A korlátlan felelősség és a reklámadó kivédése.

A KKV-AKADÉMIA első rendezvénye

2014. szeptember 4.

Tematika nyomtatása

Az ügyvezető megnövekedett felelősségéről már tavasszal nagy sikerű konzultációt tartottuk. A nagy érdeklődésre tekintettel szeptemberben, a már jobban letisztult értelmezések birtokában ismét részletes információkkal szolgálhatunk, mi a teendőnk, hogy a lehető legtisztességesebb üzletmenetet ellenére ne a bíróságokra járjunk egész nap.

Itt a reklámadó! Kevesen tudják, hogy minden céget érint, nem csak a médiát, s nem csak azokat, akik az adófizetési kötelezettség alá tartoznak a forgalmuk alapján. Hatalmas adminisztrációs kötelezettség zúdul még azokra a cégekre is, akik csak saját felületükön, területükön tesznek ki önreklámot. A kapcsolt vállalkozások együttes reklámadó-alanyiságáról nem is beszélve.

Hallgassuk meg az ügyvédeket, szakértőket, mit tanácsolnak, hogyan oldjuk meg törvényi kötelezettségeinket úgy, hogy még maradjon is időnk az üzletvitelre.

A korlátlan felelősség és a reklámadó kivédése

Ügyvezetők megnövekedett adminisztrációs terheinek optimalizálása

Konzultáció kkv-vezetők számára

A BKIK IX. Bank, Biztosítás, Vagyonkezelés Osztály és a Piac & Profit közös rendezvénye

 

Időpont: 2014. szeptember 4. (csütörtök) 10.00-16.00

Helyszín: Budapest, BKIK Székház (Krisztina körút 99.)

A rendezvényt támogatja: BKIK XXVIII. Osztálya

 

Program:

9.30−10.00 Regisztráció

10.00−11.10 Milyen típusú károk tartoznak az új ügyvezetői felelősség körébe?
Tulajdonos és ügyvezető közötti viszonyok megváltozása. Szempont-e a szándékosság, a gondatlanság? Van-e különbség a szerződéses viszonyok körében bekövetkezett, illetve harmadik személynek okozott károk megítélésében? Milyen tipikus károkról lehet szó e két körben? Kik számítanak a jogszabály szerint vezető tisztségviselőknek? Milyen védelmet nyújthat a tulajdonos a vezető tisztségviselőknek?  Hogyan tudja az ügyvezető a munkaszerződésében a felelősségi jogkörét védelembe helyezni? Megváltoztatható-e az ügyvezető tényleges jogállása? Jó tanácsok ügyvezetőknek. 

Előadó: Fehérváry Ákos partner, Baker & McKenzie

11.10−11.30 Vezetői felelősségbiztosítás, mint megoldás. Tényleg korlátlan az ügyvezetők felelőssége? Vezetői felelősségbiztosítás gyakorlati oldala a szakértő szemével.

Előadó: Kiss Viktor szakmai vezető, dr. Risk.hu

11.30−11.50 Konzultáció és kávészünet

11.50−12.50 Hogyan írjuk meg és át a szerződéseket, hogy csökkenjen az ügyvezető rizikója? Üzleti szerződések, megállapodások, munkaszerződések átírására, kiegészítésére javaslatok.

Előadó: dr. Németh Gabriella ügyvéd, Dr. Németh & dr. Haraszti Ügyvédi Iroda

12.50−13.30 Konzultáció és ebédszünet

13.30−14.30 A mindannyiunkat érintő reklámadó. Ha a reklámadó fizetési kötelezettség alá tartozik a cég, ha nem, mindenképpen jelentkezik bevallási és adminisztrációs kötelezettsége. A reklámadó fizetésének szabályairól, a cég saját, önreklámjának a nyilvántartásáról és beárazásáról, a kapcsolt vállalkozások összevont adóalanyiságáról, a várható büntetésekről részletes információk.

Előadó: Nyári Zsolt szenior adómenedzser, Mazars Kft.

14.30−15.20 Csődtörvényt, felszámolási eljárást felülíró gyakorlat az ügyvezető hátrányára.  Már nem kell megvárni az eljárások végét, már a felszámolás folyamata alatt követelhető az ügyvezetőtől a helytállás. Mit lehet tenni?

Előadó: Dr. Nehéz-Posony Márton ügyvéd, Nehéz-Posony Ügyvédi Iroda

15.20−15.40 Csökkentse a nemfizetés kockázatát az OPTEN segítségével!

Előadó: Vida-Gősi Bernadett ügyfélkapcsolati menedzser, Opten Informatikai Kft.

15.40−16.00 Konzultáció az előadókkal

15.50−16.10 Üzleti kézfogó – a rendezvényen résztvevők ismerkedése egymással. (Szervezett rendszerben, névjegycserével.)

A tematika változtatási jogát fenntartjuk!

A KKV-AKADÉMIA 2014 őszi félév további témái, időpontjai:

Az egész napos rendezvények (szakmai konzultációk) részvételi díja:

1. Egy rendezvény részvételi díja: 12.000 Ft + áfa/rendezvény. Regisztráció rendezvényenként.

2. Az összes (7) témára együttes regisztráció.  Kösse össze a hasznost a kellemessel! A szeptember 3-ig regisztrálók között két főre szóló wellness hétvégét sorsolunk ki a bükfürdői Hotel Caramellben. Részvételi díj: rendezvényenként 9000 Ft + áfa, összesen 63.000 Ft + áfa

3. Minimum 4 rendezvényre (4-5-6) együttes regisztráció. Jelentős kedvezmény vehető igénybe! Részvételi díj: 10.000 Ft + áfa/rendezvény (összesen 40-50-60 ezer forint + áfa) Kérjük, hogy a Megjegyzés rovatba írják be, hogy  „egy cégtől több jelentkezés”!

4. Figyelem, érdemes igénybe venni! Az egy cégtől egyszerre érkező több személy regisztrációja esetén a második, és további személy részvételi díja minden fajta regisztrációs ár 50 %-a! Kérjük, ehhez a regisztrációnál jelölje be a megfelelő mezőt (“céges kedvezmény”).

A részvételi díj tartalmazza a fogyasztás költségét, melyet a számlában külön tételként tüntetünk fel, valamint egy éves digitális Piac & Profit üzleti magazin előfizetést és az előadások prezentációit.