Munkaerő-piaci trendek – 2022

Hová tűntek a munkavállalók?

2022. március 31.

Budapest, BKIK Székház, Krisztina körút 99.

Tematika nyomtatása

Minden létező ágazatban munkaerőhiány van. Mi az oka? Nincs annyi ember, mint volt a járvány előtt? Az lehetetlen. Akkor hová szívódtak fel? Sem minőségi, sem mennyiségi új munkavállalót nem találunk. Honnan szerezzünk munkáskezet, hasznos agyat, szakértelmet?

Hatalmasat emelkedett a minimálbér és a garantált bérminimumA 25 év alattiak szja-mentességével kibírhatatlan bérfeszültségek keletkeztek. Béremelkedés az egekben. Teljesítménnyel fedezni a többlet bért lehetetlen ilyen rövid idő alatt. A hibrid munkavégzés eluralkodott, az otthoni és irodai munkavégzés váltását már nélkülözhetetlen feltételként szabják meg a munkahelykeresők. A járvány miatt sok a kieső dolgozó, helyettesítésünkre kívülről még csak remény sincs.

A munka és a munkavállaló fogalma is átértékelődött, új dimenzióba ment át.

Hogyan lehet ebben a szürreális helyzetben egyensúlyt teremteni a munkaadóknak? Milyen új válaszokat szült az élet a kihívásokra? Milyen megoldásokban gondolkodjunk a felborult világunkban a normális működés érdekében?

Előadóink sok hasznos tanáccsal, bevált gyakorlatok bemutatásával készültek, hogy a résztvevő kkv-döntéshozók az új normális munkaerőviszonyokban megtalálják az egyensúlyt.

Munkaerő-piaci trendek – 2022

Hová tűntek a munkavállalók?

Időpont: 2022. március 31. 9.30–17.00

Helyszín a személyesen résztvevőknek: Budapest, BKIK Székház, Krisztina körút 99. 7. emeleti konferenciaterem

Helyszín a távolról résztvevőknek: interneten jelszóval belépéssel (ppkonferencia.hu)

 

Bérek az egekben, új munkaerő ha van, csak otthon dolgozna. Megoldás?

Fizikai és idénymunkás csak harmadik országból? Nehezített feltételek.

Az szja-mentesség miatti bérfeszültségekre adandó válaszok.

 

Helyszínen résztvevőknek grátisz Networking kapcsolatépítési program!
Távolról résztvevőknek 7 napig jelszóval nézhető!
Választhatja mindkettőt együtt (távolról és helyszínről részvételt)!

 

Program

9.00– Regisztráció a helyszínen és a videóközvetítésre belépés jelszóval

9.30–9.35 Demcsák Zsuzsa műsorvezető felvezetése

9.35–10.00 Mi jön a munka és béke helyett? A háborús környezet hatásai.
Vértes András
 elnök, GKI Gazdaságkutató Zrt.

10.00–10.25 A HR új kihívásai 2022-ben: hibridben, munkaerőhiány közepette, bérfeszültséggel terhesen.
Csaposs Noémi, 
az OHE elnökségi tagja

10.25–10.45 Az új típusú munkavállalás legfrissebb trendjei.
Uzsák Éva Virág
 szenior menedzser, Deloitte HR tanácsadási üzletág

10.45–11.05 A sikeres vállalkozás kulcsa a szakemberek hosszú távú megtartása. Hogyan tartsuk meg a munkatársakat kedvezőbb adózással?
Domokos Olivér 
üzleti igazgató, Klassis Z Kft.

11.05–11.25 Generációs különbségek és az új generációk szokatlan motivációja okozta nehézségek és áthidalásuk.
Zsabka Zsolt
 alelnök, BKIK

11.25–11.50 Kávészünet, konzultáció az előadókkal

11.50–12.10 Adjunk a dolgozóinknak társasági részesedésjuttatást!
Csővári István
 ügyvéd, Csővári Ügyvédi Iroda

12.10–12.30 A pénz nem minden! Az egészség a minden!
Balázs Iván 
egészségbiztosítási szakértő, Balazsivan.hu

12.30–12.50 Jelenlét, távollét home office-os és hibrid munkarendben.
Tömösvári Andrea 
ügyvéd, Dr. Tömösvári Ügyvédi Iroda

12.50–13.10 Foglalkoztatási helyzetkép és érdekességek.
Vida-Gősi Bernadett 
kiemelt ügyfélkapcsolati menedzser, Opten Kft.

13.10–13.35 Az óriási munkabér-növekedés ellenszere: Hogyan hozható ki minél több juttatás ugyanakkora költségkeretből?
Papp Tibor 
vezérigazgató, Írisz Office Zrt.

13.35–14.00 Ebédszünet, konzultáció az előadókkal

14.00–14.20 Mit és hogyan tanítsunk egyetemeken, szakképzésben, munkahelyeken eredmény- vagy kompetencia alapokon?
Szatmáriné Balogh Mária
 munka és szervezet szakpszichológus

14.20–14.40 Az aktuálisan igénybe vehető foglalkoztatási és képzési támogatások, segítségek.
Zsuffa Ákos
, a Felnőttképzési Szövetség elnöke.

14.40–15.00 A vezető, mint pszichológus, avagy a hibrid munkavégzés mellékhatásai.
Borbély László
 ügyvezető, szervezetfejlesztő, SPA Tudásbázis Kft.

