Adó- és pénzgazdálkodás – 2022

Mit válaszoljunk az elszálló árakra?

2022. november 3.

Budapest, BKIK Székház, Krisztina körút 99.

Tematika nyomtatása

A magas infláció, az elszabadult árak és energiaköltségek feladták a leckét a cégeknek. Lázasan kutatjuk, hol, min spórolhatunk még, hol foghatjuk meg a nagy és kis pénzeket egyaránt. Sok szektorban a tét a cég fennmaradása. A konferencia előadói sokat segítenek a gondolkodásban. Az adórendszerünkben is rengeteg spórolási lehetőség van, ha ismerjük a kedvezményeket, a társasági formák adózásában levő különbségeket. A munkatársaknak adott juttatásokban is sok a variációs lehetőség, anélkül, hogy csökkennének a fizetések. A külföldben gondolkodást se hagyjuk számításon kívül, ha olcsóbb működést eredményez!

Rengeteg jobbnál jobb megoldás van az energiafogyasztás csökkentésére a háztartási praktikáktól kezdve az energiatakarékos beruházásokig. Olcsó pénzforrásokat is találunk az energiahatékonyságra. Támogatás is indul a feldolgozóipari kkv-k részére rezsiköltségük átvállalására.

Minden fillért fogjunk meg! Most nem a profittermelés a cél, hanem a rezsiköltségek kifizetése, pénzünk, vagyonunk biztonságban tartása és az esetleg recesszióba forduló gazdaságban is sikeres működés.

Várjuk azoknak a cégeknek a döntéshozóit, ahol a költségek drasztikus lefaragása a működés fenntartásának feltételévé vált. Sok hasznos tanáccsal és információval készültek előadóink azért, hogy több pénz maradjon a kasszánkban a költségnövekedéseink ellentételezésére.

Adó- és pénzgazdálkodás – 2022

Mit válaszoljunk az elszálló árakra?

 

Időpont: 2022. november 3. csütörtök, 9.30–16.50

Helyszín: Budapest, BKIK Székház, Krisztina körút 99. 7. emelet.

Távolról résztvevőknek interneten keresztül jelszóval.

 

Az elszabadult árak feladták a leckét? Sok helyen spórolhatunk!

A vagyon értékének megőrzésére is ügyeljünk! Sok tanáccsal készültünk!

Érdemes határainkon kívül is szétnéznünk a biztonságos megoldásokért!

 

Helyszínen résztvevőknek grátisz Networking kapcsolatépítési program!
Távolról résztvevőknek 7 napig jelszóval nézhető!
 

Választhatja mindkettőt együtt (távolról és helyszínről részvételt)!

 

Program

9.00– Regisztráció a helyszínen és távolról interneten jelszóval

9.30–9.35 Demcsák Mária moderátor felvezetője

9.35–10.05 Adózási különbségekben és bérterhekben a tartalék. Fizetés devizában. Kinek éri meg?
Papp Tibor
az Írisz Office Zrt. vezérigazgatója

10.05–10.35 Milyen lehetőségei vannak a magyar kkv-nak nemzetközi „csoportosulással” adó- és felelősségoptimalizációra?
Dr. Tallér Péter Rechtsanwalt & Ügyvéd, NZP Nagy Legal Ügyvédi Társulás

10.35–11.00 Értékes adóforintok és támogatások a kutatás-fejlesztéssel foglalkozó vállalkozásoknak.
Kuslics Judit, a Kutatás-fejlesztési és Innovációs Osztály osztályvezető-helyettese, SZTNH

11.00–11.25 Megéri-e még ingatlanba fektetni?
Balogh László vezető gazdasági szakértő, Ingatlan.com

11.25–11.55 Kávészünet, konzultáció az előadókkal

11.55–12.20 Interjú hasznos tanácsokkal
Mit tegyünk a forintban levő pénzünk, vagyonunk értékének megőrzése érdekében. Stabilitás elérése befektető bevonásával a vállalkozásunkba.
Detre Csabával, a Detre Investment Limited tulajdonosával, nemzetközi pénzügyi szakértővel Demcsák Mária beszélget.

12.20–12.45 Tartsuk cégcsoportban a vagyonunkat! Rengeteget spórolunk és biztonságos!
Csővári István ügyvéd, Csővári Ügyvédi Iroda

12.45–13.10 Munkabér és bér jellegű juttatások okos összerakása jövedelemcsökkentés nélkül.
Domokos Olivér üzleti igazgató, Klassis Z Kft.

13.10–13.35 Interaktív Fórum: Miben tartsuk a pénzünket most? Magánvagyon vagy cégvagyon?
Dr. Tallér Péter Rechtsanwalt & Ügyvéd, NZP Nagy Legal Ügyvédi Társulás
Csővári István ügyvéd, Csővári Ügyvédi Iroda
Detre Csaba Detre Investment Limited

13.35–14.00 Ebédszünet, konzultáció az előadókkal

14.00–14.20 Energiahatékonyság növelése és megtérülése: mikor, mit és hogyan?
Ágoston Róbert senior energiahatékonysági tanácsadó, Press Air Kft.

14.20–14.35 Elérhető források a költség- és energiahatékonyság növelésére vállalkozásoknak. Fókuszban a KKV Energiaköltség és Beruházás Támogatási Program!
Ravasz Mariann szolgáltatási igazgató, Goodwill Consulting Tanácsadó Kft.

14.35–14.55 Az öngondoskodás, mint a humán érték megtartásának egyik kézenfekvő, költséghatékony eszköze.
Kravalik Gábor az ÖPOSZ főtitkára

14.55–15.20 A cégcsoportos áfa- és társaságiadó-fizetés optimalizációs lehetőségei.
Lakatos Zsuzsa adószakértő, Tax Revolutions Tanácsadó Kft.

