tudjuk elfogadni.
Jegyátváltások helyszíntiltás esetén

Amennyiben a törvényi szabályok megtiltják a személyes részvételű rendezvények megtartását, a konferencia csak élő videóközvetítéssel valósul meg, melyről minden helyszínre regisztrálót a Rendező a megfelelő módon és időben tájékoztatja. A helyszínes jegyet váltottak időben jelszót kapnak az élő videóközvetítésbe bekapcsolódáshoz, s jogosultak a jelszót aznap és még 6 napig használni a videókonferencia megtekintésére, az előadókkal konzultációra. Ez esetben a díjkülönbözetet nem hárítjuk át a helyszínre regisztráltakra. Az átszámlázott szolgáltatási díjtételt tartalmazó számla helyett új, változatlan összegű számlát állítunk ki. A részvételi díj nem változik.
A kombinált részvételi díjasok esetében a távoli részvételi díjra vonatkozó díjtételek lépnek életbe, új számla kiállításával együtt. A részvételi díj csökken.

Változtatás joga

A PP Konferenciaközpont, mint szervező a hatályos rendeleteket figyelembe véve fenntartja magának a jogot arra, hogy változtathat a konferenciák műfaján. Hibrid (helyszínen és távolról videón választhatóan, vagy mindkettőt együtt választva), csak helyszíni, csak élő videós műfajt írhat ki konferenciánként különbözően is.

Érdeklődés, reklamáció, visszamondás: konferencia@ppkonferencia.hu

Budapest, Experience Center és Konferenciaközpont (Szentmihályi út 171. 3. emelet.)