15.00–15.20 Egészségpénztárak, nyugdíjpénztárak a munkatársak megtartásáért.
Kravalik Gábor 
főtikár, ÖPOSZ

15.20–15.40 Konzultáció az előadókkal

15.30–16.20 Networking


Tájékoztató a Networking programról:

Szabadon választott Networking Program a konferencia helyszíni résztvevőinek az üzleti kapcsolatok bővítésének szándékával. Személyes bemutatkozás névjegycserével. Moderált program. Személyenként 1-2 perces plenáris bemutatkozás, névjegyosztás, személyes beszélgetéssel végződően. A programra jelentkezni a konferencia regisztrációs pultjánál lehet a konferencia teljes ideje alatt.

Előadóinkról bővebbet itt találhat.

Részvételi feltételek

1. A rendezvényre való regisztráció a megadott részvételi díj elfogadásának és egyben megrendelésnek minősül, ezért a rendezvény megvalósulása esetén fizetési kötelezettséget von maga után.
2. A regisztrációról online regisztrációs rendszerünk automatikus visszaigazolást küld a megadott email címre, amely tartalmazza a megadott jelentkezési és számlázási adatokat is.
3. A regisztrációt követően átutalásos vagy bankkártyás fizetésű távnyomtatásos számlát küldünk a regisztrációnál megadott email címre. Az átutalásos számlát 8 napos, de legkésőbb a rendezvény napjáig szóló fizetési határidővel küldjük meg. Postai úton csak külön kérésre továbbítjuk.
4. Lemondást csak írásban (e-mailben) fogadunk el a konferencia dátuma előtt 10 nappal. A lemondási határidőt követően beérkezett regisztrációkat a rendezvény közelsége miatt visszamondani nem lehet. A megrendelés alapján kiállított számla megfizetési kötelező, a részvételi díj kifizetése alól a rendezvénytől való esetleges távolmaradás sem mentesít.
5. Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a rendezvényen, akár helyszíni, akár élő videokonferencián csak azok a regisztráltak vehetnek részt, akik a részvételi díjat előzetesen kifizették.
6. Felhívjuk továbbá figyelmét, hogy a helyszíni rendezvényekről kép- és hangfelvétel készülhet. Ezeket a kép- és hanganyagokat online felületeinken, a konferenciáról való tudósításban felhasználhatjuk.
7. A résztvevő személyét lehet módosítani a rendezvény előtti napig, ebben az esetben kérjük, hogy a konferencia@ppkonferencia.huemail címen jelezze ezen szándékát!
9. A kormány aktuális rendelkezései szerint, a konferenciákon való helyszíni részvétel korlátozásmentes.
10. A videóközvetítésre regisztráltak időben jelszót kapnak az élő videóközvetítésbe bekapcsolódáshoz, s jogosultak a jelszót aznap és még 6 napig használni a videókonferencia megtekintésére, az előadókkal konzultációra.
11. A helyszínre és távolról videóközvetítésre történő regisztráció írásban kérésre átcserélhető.

A csere a regisztrációkor érvényes díjak összegében rögzített. A különbséget meg kell téríteni. A catering átszámlázást tartalmazó számla helyett minden esetben új számlát állítunk ki.

A kombinált részvételi díjra átváltás esetében a változtatással kialakult új árról új számlát állítunk ki.

 

Lemondási feltételek

1.A regisztráció lemondását kizárólag írásban (emailben) fogadjuk el a konferencia dátuma előtti 10. napig a konferencia@ppkonferencia.huemail címen. Ebben az esetben a már esetlegesen átutalt részvételi díjat 100 %-ban visszatérítjük, illetve a számlát sztornózzuk.
2. Amennyiben a regisztrált résztvevő nem jelenik meg a helyszíni konferencián, illetve az élő videóközvetítést a konferencia napján (majd az azt követő 6 napon) nem tekintette meg a megkapott belépési kóddal, a részvételi díjat nem áll módunkban visszafizetni, és a részvételi díjra vonatkozó követelésünk érvényesítésétől eltekinteni!
3. A helyszíni rendezvények kormányzati, központi tiltása esetén azonnal távoli részvételű videókonferenciára térünk rá. A konferenciát megtartjuk. A részvétel lemondását ez esetre hivatkozva nem tudjuk elfogadni.
Jegyátváltások helyszíntiltás esetén

Amennyiben a törvényi szabályok megtiltják a személyes részvételű rendezvények megtartását, a konferencia csak élő videóközvetítéssel valósul meg, melyről minden helyszínre regisztrálót a Rendező a megfelelő módon és időben tájékoztatja. A helyszínes jegyet váltottak időben jelszót kapnak az élő videóközvetítésbe bekapcsolódáshoz, s jogosultak a jelszót aznap és még 6 napig használni a videókonferencia megtekintésére, az előadókkal konzultációra. Ez esetben a díjkülönbözetet nem hárítjuk át a helyszínre regisztráltakra. Az átszámlázott szolgáltatási díjtételt tartalmazó számla helyett új, változatlan összegű számlát állítunk ki. A részvételi díj nem változik.
A kombinált részvételi díjasok esetében a távoli részvételi díjra vonatkozó díjtételek lépnek életbe, új számla kiállításával együtt. A részvételi díj csökken.

Változtatás joga

A PP Konferenciaközpont, mint szervező a hatályos rendeleteket figyelembe véve fenntartja magának a jogot arra, hogy változtathat a konferenciák műfaján. Hibrid (helyszínen és távolról videón választhatóan, vagy mindkettőt együtt választva), csak helyszíni, csak élő videós műfajt írhat ki konferenciánként különbözően is.

Érdeklődés, reklamáció, visszamondás: konferencia@ppkonferencia.hu

Budapest, BKIK Székház, Krisztina körút 99.