Profitot csak felelősen!

Tegyük próbára cégünket az ESG-megmérettetésen!

2023. április 30. 13:09

PP Konferencia

Zöldülni minden áron! Ha önszántunkból nem megy, akkor azért, mert kötelező. Sőt, még ennél is jobb a helyzet! Ma már kifejezetten ciki, ha egy cég a profitdöntéseinél nem veszi figyelembe a társadalmi és a környezeti értékeket.

2015-ig, az ENSZ Csúcstalálkozóig kell visszamennünk az időben, hogy megértsük az idáig vezető utat. Akkor a világ nemzetei által megfogalmazott és elfogadott 17 fenntarthatósági célt (SDG) hatalmas örömmel fogadta a világ. A nagy és kis nemzetek egyaránt fogadalmakat tettek a teljesítésükhöz. Ezen a világtalálkozón a felelős vezetők megkongatták a vészharangokat. De a nemzetek gazdaságai nem valósították meg az ígéreteiket. Kevés volt a valódi tett, annál több viszont a zöldre mosás.

A befektetők józan felismerése kellett ahhoz, hogy egyre többen észrevegyék: a jövő befektetési iránya az igazán zöld cég. A befektetők, hitelezők kedvenc finanszírozási iránya lett a hosszú távon óriási haszonnal járó, mind a befektető, mind a társadalom, mind a természet javára tekintettel levő cég, projekt.  E józan profitérdekeket már többen megértik, mint a világ fennmaradásában felelősségünket. Nincs más út! Zöldülni kell. S ezt fel kell mutatniuk a cégeknek az EU által megalkotott ESG-mérőrendszer használásával. Mert ezt már szinte minden befektető, hitelező, üzleti partner elvárja, respektálja.

Ma már nincs olyan nagy-, közepes és kisvállalat, ahol ne tudnák, hogy a cégük jelentősen felértékelődik, ha az igazságos gazdasági növekedés útját járják. A számok beszédesek. Cégértéknövelő lett a felelős üzletvitel. A társadalom, a munkavállalók, az üzleti partnerek és a közvélemény nyomása is ez irányba terel ma minden céget!

Az EU 2023-tól a nagyobb vállalatoknak (több mint 50 ezer) már évenként kötelező közzétételt írt elő az ESG szempontrendszer alapján mérve.

Ezt elfogadhatóan csak akkor tudják teljesíteni, ha az üzleti partnereik is megfelelnek a fenntarthatósági elvárásoknak.

A kör bezárult. Még ebben az évben lépnie kell minden kis és nagyvállalatnak, ha piaci tényezők akarnak maradni!

Hogyan lehet mérni az igazságos gazdasági növekedést? Hogyan lehet egzaktan bizonyítani a nem pénzügyi ESG (környezet, társadalom, irányítás) eredményeket?

A „Profitot csak felelősen” című PP Konferenciaközpont-BKIK hibrid konferenciára május 18-án minden kis és nagy céget várunk! Segítünk értelmezni miért életbe vágó az ESG-nek megfelelés, miért kell sürgősen hozzálátni cégük fenntarthatósági vonalának kiépítéséhez, megmérettetéséhez. 

Részvétel: helyszínen és távolról videón 7 napig.

Részletes program és regisztráció itt.