Sharing economy – megosztásos gazdaság

2017. június 15.

Budapest, Experience Center és Konferenciaközpont, 15. ker. Szentmihályi út 171. 3. emelet

Tematika nyomtatása

Ami az enyém, az a tied is! Ha fizetsz érte!

Új üzleti modell, új gondolkodásmód?  Mi a lényege a megosztásos gazdaságnak? Tartsunk tőle, vagy legyintsünk rá? Vagy vegyük nagyon komolyan, s inkább emeljük át fejlesztéseinkbe, gondolkodásmódunkba  az egyre nagyobb igényeket kielégítő üzleti modellt? Az okos, innovatív cégek ma már ez utóbbit teszik. Ők már tudják, miért.

A weben élő, a social médiában otthonos, ökotudatos, a pénztárcájukat kímélő emberek tömege választja a sharing economy alapú szolgáltatásokat. Mert nagyságrendekkel olcsóbbak, rugalmasabbak, gyorsabbak. Szeretik az emberek, amikor a  közösség, a fenntartható fejlődés érdeke találkozik a magánérdekkel. Talán ez a világszerte rohamos szaporodásuk oka.

Az Uber-sztori kapcsán tapasztalhattuk, hogy a szabályozás csak utána kullog az eseményeknek. A jövőben gondolkodó cégek viszont jól teszik, ha beépítik fejlesztéseikbe a jövőt.

Múló divat vagy a jövő gazdasági modellje:

Sharing economy – megosztásos gazdaság

Időpont: 2017. június 15. csütörtök, 10.00–15.00
Helyszín: Budapest, Experience Center és Konferenciaközpont, 15. ker. Szentmihályi út 171. 3. emelet

 

Program

Regisztráció: 9.30­–10.00

10.10–10.40 A tulajdont megosztó gazdaság értelmezése. Elterjedésének oka. Az új üzleti modell előnyei. A gondolkodásmód és a technológiai fejlődés szerepe. A hagyományos, cégközpontú kapitalizmus és a tömegbázisú kapitalizmus  szembeállítása.

Előadó: Dr. Bőgel György közgazdász professzor, CEU

10.40–11.00 Sharing economy Magyarországon. Trendek, népszerű területek. Hazai problémák és megoldások. Előnyök kkv-k számára.

Előadó: Pataki Gábor elnök, Magyar Sharing Economy Szövetség

11.00–11.30 Tiltás a megoldás? Új jogi, adózási és egyéb szabályozások szükségessége. Az új, tömegigény szülte üzleti modell integrálása a gazdasági szabályozó rendszerbe.

Előadó: dr. Mayer Erika ügyvéd, Mayer és Társai Ügyvédi Iroda

11.30–11.50 Konzultáció az előadókkal, kávészünet

11.50–12.20 A Sharing economy legnépszerűbb területei, a változásokra reagáló cégek stratégiái.

Előadó: Kőszegi Árpád menedzser, PwC Magyarország

12.20–12.50 Felhalmozástól a megosztásig – újszerű együttműködési formák az innovációs gazdaságban.

Előadó: Dinya László egyetemi tanár, Szegedi Egyetem

A hazai sharing economy vállalkozások bemutatkozása:

12.50–13.10 A rendszerbe épített bizalom – avagy mit tettünk a fogyasztók biztonságáért.

Előadó: Pribék Márton ügyvezető, VeddBérbe.hu

13.10–13-50 Konzultáció az előadókkal, ebéd

13.50–14.10 Oszkár – Már tíz éve tele a kocsi.

Előadó: Prácser Attila társalapító, ügyvezető, oszkar.com telekocsi Kft.

14.10–14.30 Versenyelőnyben a sharing economy vállalkozások? Okok, előnyök, hátrányok.

Előadó: Töreky Bence ügyvezető igazgató, Tickething

­ 14.30–15.00 Beszélgessünk! Tiltással vagy szabályozással!!!

Interaktív Fórum az előadókkal . A közönség bevonásával

dr. Mayer Erika ügyvéd, Mayer és Társai Ügyvédi Iroda

Pribék Márton ügyvezető, VeddBérbe.hu

Dinya László egyetemi tanár, Szegedi Egyetem

Töreky Bence ügyvezető igazgató, Tickething

Prácser Attila társalapító, ügyvezető, oszkar.com telekocsi Kft.

Bodor Ádám – társalapító, üzletfejlesztő, Webuni

15.00­–15.40 Üzleti kézfogó. Moderált Networking program a résztvevőknek. 1-1 perces plenáris bemutatkozás, névjegycsere. Kötetlen beszélgetés az üzleti kapcsolatok szándékával

A tematika változtatási jogát fenntartjuk!

