Kína-Magyarország

Üzlet a kínaiakkal itthon és Kínában

2012. május 14.

Budapest, I. kerület, Krisztina krt. 99.

Tematika nyomtatása

Kína a világ legnépesebb, legdinamikusabban fejlődő országa. Kína és Magyarország potenciálja között hatalmas nagyságrendű eltérések vannak. Vajon a hazai kkv-knak is van keresnivalójuk a kínai piacon? Mit és hogyan lehet eladni abban az országban, amelynek kereskedői szinte az egész világot ellátják áruikkal? A kínai üzleti világ itt van országunkban és Európában is. Itthon is lehet jó üzleti kapcsolatokra szert tenni velük.

A BKIK és a Piac & Profit közös konferenciáján szakértőktől, tanácsadóktól, sikeres üzletet bonyolító menedzserektől, a mindennapi üzleti gyakorlatot ismerőktől megtudhatjuk, mit, hogyan kell tennünk, hogy a feltörekvő, hatalmas ázsiai országgal megtaláljuk üzleti számításaikat.

A konferencián hasznos információk, tanácsok hangzanak el a kinti jelenlétről, az itthonról menedzselt kínai kapcsolati lehetőségekről, a kínai-magyar üzleti kapcsolatokat elősegítő intézményekről, a jó üzlethez vezető, már bejáratott utakról, a jogi, adózási, kulturális környezetről, a kínai befektetők szokásairól, igényeiről, a kockázati tőkebefektetők által preferált tevékenységekről, és a kínai üzlethez megszerezhető forráslehetőségekről.
Előadóink segítségével a kínai speciális üzleti környezetben való boldogulás titkaira is szert tehetünk.

Kína─Magyarország
Üzlet a kínaiakkal itthon és Kínában

A BKIK és a Piac & Profit közös országos konferenciája kis- és középvállalatoknak

Fővédnök: dr. Matolcsy György, nemzetgazdasági miniszter, a kínai kapcsolatokért felelős kormánybiztos

9.30-9.40
Megnyitó: Szatmáry Kristóf, a BKIK elnöke, gazdaságszabályozásért felelős államtitkár Nemzetgazdasági Minisztérium, Demcsák Mária, a Piac & Profit főszerkesztője

Előadások:

9.40-10.10 Takács Szabolcs, Főosztályvezető, Külügyminisztérium, Ázsia Főosztály: A két ország politikai és gazdasági kapcsolatainak jelene és jövője.

10.10-10.40 Orosz György, főosztályvezető, Nemzetgazdasági Minisztérium: Kína─Magyarország stratégiai fontosságú gazdasági partnerség.

10.40-11.10 Wang Hongliang gazdasági tanácsos, budapesti Kínai Nagykövetség: A kíniak külgazdasági tervei és gyakorlata Európában és Magyarországon.

11.10─11.30 Kávészünet

11.30-11.50 Károly László a Kínai Kapcsolatok Fejlesztéséért Szakmai Osztály elnöke: A BKIK nyújtotta szolgáltatásokról, segítségről, a szakosztály munkájáról.

11.50-12.20 Dr. Schmitt Pál Péter tanácsadó: Tudnivalók a kínai üzleti, jogi környezetről. Hogyan kell tárgyalni a kínaiakkal, mi a helyes kapcsolatfelvétel és kommunikáció? Hogyan kössünk szerződést?

12.20-12.50 Forintos Róbert, a Tradeland Kft. ügyvezető igazgatója: Sikeres üzleti útvonalak, kurrens termékek és szolgáltatások Kínában.

12.50-13.20 Dr. Zebegnyei Ádám, YingKe Várnai Ügyvédi Iroda: A cégalapítás kínai és itthoni körülményeinek összehasonlítása. A kereskedelmi szerződések tapasztalatai.

13.20─14.00 Konzultációs és ebédszünet

14.00-14.30 Pető Ernő, a ChinaCham Magyar-Kínai Gazdasági Kamara elnöke: Fontos tudnivalók a szállítmányozásról, a logisztikáról és a vámról kínai vonatkozásban.

14.30-15.00 Takács Zsolt, a Budapest China Mart ügyvezető igazgatója: Üzleti lehetőségek kiaknázása a Magyarországra érkező kínai vállalkozásokkal.

15.00-15.30 Sárkány Márta, a Sárkány Informatikai Zrt. vezérigazgatója: Piackutatás, marketingkommunikáció Kínában.

15.30─16.00 Konzultáció

A rendezvény részvételi díjas!

Részvételi díj: 15.000 Ft.+ áfa

(A részvételi díj tartalmazza a frissítőket és ebédet ─ továbbszámlázott szolgáltatásként ─, valamint a prezentációkhoz hozzájutást és a résztvevők listáját.)

Budapest, I. kerület, Krisztina krt. 99.