Cégvezetők Csúcstalálkozója 2023

Kiút a krízisdömpingből!

2023. április 28. 11:45

PP Konferencia

Az elmúlt három évben egyik megrázkódtatás követte a másikat a gazdaság szereplőinek életében. Akár azt is mondhatnánk, hogy már megszoktuk, együtt élünk vele. Krízisgazdaság lett az új paradigma. Felkészültünk arra, hogy a hektikus pénzpiacok, az összeomlott ellátási láncok, az energiakrízis, a vészes munkaerő- és nyersanyaghiány még sokáig marad. Ebben a kiszámíthatatlanságban ugyanakkor nemcsak működőképesnek kell lenni, hanem növekedni is kell!

Növekedni, de hogyan? Tehetnénk fel a kérdést, hiszen magas az infláció, a forintárfolyam és a pénzpiacok nagy volatilitása pedig egyik pillanatról a másikra változtatja meg egy cég értékét. Nem lehet tudni mikor és milyen kormányzati segítségre lehet számítani. Az EU-pénzek sem tudni, mikor érkeznek. Bizonytalan, hogy lesznek-e egyáltalán. Mindezek következményeként soha nem látott roham indult a hitelt kiváltó támogatott hitelekért. Sok cég máról holnapra gazdálkodik.

Az energiaárak terén hatalmas megnövekedett költségekkel kell számolni, melyek hatására mindenki a megújuló energiák felé fordul, az ezzel kapcsolatos beruházások száma ugrásszerűen megnőtt. Ugyanakkor itt is bizonytalanság van, hiszen nem lehet tudni, mi várható a napelemes kis- és nagyerőművek termelésének befogadása ügyében.

A hazai cégek ezen felül még munkaerőhiánnyal is küzdenek, amely a növekedés legnagyobb visszatartó ereje. Nehéz eldönteni, hogy munkaerőt toborozzanak, vagy hatékonyságot növeljenek inkább. A szakképzett és jó munkaerőt megtartani mindenképp szükséges. Ezt már mindenki tudja. De vajon hogyan és milyen áron? Erre cégenként eltérőek a megoldások, de léteznek legjobb gyakorlatok.

És ha már krízisgazdaságban létezünk, akkor nem szabad elmenni a jövő technológiájának bevezetése, a robotizáció és a mesterséges intelligencia mellett, hiszen az tisztán látszik, hogy ezeket sürgősen be kell vezetni egy cég működésébe, ha növekedni akar.

A krízisállóság alappillére a szellemi és fizikai vagyon biztonságba helyezése mindenek felett, valamint a kockázatos üzleti élethelyzetekre adható jogi és adózási megoldások megtalálása. Ebben mindenki egyetért. De hogyan is kell ezt megtenni?

Az immár 8. alkalommal megrendezésre kerülő Cégvezetők Csúcstalálkozóján a gazdasági élet vezetői arról is beszélnek, hogy ki merre váltott, mik a nyerő, sikert hozó vezetési stratégiák.

Új stabilitási és egyensúlyi pontokat kell találni a gazdaság kis és nagy szereplőinek. Ebben adnak egymásnak nagy segítséget a Cégvezetők Csúcstalálkozójának a résztvevői, előadói.

Várunk a PP–BKIK Cégvezetők Csúcstalálkozója című konferenciáján május 4-én Budapesten, vagy interneten keresztül távolról.

A Csúcstalálkozón remek alkalom nyílik az üzleti kapcsolatok bővítésére is!

A programról és regisztrációról részletesen itt tájékozódhat.