Segítség! Hová változik a világ? Merre igazodjunk?

Barátkozzunk meg a teljes átalakulással! A régit engedjük el!

2023. május 17. 11:14

PP Konferencia

Olyan régóta zúdulnak ránk soha meg nem élt, váratlan események, hogy már ideje benne meglátni a tendenciát. Kénytelenek vagyunk nagyobb távlatból ránézni, mi folyik a világban. Könnyebb lesz úgy döntéseket hozni, ha tisztában vagyunk, az életünk minden részét érintő változások részesei vagyunk. Egyelőre kiszámíthatatlan a jövő. De a régi rendet, szokásokat el kell felejtenünk, mert visszafelé nincs már út. Csak egy olyan új felé mehetünk, amit még nem látunk. Jelenleg csak a káoszt érzékeljük.

Összeomlásban vannak a régi üzleti modellek is. Az újak most alakulnak. A változás globális szinten is történik, s nem csak a gazdaságban. Társadalmi, geopolitikai és a Föld, a lakhelyünk természeti környezetének átalakulása, egy új világrend, új egyensúlyi állapot felé törekvés zajlik.

A nagy válságok, változások irányát, végeredményét megjósolni sem lehet. Az üzleti szektor szereplőinek a mindennapi életben azonban cégszinten kell lekövetnie, válaszokat adnia, alkalmazkodnia az egyelőre érthetetlen eseményekre. A régi eltűnése, felbomlása és az új keletkezése hatalmas tempóval gyorsul. Már eltűnt az életünkből a komfort, a megszokások, a panelek.

Amit azonban már látni lehet: A most megélendő változások erőteljesen kényszerítenek a megújulásra, gondolkodásmódunk teljes cseréjére, új üzleti modellek létrehozására, a régiek kidobására.

Milyen irányú legyen a cégben változás? Elsősorban gondolkodásmód-váltásra van szükség. Csak összekapcsoltságban, hálózatba szervezetten, együttműködve a környezettel lehetünk sikeresek a most alakuló új világban. De ugyanolyan fontos a cég stratégiájába a változásképességet, válságállóságot is beépíteni.

A mesterséges intelligenciák cégműködésbe integrálása a ChatGPT robbanásszerű sikere után már kényszerítő erővel kopogtat nem csak a gyártók, hanem minden cég ajtaján. A leggyorsabban haladhatunk vele a folyamatok korszerűsítésében és a költségek csökkentésében.

Miközben a változásra koncentrálunk, a kritikus funkciók védelme elsődleges fontosságú! Az energiafüggőség és az inflációnak kitettség veszélye erős hangsúlyt kell, hogy kapjon a döntésekben.

Nézzünk előre! De közben védjük be a cég tartóoszlopait!

Erről lesz szó a CHANGE is a CHANCE – A változás maga az esély! című PP-BKIK konferencián. Hasznos tanácsokat osztanak meg előadóink a cégek és vezetőik minden területen történő sikeres és gyors változásához, a múlt lecseréléséhez, az új működés kialakításához, a válságos helyzetekben biztonságteremtéshez.

CHANGE is a CHANCE – A változás maga az esély!

Időpont: 2023. június 1. 9.30–16.30

Helyszín: Budapest, BKIK Székház, Krisztina körút 99. 7. emelet