Az eHÁZ lett Az Év Blockchain Megoldása

2021. január 29. 15:44

Barta Zsolt

Magyarország első felhő-alapú, blokklánc-hitelesített társasházkezelő rendszere nyerte a Magyar Marketing Szövetség Az év honlapja – Az év blockchain megoldása díjat!

A blokklánc hallatán sokaknak először a kriptovaluták, azon belül a Bitcoin jut eszébe, pedig alapvetően a technológia sokkal többre képes, mint hogy csak digitális valutákat kezeljen. Ezt látta meg tavaly a magyar fejlesztésű és tulajdonú eHÁZ társasházi ingatlankezelő alkalmazás vezetése is, amikor eldöntötték: ezt a technológiát válasszák az egyes ingatlanokhoz kapcsolódó alap- és könyvelési adatok hitelesítésére.

Több mint tíz éve küldetésünknek tartjuk a hazai társasházkezelői szakma digitalizációját, szakmai és etikai fejlődésének támogatását. A blokklánc technológia segítségével ma az ügyfélkörünkbe tartozó közel 200.000 társasházi ingatlanhoz tartozó valamennyi adat transzparenssé vált, mely a gyakorlatban annyit jelent, hogy – lévén egy komplett hálózaton van hitelesítve minden adat – semmit nem lehet nyom nélkül megváltoztatni az egyes ingatlanok alap- és könyvelési adatain, vagy a rendszernapló bejegyzésein.” – nyilatkozta Schwindt Péter, az eHÁZ-at üzemeltető Info Sierra Kft. ügyvezetője.

A 2019-es Magyar Brands innovatív díjat követően többszörösen büszkék vagyunk arra, hogy idén egy másik független szervezet, a Magyar Marketing Szövetség szakmai díját elnyertük, mint az Év Blockchain megoldása. Az eHÁZ ugyanis kezdetben nyilvános, Stellar-alapú hálózaton indult, majd ezt követően a saját fejlesztésű ILGON blokkláncban hitelesítjük az egyes adatokat. Az Ethereum-alapokra fejlesztett saját blokkláncunkat 2021. január 3-án, a Bitcoin 12. születésnapján indítottuk útra, és elsősorban üzleti és oktatási alkalmazások platformjaként képzeljük el a jövőbeni hasznosítását.” – nyilatkozta Dén Mátyás András, az ILGON blokkláncot üzemeltető Technokrats Kft. ügyvezetője.

Az év honlapja díjról

A Magyar Marketing Szövetség „Az Év Honlapja” díjat 2006 óta ítéli oda a szakma legjobbjainak. 2020-ban 289 honlap, applikáció, kreatív és technológiai megoldás, valamint digitális marketing kampány indult a digitális megmérettetésen, ezek közül egy tizenhárom fős szakmai zsűri választotta ki idén a legjobb és leginnovatívabb megoldásokat.

Az eHÁZról

Az eHÁZ Magyarország első felhő-alapú társasházkezelői rendszere, jelenleg 12%-os piaci penetrációval a legnagyobb blokklánc-alapú ingatlannyilvántartás Európában. A 100%-ban magyar tulajdonú rendszer megjelenése kulcsszerepet játszott a hazai társasházkezelés digitalizációjában.

Az ILGON blokkláncról

Az ILGON blokklánc 2021. január 3-án indult hazai fejlesztés, melynek vezető fejlesztője Molnár Péter, ötletgazdája pedig Vidákovics Attila, a Mensa HungarIQa és a nemzetközi Mensa blokklánc csoportjának vezetője, a Corvinus Egyetem és a Bankárképző blockchain oktatója. Az Ethereum-alapú blokklánc 5 másodperces tranzakció időt, smart contract megoldást, illetve staking funkciókat kínál mindazok számára, akik a saját alkalmazásaikban található adatokat alacsony költségszinten, ezen a technológián akarják hitelesíttetni.