Részvételi feltételek

1. A rendezvényre való regisztráció a megadott részvételi díj elfogadásának és egyben megrendelésnek minősül, ezért a rendezvény megvalósulása esetén fizetési kötelezettséget von maga után.
2. A regisztrációról online regisztrációs rendszerünk automatikus visszaigazolást küld a megadott email címre, amely tartalmazza a megadott jelentkezési és számlázási adatokat is.
3. A regisztrációt követően átutalásos vagy bankkártyás fizetésű távnyomtatásos számlát küldünk a regisztrációnál megadott email címre. Az átutalásos számlát 8 napos, de legkésőbb a rendezvény napjáig szóló fizetési határidővel küldjük meg. Postai úton csak külön kérésre továbbítjuk.
4. Lemondást csak írásban (e-mailben) fogadunk el a konferencia dátuma előtt 10 nappal. A lemondási határidőt követően beérkezett regisztrációkat a rendezvény közelsége miatt visszamondani nem lehet. A megrendelés alapján kiállított számla megfizetési kötelező, a részvételi díj kifizetése alól a rendezvénytől való esetleges távolmaradás sem mentesít.
5. Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a rendezvényen, akár helyszíni, akár élő videokonferencián csak azok a regisztráltak vehetnek részt, akik a részvételi díjat előzetesen kifizették.
6. Felhívjuk továbbá figyelmét, hogy a helyszíni rendezvényekről kép- és hangfelvétel készülhet. Ezeket a kép- és hanganyagokat online felületeinken, a konferenciáról való tudósításban felhasználhatjuk.
7. A résztvevő személyét lehet módosítani a rendezvény előtti napig, ebben az esetben kérjük, hogy a konferencia@ppkonferencia.huemail címen jelezze ezen szándékát!
9. A kormány aktuális rendelkezései szerint, a konferenciákon való helyszíni részvétel korlátozásmentes.
10. A videóközvetítésre regisztráltak időben jelszót kapnak az élő videóközvetítésbe bekapcsolódáshoz, s jogosultak a jelszót aznap és még 6 napig használni a videókonferencia megtekintésére, az előadókkal konzultációra.
11. A helyszínre és távolról videóközvetítésre történő regisztráció írásban kérésre átcserélhető.

A csere a regisztrációkor érvényes díjak összegében rögzített. A különbséget meg kell téríteni. A catering átszámlázást tartalmazó számla helyett minden esetben új számlát állítunk ki.

A kombinált részvételi díjra átváltás esetében a változtatással kialakult új árról új számlát állítunk ki.

 

Lemondási feltételek

1.A regisztráció lemondását kizárólag írásban (emailben) fogadjuk el a konferencia dátuma előtti 10. napig a konferencia@ppkonferencia.huemail címen. Ebben az esetben a már esetlegesen átutalt részvételi díjat 100 %-ban visszatérítjük, illetve a számlát sztornózzuk.
2. Amennyiben a regisztrált résztvevő nem jelenik meg a helyszíni konferencián, illetve az élő videóközvetítést a konferencia napján (majd az azt követő 6 napon) nem tekintette meg a megkapott belépési kóddal, a részvételi díjat nem áll módunkban visszafizetni, és a részvételi díjra vonatkozó követelésünk érvényesítésétől eltekinteni!
3. A helyszíni rendezvények kormányzati, központi tiltása esetén azonnal távoli részvételű videókonferenciára térünk rá. A konferenciát megtartjuk. A részvétel lemondását ez esetre hivatkozva nem tudjuk elfogadni.
Jegyátváltások helyszíntiltás esetén

Amennyiben a törvényi szabályok megtiltják a személyes részvételű rendezvények megtartását, a konferencia csak élő videóközvetítéssel valósul meg, melyről minden helyszínre regisztrálót a Rendező a megfelelő módon és időben tájékoztatja. A helyszínes jegyet váltottak időben jelszót kapnak az élő videóközvetítésbe bekapcsolódáshoz, s jogosultak a jelszót aznap és még 6 napig használni a videókonferencia megtekintésére, az előadókkal konzultációra. Ez esetben a díjkülönbözetet nem hárítjuk át a helyszínre regisztráltakra. Az átszámlázott szolgáltatási díjtételt tartalmazó számla helyett új, változatlan összegű számlát állítunk ki. A részvételi díj nem változik.
A kombinált részvételi díjasok esetében a távoli részvételi díjra vonatkozó díjtételek lépnek életbe, új számla kiállításával együtt. A részvételi díj csökken.

Változtatás joga

A PP Konferenciaközpont, mint szervező a hatályos rendeleteket figyelembe véve fenntartja magának a jogot arra, hogy változtathat a konferenciák műfaján. Hibrid (helyszínen és távolról videón választhatóan, vagy mindkettőt együtt választva), csak helyszíni, csak élő videós műfajt írhat ki konferenciánként különbözően is.

Érdeklődés, reklamáció, visszamondás: konferencia@ppkonferencia.hu