15.20–15.45 Cafeteria és egyéb juttatás-kombinációk home office-szal is átgondolva.
Király Ágnes ügyvezető, TOP-Cafeteria

15.45–16.05 Konzultáció az előadókkal

15.55– 16.50 Networking különprogram

Szabadon választott Networking Program a konferencia helyszíni résztvevőinek az üzleti kapcsolatok bővítésének szándékával. Személyes bemutatkozás névjegycserével. Moderált program. Személyenként 1-2 perces plenáris bemutatkozás, névjegyosztás, személyes beszélgetéssel végződően. A programra jelentkezni a konferencia regisztrációs pultjánál lehet a konferencia teljes ideje alatt.

Részvételi feltételek

1. A rendezvényre való regisztráció a megadott részvételi díj elfogadásának és egyben megrendelésnek minősül, ezért a rendezvény megvalósulása esetén fizetési kötelezettséget von maga után.
2. A regisztrációról online regisztrációs rendszerünk automatikus visszaigazolást küld a megadott email címre, amely tartalmazza a megadott jelentkezési és számlázási adatokat is.
3. A regisztrációt követően átutalásos vagy bankkártyás fizetésű távnyomtatásos számlát küldünk a regisztrációnál megadott email címre. Az átutalásos számlát 8 napos, de legkésőbb a rendezvény napjáig szóló fizetési határidővel küldjük meg. Postai úton csak külön kérésre továbbítjuk.
4. Lemondást csak írásban (e-mailben) fogadunk el a konferencia dátuma előtt 10 nappal. A lemondási határidőt követően beérkezett regisztrációkat a rendezvény közelsége miatt visszamondani nem lehet. A megrendelés alapján kiállított számla megfizetési kötelező, a részvételi díj kifizetése alól a rendezvénytől való esetleges távolmaradás sem mentesít.
5. Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a rendezvényen, akár helyszíni, akár élő videokonferencián csak azok a regisztráltak vehetnek részt, akik a részvételi díjat előzetesen kifizették.
6. Felhívjuk továbbá figyelmét, hogy a helyszíni rendezvényekről kép- és hangfelvétel készülhet. Ezeket a kép- és hanganyagokat online felületeinken, a konferenciáról való tudósításban felhasználhatjuk.
7. A résztvevő személyét lehet módosítani a rendezvény előtti napig, ebben az esetben kérjük, hogy a konferencia@ppkonferencia.huemail címen jelezze ezen szándékát!
9. A kormány aktuális rendelkezései szerint, a konferenciákon való helyszíni részvétel korlátozásmentes.
10. A videóközvetítésre regisztráltak időben jelszót kapnak az élő videóközvetítésbe bekapcsolódáshoz, s jogosultak a jelszót aznap és még 6 napig használni a videókonferencia megtekintésére, az előadókkal konzultációra.
11. A helyszínre és távolról videóközvetítésre történő regisztráció írásban kérésre átcserélhető.

A csere a regisztrációkor érvényes díjak összegében rögzített. A különbséget meg kell téríteni. A catering átszámlázást tartalmazó számla helyett minden esetben új számlát állítunk ki.

A kombinált részvételi díjra átváltás esetében a változtatással kialakult új árról új számlát állítunk ki.

Lemondási feltételek

1.A regisztráció lemondását kizárólag írásban (emailben) fogadjuk el a konferencia dátuma előtti 10. napig a konferencia@ppkonferencia.huemail címen. Ebben az esetben a már esetlegesen átutalt részvételi díjat 100 %-ban visszatérítjük, illetve a számlát sztornózzuk.
2. Amennyiben a regisztrált résztvevő nem jelenik meg a helyszíni konferencián, illetve az élő videóközvetítést a konferencia napján (majd az azt követő 6 napon) nem tekintette meg a megkapott belépési kóddal, a részvételi díjat nem áll módunkban visszafizetni, és a részvételi díjra vonatkozó követelésünk érvényesítésétől eltekinteni!
3. A helyszíni rendezvények kormányzati, központi tiltása esetén azonnal távoli részvételű videókonferenciára térünk rá. A konferenciát megtartjuk. A részvétel lemondását ez esetre hivatkozva nem tudjuk elfogadni.
Jegyátváltások helyszíntiltás esetén

Amennyiben a törvényi szabályok megtiltják a személyes részvételű rendezvények megtartását, a konferencia csak élő videóközvetítéssel valósul meg, melyről minden helyszínre regisztrálót a Rendező a megfelelő módon és időben tájékoztatja. A helyszínes jegyet váltottak időben jelszót kapnak az élő videóközvetítésbe bekapcsolódáshoz, s jogosultak a jelszót aznap és még 6 napig használni a videókonferencia megtekintésére, az előadókkal konzultációra. Ez esetben a díjkülönbözetet nem hárítjuk át a helyszínre regisztráltakra. Az átszámlázott szolgáltatási díjtételt tartalmazó számla helyett új, változatlan összegű számlát állítunk ki. A részvételi díj nem változik.
A kombinált részvételi díjasok esetében a távoli részvételi díjra vonatkozó díjtételek lépnek életbe, új számla kiállításával együtt. A részvételi díj csökken.

Változtatás joga

A PP Konferenciaközpont, mint szervező a hatályos rendeleteket figyelembe véve fenntartja magának a jogot arra, hogy változtathat a konferenciák műfaján. Hibrid (helyszínen és távolról videón választhatóan, vagy mindkettőt együtt választva), csak helyszíni, csak élő videós műfajt írhat ki konferenciánként különbözően is.

Érdeklődés, reklamáció, visszamondás: konferencia@ppkonferencia.hu

Budapest, BKIK Székház, Krisztina körút 99.