Válságok és Valóságok

konferencia a jövőnkről

2023. április 3. 10:21

PP Konferencia

Előadássorozat napjaink mélyülő kríziseiről, és a lehetséges válaszlépésekről

Ami létrejött, az véget is ér… törekedjetek hát fáradhatatlanul.

Ez a Buddha idézet maga a tömény igazság. És miközben az első felét kevesen vitatják, ugyan hányan mondhatják el magukról, hogy a második fele is igaz rájuk? Lényegtelen információkkal elárasztott életünkben a tisztánlátás hatalom. Vajon értjük-e még a világot, amelyet alkottunk? Értettük-e valaha otthonunk, a Föld működését? Látjuk-e, mi történik körülöttünk, és melyek a jelen legnagyobb kihívásai és legfontosabb döntései? Tudjuk-e, hogy mire tanítsuk a gyermekeinket? Egyáltalán, hogyan tovább egy egyre bizonytalanabbá váló világban?

Szinte mindenki érzi… valami alapvetően megváltozott körülöttünk, és nem csupán 2020-ban. Úgy is mondhatnánk, félrecsúsztak a dolgok, már ha ennek a kifejezésnek ez esetben volna bármi értelme. Eltűnt a felhőtlen optimizmus, a helyét pedig átvette a remény, ami mellett egyre sötétebben ott gomolyog egy igen kellemetlen érzés… a bizonytalanságé. Joggal.

Mi, jelenlegi felnőttek rendkívül szerencsések vagyunk, hiszen egy olyan időszakot élhettünk meg a 20. és a 21. század fordulóján, ami valahogy, valaminek a csúcsa volt. Nos, ezt utólag fogjuk tudni igazán átlátni, de tény, hogy egy olyan korszak hajnalán járunk, amely egyszerre több, önmagában is sorsdöntő változással terheli majd meg az életünket. Olyanokkal, amelyek párhuzamos megjelenését egyre csökkenő eséllyel fogja kibírni az általunk létrehozott és jól ismert ipari civilizáció.

A népességrobbanás, a vég nélküli túlhasználat, az erőforrások kimerülése, a mesterséges intelligencia forradalma, a nyomában járó szinte már felfoghatatlan egyenlőtlenség, a létünk alapját jelentő természeti rendszereink pusztulása, és mindezek mellé, egy ma még felmérhetetlen következményeket okozó éghajlatváltozás… Nos, ezek összhatása olyan helyzet elé állítja a bolygó élőlényeit, így köztük minket is, amivel sikeresen megbirkóznunk ma már egyre kevésbé valószínű.

A valóság, amely fokozatosan bontja ki magát előttünk arra mutat, hogy nagyon közel lehetünk ahhoz a ponthoz, ahonnan a jelenlegi életmódunk tűnik majd borzasztó távolinak. Ezzel együtt is látnunk kell, hogy ez a végtelennek tűnő probléma halmaz, nem egy nagy, katasztrofális esemény formájában sújt majd le ránk a jövőben, hanem már bőven benne élünk, és ez lett a valóságunk. No de amennyiben ez így van, akkor mit tehetünk ennek tudatában? Mit kezdhetünk ezzel?

Az éghajlatváltozás hatásait azonosító, és az alkalmazkodás folyamatát támogató Cassandra Programot fejlesztő Cassee Klímaadaptációs Tanácsadó Zrt. hiánypótló konferenciát szervez. Egy nélkülözhetetlen előadássorozatot döntéshozóknak a napjaink mélyülő krízisei közötti összefüggésekről, a kimerülő erőforrásokért folytatott verseny fokozódásáról, a szemléletváltás és együttműködés szükségességéről, és az elkerülhetetlenül bekövetkező folyamatokhoz történő alkalmazkodás lehetőségeiről.

Az egész napos rendezvény elsősorban azoknak szól, akik felelősek másokért. Ugyanakkor mindenki másnak is, aki készen áll arra, hogy szembe nézzen a valósággal. Jogos a kérdés, hogy ma, amikor az idő az egyik legdrágább érték, miért éri meg egy teljes napot szentelni ennek a témának? Nos a kérdésben benne van a válasz is: a megnyerhető minőségi időért! Azért, hogy az illúziók mögött az ember láthassa a valóságot is… hogy megértse az előttünk álló korszakváltás okait és következményeit… hogy mielőbb megkezdhesse a felkészülés és alkalmazkodás folyamatát… hogy előbb ébredjen rá a valóságra, mint mások… hogy többet tarthasson meg abból, amije van.

Tekintse meg részletes programunkat, regisztráljon az alábbi linken és vegyen részt a Válságok és Valóságok konferencián, hogy többet tudjon meg jövőnkről egyértelműen, illúziók nélkül.

  1. május 10. szerda, 08:30 – 16:30

Europe Event Center, 1021 Budapest, Hárshegyi út 5.

https://konferencia.cassandraprogram.org/