eÁFA!

Kisvállalatoknak már megéri!

2024. május 8. 16:45

PP Konferencia

Idén elindult a NAV új szolgáltatása. Bevallástervezetet tesz minden áfakötelezett adózó elé. Egyelőre nem kötelező ezen keresztül beadni a bevallást. De az ANYK ideje lejárt. Az automatizált áfa-bevallás, ha tökéletessé válik, bizonyára elsöpri. Talán már jövőre? A PP Konferenciaközpont és a BKIK „eÁFA! Kisvállalatoknak már megéri!” című, június 6-án megrendezendő hibrid konferenciájának előadói elmondják, megéri-e igénybe venni a NAV új szolgáltatását.

Próbáljuk ki, tanuljuk meg még a tesztidőszakban! Élesben már nehezebb lesz!

Még nem tökéletes az eÁFA-rendszer. De a tesztidőszakban folyamatosan javítják. Még nem nélkülözi az adategyezőség ellenőrzésének időigényes folyamatát. De majd az is automatizálható lesz, ha az idén júliusra ígért gép-gép (M2M) kapcsolat megvalósul.

Kisebb számlaforgalmú cégek körében viszont már egyre népszerűbb a weben elérhető NAV áfabevallás tervezet segítségével beadható eÁFA-bevallás. Számukra már most egyszerűbb, gyorsabb és kevesebb adminisztrációval jár. A hibafaktor és a NAV ellenőrzések száma is drasztikusan csökkenni fog.

Mindenki jól jár!

A cég a NAV-os felületén ellenőrizheti, kiegészítheti, módosíthatja az adatokat. S a NAV ellenőrzése után egy gombnyomással beadhatja ezen a felületen is. A jóváhagyás csak az adókötelezett jogosítványa. A NAV önmagában nem képes automatizált bevallás készítésére. Még nem.

Technikailag is sok új feladatot, tanulnivalót ad a könyvelőknek, pénzügyeseknek az új áfabevallási lehetőség. De a munkájuk jóval egyszerűbbé, gyorsabbá és biztonságosabbá válik.

A legilletékesebbek várják a cégek vezetőit, pénzügyeseit, könyvelőit, a könyvelési szolgáltatókat, könyvvizsgálókat, a számviteli szakembereket, pénzügyi tanácsadókat! Részletes tájékoztatást adnak az eÁFA-rendszerről.

Várjuk a PP Konferenciaközpont és a BKIK „eÁFA! Kisvállalatoknak már megéri!” című hibrid konferenciáján személyesen Budapesten június 6-án, vagy másnaptól videófilmről 10 napon keresztül.

Earlybird utolsó napja: május 22.

Részletes program és regisztráció:

https://ppkonferencia.hu/konferenciakozpont/eafa/