Webáruházi trendek – 2023

Bezárás helyett növekedés!

2023. március 7. 14:29

PP Konferencia

Forgalomcsökkenés várható az e-kereskedelemben is. Az infláció és az elszállt rezsiköltségek miatt átrendeződtek a fogyasztói szokások, ez pedig legkésőbb idén márciustól már a webáruházak forgalmán is érződni fog. A drámai visszaesést, a boltbezárásokat azonban nagy eséllyel meg lehet úszni!

Már világosan látszik, melyek azok a termékek, amelyeket olcsóbbakkal helyettesítenek az e-vásárlók, s érzékelhető, hogy egyszerre sokkal kevesebbet rendelnek, mint korábban. Nagy összegű vásárlásaikat pedig halasztják. A kereslet csökkenésével minden webáruháznak számolnia kell, akár terméket, akár szolgáltatást ad el. A jó hír az, hogy megfelelő, kiszervezett logisztikával, fulfillment szolgáltatásokkal, robotizációval, mesterséges intelligenciával, adatvédelemmel, gyors fizetési felületekkel, megerősített marketinggel a nagy bukások elkerülhetők, sőt, még növekedni is lehet. Nem kell tartani a tömeges bezárásoktól.

A kisebb webáruházaknak sincs félnivalójuk, ha időben lépnek. Védi őket a nagy e-piacterek erős szolgáltatási ernyője, amennyiben betagozódnak. A nagyok fejlett technológiájú infrastruktúrát adnak, a kicsik pedig bővített áruválasztékot és kiterjedtebb értékesítést. Hasonló alapon történik a nemzetközi terjeszkedés is, aminek ha jó az időzítése, a régió megválasztása, akár garancia is lehet a növekedésre.

Egy biztos! A Covid generálta netes kényelem megmaradt. Egyre többen lesznek, aki újonnan választják a webes megrendelés előnyét. Feltéve, ha nem lesz drágább, mint az offline boltok árai. A vásárlók számának növekedésében óriási potenciál van és biztonság arra, hogy nagy visszaesésekkel nem kell számolni.

A Webáruházi trendek – 2023 című  március 23-án megrendezendő PP–BKIK hibrid Konferencia előadói, webáruházak tulajdonosai arra adnak megoldásokat, hogyan lehet a legsikeresebb webáruházak közé tartozni 2023-ban.

A budapesti helyszínre jelentkezőknek grátisz networking programot, a videón távolról résztvevőknek 7 napig megtekintési lehetőséget kínálunk!

Részletes program és regisztráció