Pénz, piac és partnerség

Túlélés és fejlődés a közösség részeként

2012. május 16.

Tematika nyomtatása

Tisztelettel meghívjuk Békéscsaba Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala és a Piac & Profit üzleti magazin közös konferenciájára. A „Pénz, de honnan?” országos konferenciasorozat a „Pénz, piac és partnerség” címet és „Túlélés és fejlődés a közösség részeként” alcímet viseli, s az önkormányzatok, a kormányzat és az üzleti szektor partnerségére helyezi a hangsúlyt. Az együttműködés, partnerség, összefogás, összehangolódás, az érdekek harmonizációja nélkül ugyanis egyik partner sem lehet sikeres.
A partnerséget és a helyi közösség részekénti létezést hangsúlyozó rendezvényre várjuk a kkv-kat, külön említve az agrárvállalkozásokat, az önkormányzatokat és a térség fejlesztésében érdekelt szervezeteket.

A konferencia egy csokorba fűzi a kormányzati, pénzintézeti, Európai Uniós, és helyi finanszírozási és fejlesztési lehetőségeket, valamint bemutatja a legfrissebb, leghatékonyabb üzleti megoldásokat, melyek alkalmazása versenyelőnnyé válhat.

A térség vállalkozóinak és önkormányzatainak fejlődése múlik azon, hogyan tudják az érintettek optimálisan kihasználni az mkv-k, kkv-k és az agrárium, valamint a térségfejlesztés kedvezményes és egyéb forráslehetőségeit, s azt a helyi üzleti, társadalmi környezet fellendítésére transzformálni.

Pénz, piac és partnerség
Túlélés és fejlődés a közösség részeként

Békéscsaba Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala és a Piac & Profit közös konferenciája
mikro-, kis- és középvállalatok, agrárvállalkozások és önkormányzatok számára

Helyszín: Békéscsaba, Fiume Hotel (Szent István tér 2.)
Időpont: 2012. május 16.(szerda), 9.00-13.30

8.30-9.00 Helyszíni regisztráció

Tematika:

9.00-9.20 Helyi önkormányzati lehetőségek a gazdaság fellendítése érdekében. – Opauszki Zoltán, Békéscsaba Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal kabinetfőnöke.
9.20-9.40 A kormány gazdaságpolitikája, s kedvezményes támogatási konstrukciói az mkv-k és a kkv-k számára.Varga Gyula, a Nemzetgazdasági Minisztérium vezető főtanácsosa.
9.40-10.00 Vidékfejlesztési, agrártámogatási konstrukciók a kormányzattól.Földesi Péter János, a Vidékfejlesztési Minisztérium vidékfejlesztési referense.
10.00-10.20 A KKV-szektor finanszírozása a Széchenyi-kártya segítségével.Gratz Violetta, KA-VOSZ Zrt.
10.20-10.35 OTP Bank: finanszírozás és fejlődés. Recessziós környezetben is a hitel adhat lendületet a vállalkozásoknak.Döge Zita, az OTP Bank Nyrt. vállalkozói értékesítési munkatársa.

10.35-11.00 Konzultáció az előadókkal

11.00-11.30
Mit érdemes és mit nem – pályázati források érthetően.Kovács Ibolya Krisztina, a Rolling Consulting Hungary Kft. ügyvezető igazgatója és Kiss Gyula, a Rolling Consulting Hungary Kft. vezető tanácsadója.
11.30-11.50 Kicsiben is megéri! Hogyan váltsunk villamosenergia-kereskedőt? Jakócs Krisztián, az MVM Partner Energiakereskedelmi ZRt. termékmenedzsere.
11.50-12.10 A személygépkocsi-állomány optimalizálása.Kovács Pál, a Hyundai Holding Hungary marketing-és PR vezetője.
12.10-12.30 Kockázatkezelés a kapcsolatok hálójában.Bak Boglárka, az Opten Informatikai Kft. projekt koordinátora, értékesítési referense.
12.30-12.50 Tudatos döntések a telekommunikációs költségek menedzselésében.Takács Roland, a Vodafone Magyarország Zrt. mikro- és kisvállalati területi vezetője.

12.50- Konzultáció az előadókkal.

A tematika változtatási jogát fenntartjuk!